Will Bernie run? Keputusan 2020 bisa teka kanthi cepet

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Will Bernie run? Keputusan 2020 bisa teka kanthi cepet[besut]

  • Punika crita kita panel wartawan politik paling dhuwur bakal nonton kanggo ing taun ahead, ing minggu iki "Inside Politik" ramalan.

1. Bernie Factor[besut]

  • Sen. Elizabeth Warren minangka Demokrat paling anyar kanggo mbuwang topi lan ring kolega dheweke, Sen. Amy Klobuchar, cedhak ngumumake keputusane dhewe. Siji jeneng kita isih nunggu: kanca senaté, Bernie Sanders.
  • "Dheweke pancen nduweni daya kanggo nyusun maneh lapangan, " ujare Molly Ball. "Kandidat sing njupuk kabeh wong kanthi kejutan ing 2016 wis nate nggoleki sebagean gedhe ing ngisor iki."
  • Masalah, Ball ngandika, kabeh calon liyane sing ngetutake playbook progresif Sanders.
  • "Dadi akeh calon lunga menyang sisih kiwa, ngelegake universitas gratis, ngrampungake Medicare kanggo kabeh, lan ngrampungake tema saka ketimpangan ekonomi."
  • Ball ngandika keputusan apa arep mlaku koyone. "Dheweke pancene ningali manawa ana jalur sing tetep kanggo dheweke ing lapangan sing akeh."

2. Nalika Trump ketemu Kim[besut]

  • Presiden Donald Trump lagi nonton rapet Demokrat, nanging uga nyiapake salah sawijining momen paling gedhe ing panggung internasional: puncak sumunep karo pemimpin Korea Lor Kim Jong Un, disetel kanggo 27-28 Februari ing Vietnam.
  • "Pitakonan kula yaiku babagan apa wae sing bakal dadi ulang tahun puncak Singapura ing pungkasan taun iki, sing sauntara mung tontonan media, " ujare Politiko Eliana Johnson. "Ana akeh antisipasi mung nonton wong lanang iki, " ujare.
  • Pejabat intelijen AS ngomong Korea Lor tetep dadi ancaman nuklir.
  • "Aku bakal luwih fokus manawa ana kebijakan sing bisa dikirim lan apa kita bakal nemokake prasetya saka Korea Lor kanggo nggawe owah-owahan nyata, " ujare Johnson. "Kita ora weruh yen liwat taun kepungkur, aku bakal nemtokake luwih akeh tekanan marang Presiden Trump kanggo nambani."

3. Dems target pajak Trump[besut]

  • House Demokrat cepet-cepet ngringkes panguwasa Trump - lan keuangan pribadi.
  • Lemah nol kanggo perang kasebut bakal dadi Ways & Means Committee - hukum menehi Ketua Richard Neal wewenang kanggo njupuk cathetan pajak apa wae Amérika, kalebu presiden.
  • "Demokrat mikir sing duwe pinggiran sing sacara politis lan sah babagan iki, " wartawan New York Times, Michael Shear. "Nanging ana tambang, sahingga Gedung Putih wis nyiapake tanggepan ageng lan keras kanggo nantang gaweyan ing pengadilan, lan sacara politik, iki salah sawijining wilayah sing nduweni kamungkinan banget bisa dicetak kaya apa sing dikandhakake Donald Trump, pelecehan presiden. "
  • Sawetara Demokrat sumelang ing pamindhahan bisa nimbulaké bebaya kanggo alesan kasebut, kejaba padha wis kasil damel kasus umum luwih dhisik.
  • "Nanging basis demokrasi pancen kepengin supaya kedadeyan iki, " ujare Shear. "Dadi iki bisa pungkasan taun dadi kita nemokake apa Donald Trump wis nyoba ndhelikake kabeh wektu iki."

4. Senat liyane "pilihan nuklir"[besut]

  • Ing sisih liyane Capitol Hill, Republik Senat pengin nyepetake swara ing cabang eksekutif lan nominasi judhisi. Wong-wong bakal njupuk langkah anyar kanggo matesi taktik penundaan Demokrat, laporan Washington Seung Min Kim.
  • "Iku prakara Presiden fokus ing Negara Kesatuan, " Kim ngandika. "Dheweke ngeluh babagan 300 nominasi sing wis mundur maneh ing Senat."
  • Demokrat ora duwe daya kanggo mblokir nominasi Trump dhewe, nanging padha bisa nggunakake aturan parlemen kanggo mungkasi undhang final. "Iku babar pisan Republik wis kecewa karo kanggo sawetara wektu, " Kim ngandika.

