Washington ing pinggir dalan minangka shutdown anyar

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Washington ing pinggir dalan minangka shutdown anyar[besut]

US Capitol katon ing ngarep sing bisa ditetepake pemerintah, ing Washington, DC, 21 Desember 2018. - Dewan Perwakilan AS ditundha tanggal 21 Desember tanpa Kongres ngliwati kesepakatan mbuwang, nyangga shutdown pemerintah parsial ing tengah wengi minangka Presiden Donald Trump lan anggota parlemen tetep ora setuju karo pendhapat tembok wewatesan.
  • Amerika bisa mlumpat menyang shutdown pamaréntahan anyar lan Presiden Donald Trump bisa ngadhepi pilihan fateful liwat tembok wewatesan kasebut minangka minggu liyane pukulan mbukak ing Washington.
  • Perunding Demokratik lan Républik ing minggu kepungkur ketoke wis dadi masalah kanggo mbantu pamaréntahan lan ngedongkrak keamanan tapel wates mbaka sithik kanggo tembok, lan bisa ditemokake yen Trump bisa mlebu tandha-tandha.
  • Nanging wacana bubar kanggo akhir minggu ing perselisihan liwat watesan sing dituntut dening Demokrat ing jumlah panggonan sing kasedhiya ing pusat tahanan sing dipigunakaké déning operasi Imigrasi lan Kepabeanan sing adoh saka wilayah tapel wates.
  • Perselisihan kasebut nate ngendhekake manawa ana kesepakatan sing bisa ditindakake dening Senen kanggo ngidini saben kamar Kongres akeh wektu kanggo nglulusake undang-undang sakliyane tenggat waktu Jumat.
  • "Aku ngomong saiki, " ujare Senator Alabama Sen Richard Shelby, sing paling dhuwur ing panitia konferensi 17 anggota "Fox News Sunday".
  • Yen ora ana kasepakatan sing ngrambah lan ora ana langkah mbuwang sing entek, gunggunge pamarentah sing anyar bisa dipicu, maneh bakal nggayuh 800.000 buruh federal sing bisa dikalahake utawa dijaluk kerja tanpa bayaran.
  • Penutup paling anyar, sing paling dawa ing sejarah, rampung ing sasi kamardikan kanggo House Demokrat Pembicara Nancy Pelosi - sing ora gelem nyedhiyakake tembok - lan karo kekalahan politik sing ngrusak kanggo Presiden ing pertandhingan sing signifikan pisanan wiwit pemilihan umum.
  • Trump sing ora bisa ditemokake bisa ngetungake usaha kanggo nyegah shutdown kapindho nalika dheweke mimpin menyang El Paso, Texas, ing dina Senin kanggo rally politik pisanane taun - konteks sing asring ora bisa ndeleng dheweke menehi keluwesan ing gagasan mbangun tembok .
  • Pessimism sing tiba ing konperensi konferensi antara Demokrat lan Partai Republik ing Senat nggambarake ketidakpastian lan saraf politik mentah ing Capitol Hill nalika esuke jaman anyar pamrentahan.
  • Iku uga nggambarake tugas sing banget njelasake babagan kompromi babagan kebijakan imigrasi, masalah karo kekuwatan visceral kanggo pihak-pihak lan meh dadi masalah eksistensial kanggo kepresidenan Trump.
  • Sanadyan manawa kedadeyan akhir minggu iku mung lelampahan khusus ing Capitol Hill ing dalan sing bisa ditindakake, bisa mungkasi luwih ora mesthi, amarga kompromi tartamtu bakal kurang saka $ 5.7 milyar dhuwit. Trump wis nuntut tembok.
  • Ing skenario iki, Trump maneh bakal nandhang pilihan antara mundhut ing isu tengah kampanye 2016 lan ngatasi pendhukung lan pendhita sing konservatif utawa nolak kanggo mlebu tagihan sing diwatesi dening Kongres.
  • Yen dheweke ngetutake, Presiden bisa nambani shutdown parsial sing anyar, sing bakal disalahake.

Masalahipun Trump[besut]

  • Minggu kepungkur, Shelby wis optimis kanggo persetujuan sawise ngunjungi Trump kanggo nganyari dheweke ing proses kasebut.
  • Nanging ing dina Minggu, dheweke luwih sithik nalika ditakoni yen pangarep-arep saka persetujuan ana sing nyata.
  • "Aku ora yakin yen kita bakal teka ana, " ngandika ing Fox.
  • Rong ajud senior Rumania marang CNN yen tutup sing dituntut dening para Demokrat ing kasil panguwasa internal bakal meksa para pejabat ICE kanggo nggawe keputusan mokal babagan pengungsi kanggo nahan.
  • Aide Demokratik House marang CNN sing Republican claims sing proposal bakal ngidini "kasar kriminal bakal dirilis" ana palsu.
  • "Iki tutup bakal meksa pamrentahan Trump kanggo prioritize arresting lan deporting serius kriminal, ora imigran-abiding pemerintah, " statement ngandika.
  • Shelby uga nyatakake yen durung ana persetujuan babagan jumlah dhuwit sing dikarepake Demokrat bakal ditindakake kanggo watesan ing wates US-Meksiko.
  • Pimpinan mayoritas Demokratik House Steny Hoyer saka Maryland ngendika marang CNN yen dheweke bakal siap urip kanthi menehi penawaran nganti $ 2 milyar kanggo penghalang tapel wates.
  • Nanging campuran alangan tapel wates, pager lan ndandani alangan sing dikarepake dening Demokrat kanggo ndhukung tumiba cendhak tembok utawa pager baja 200 mil sing ditindakake Trump kanggo para pendukung dhewe.
  • Pitakonan bakal yen dheweke bisa ngomong yen sanajan kuwi solusi parsial memenuhi janji kanggo mbangun tembok wewatesan.
  • Kahanan sing ora mesthi kuwi ora jelas yen Trump bakal mlebu menyang kesepakatan sing metu saka ceramah Capitol Hill, utamane amarga dheweke wis nyeleh babagan solusi sing bisa njaluk dheweke menyang banyu panas ing sisih tengen sadurunge.
  • Iku uga ngapa shutdown, yen katon minangka banget ora bisa menehi karusakan politik sing wrought marang Gedung Putih pungkasan wektu watara, ora bisa dikalahake.
  • Kepala Staf Gedung Putih Mick Mulvaney katon duwe wawasan sing luwih cetha babagan apa sing bisa kelakon ing minggu kasebut tinimbang wong liya.
  • "Sampeyan takon kula pitakonan: punika mati rampung mati meja? Aku ora ngomong, " Mulvaney ngandika ing NBC "Ketemu Pencet."
  • Supaya bisa uga Trump bisa nemokake piyambak ing posisi politik sing padha, sing bisa ditindakake nalika ditindakake sadurunge.
  • Apa dheweke ora gelem nerusake pendanaan kanggo tembok dheweke - sing nggambarake sawijining simbol sing meh padha mitos marang para pendhukung sing paling setya - lan ngetokake shutdown sing bakal ditentang dening mayoritas Amerika?
  • Utawa dheweke tetep iman karo pangkalane lan nandhang resiko saka akeh pemilih liyane sing nesu ing disfungsi pamarentah lan wis ngandhani pollsters sing nentang serangan sing ditindakake dening Presiden kanggo njaluk tembok?

Nyoba ngowahi kesalahan[besut]

  • Trump ketoke wis nggoleki dalan metu saka kothak dheweke ing dina Minggu dening nyoba kanggo posisi Demokrat kanggo nyalahke sembarang shutdown anyar.
  • "Aku ora nyangka Dems ing Komite Sempadan wis diijini dening para pemimpin kanggo nggawe kesepakatan, sing menehi dhuwit sethithik dhuwit kanggo Tembok Perbatasan sing mbutuhake & saiki, metu saka biru, pengin tutup ing pidana perdamaian sing dihukum sing bakal ditahan ing tahanan! " Trump tweeted.
  • "Saiki, karo tawaran elek sing digawe dening wong-wong mau menyang Komite Perbatasan, aku bener pracaya arep mati. Trump nulis ing Twitter.
  • Aku ora mikir Dems ing Komite Sempadan wis diijini dening para pemimpin kanggo nggawe deal. Dheweke menehi dhuwit sethithik dhuwit kanggo Tembok Perbatasan sing dibutuhake saiki, metu saka biru, kepengin cap ing felon kasar sing dihukum sing ditahan ing tahanan!
  • Iku minggu banget kanggo para Demokrat, kanthi nomer ekonomi gedhe, bencana Virginia lan alamat Negara Union. Saiki, karo tawaran elek sing digawe dening wong-wong mau menyang Komite Perbatasan, aku bener pracaya arep mati. Padha pengin subyek anyar!
  • Perkembangan akhir minggu tetep ninggal Trump ing titik sing apik.
  • Wonten sekedhik nafsu ing antawisipun Republik Capitol Hill ngantos dumugi ulang tahun 35 dinten ingkang dipunwiwiti sadereng Natal lan mbentangaken jaman anyar kontrol Demokratik Dewan Perwakilan Rakyat.
  • Ana uga rasa ora nyaman ing sawetara Republik Senat babagan rencana alternatif Trump - deklarasi darurat nasional sing bisa ngidini Presiden kanggo nyusun ulang pendanaan saka proyek liyane ing Pentagon.
  • Gerakan kasebut bakal mbuka kemungkinan Presiden Demokratik mangsa bisa nggunakake preseden kanggo ngumumake darurat nasional kanggo ngliwati Kongres kanggo mènèhi kekuwatan eksekutif ing isu liya - nyerang pemanasan global kanggo conto.
  • Lan yen Trump nyatakake kedadeyan nasional, dheweke bakal bisa ngadhepi tantangan sidhang kanthi langsung lan pertunjukan konstitusi paling konsekuen ing administrasi sing kerep ngetes norma presiden.
  • Watesan konferensi panitia konferensi ing akhir minggu kasebut ndadékaké sawetara Demokrat kanggo nimbang rencana backstop.
  • Loro sumber sing nyengkuyung ing omongan ngomong yen yen ora ana masalah, House Demokrat bisa mindhahake paket sing bakal mbiayai Departemen Keamanan Homeland liwat September bebarengan karo sawetara departemen liyane.
  • Path sing bakal nyebabake dilema liyane amarga bakal nyebabake pimpinan Mayoritas Senat Mitch McConnell saka Kentucky kanggo ngelingi arep njupuk tagihan yen Presiden mungkin ora bakal menehi tandha yen ora nduweni pendanaan tembok.
  • Ing penutupan pungkasan, McConnell, ngupaya supaya pemisahan umum bakal ngrusak ing kaukus GOP, nolak kanggo ngekspos para senat kanggo milih apa wae sing ora disepakati dening Demokrat lan Republik.
  • Boten cetha. Ora ana pamuter kunci ing drama bisa uga yakin apa sing bakal dilakoni mungsuh. Tumpuk-tiwas lan jam wis kacemplungake menyang tenggat waktu sing luwih penting ing Jumat.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]