5. Pramughan ing Saudis[besut]

  • Lan saka CNN wartawan nasional koresponden John King:
  • Arab Saudi tambah akeh ing acara utama ing Kongres, ing antarane pratandha-pratandha sing gumantung karo para anggota legislatif.
  • Kanggo taun-taun, kraton wis nglindhungi kapentingan lan nyuda fokus ing masalah kaya hak asasi manungsa lan oppresi politik kanthi nggunakake kekayaan kanggo nglebokake lobi lobi sing dhuwur.
  • Sing gaweyan terus, lan biaya wis mundhak ing taun anyar.
  • Ing tangan siji, jelas regime duweni kanca ing Gedung Putih. Trump nerangake yen hubungane kaya mengkono, dheweke ora nate nandhang lara sanajan ana ing wancane patah-mateni wartawan pembangkang Jamal Khashoggi.
  • Pemimpin Saudi seneng karo njupuk Gedung Putih, nanging ing pungkasan, bisa nyebabake sledding luwih angel kanggo kerajaan amarga reaksi negatif ing Kongres.
  • Pemimpin Demokrat ing Komite Hubungan Luar Negeri Senat lan Pemimpin Republik ning Komite Urusan Urusan Luar Negeri nerbitake laporan duka akhir minggu iki ngendikan, Departemen Luar Negeri Trump ora nglirwakake angger-anggering Toret lan nolak nyedhiyakake informasi babagan pembantaian Khashoggi.
  • "Pawulangan saka acara sing mengkono iki perlu minangka intimidasi lan kekerasan dening pemerintah apa wae sing mbantah kanthi tentrem bakal ditampa kanthi ora setuju karo negara-negara sing tanggung jawab, " ujare Reporter Texas Rep. Michael McCaul ing statement sing nuntut Departemen Luar Negeri nyedhiyakake informasi liyane. "Saben uwong darbe kajiwaan ing kajahatan iki kudu diidentifikasi lan dipanggoni. Nalika Amerika Serikat gagal mimpin, kita kompromi integritas kita lan nglirwaake wong-wong sing ngupayakake keadilan ing saindenging jagad."
  • Senator Robert Menendez, Demokrat New Jersey, uga ditindakake gawe bareng liyane.
  • "Dina iki pamrentahan Trump nunjukake yen kepengin nglirwakake angger-angger Amerika Serikat kanthi terus-terusan nyengkuyung akuntabilitas stonewall kanggo mateni Jamal Khashoggi, " ujare Menendez ing statement Jumat wengi.
  • Minangka anggota parlemen nggolek informasi luwih akeh ing kono, peran Saudi ing perang sipil Yaman lan krisis kemanusiaan uga nggambarake kritik liyane ing Capitol Hill.
  • Tambah ing pernyataan misterius saka Jeff Bezos yen rezim Saudi duwe sawetara aturan karo National Enquirer.
  • Lan perluasan investigasi Komite Intelijen House, sing saiki ana ing mayoritas Demokrat, kalebu fokus marang aktor manca liyane sing diduga wis ngetrapake panguwasa Trump.
  • "Iki aran kaya titik tip, " a senator Républik ngandika ing ijol-ijolan akhir minggu.
  • Rezim kasebut cetha ngenani lingkungan politik sing luwih angel.
  • Mentri Luar Negeri Adel al-Jubier minangka Minggu tamu ing "Wajah Bangsa, " mbela regane penanganan Khashoggi ing rezime lan mbantah pernyataan Bezos yen wong-wong Arab Saudi duwe hubungan karo tabloid babagan urip pribadine.
  • "Pancen ora, " ujare Al-Jubier marang CBS. "Iki muni aku kaya opera sinetron, aku wis nonton televisi lan maca babagan ing koran, iki ana ing antarane loro pihak, ora ana apa-apa."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]