Washington braces kanggo Trump kanggo nimbang ing deal mati

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Washington braces kanggo Trump kanggo nimbang ing deal mati[besut]

EL PASO, TEXAS - FEBRUARY 11: Presiden Donald Trump ngandika ing rapat umum ing Coliseum El Paso County tanggal 11 Februari 2019 ing El Paso, Texas. Presiden AS Donald Trump terus kampanye kanggo tembok sing bakal dibangun ing sawetan tapel wates karo Demokrat ing Kongres njaluk langkah-langkah keamanan sabanjure. (Foto dening Joe Raedle / Getty Images)
  • Iku ora mung Meksiko sing ora mbayar kanggo wball - Congress ora salah, ketoke. Nanging Presiden Donald Trump durung siap ngrusak dhukungan marang pendhukung.
  • Luwih saka ngembangake terobosan potensial, ngrambah ing Capitol Hill kanggo nyegah pemugaran parsial partai anyar, Trump mundur maneh retorika molten babagan imigrasi sing mbantu ndadekake dheweke minangka Presiden ing rapat umum kampanye ing El Paso, Texas, ing wayah sore.
  • Drama kasebut nyedhiyakake sworo cangkem sing bisa ditrapake saka pasukan politik ing babagan imigrasi sing nyuwek ing kohesi Partai Republik.
  • Ing perbatasan, Trump ana ing bentuk outsized, nyithak klaim dhuwit ing imigrasi nalika mbanting Demokrat kanthi serangan anyar babagan owah-owahan iklim lan aborsi.
  • Ing Washington, ing sangisoré kubah Capitol, legislatif Républik kudu kerja keras karo Demokrat sing padha ing babagan kompromi Washington sing nyengkuyung politik konvensional sing ditindakake Trump.
  • Ora jelas apa sing bakal kelakon. Nanging kanthi Trump reveling sajrone ngibadah, partisan wong akeh, cukup yen dheweke bali menyang Gedung Putih kanthi insting asile basa sing ditambah.
Para negosiator ngandhani, padha tekan persetujuan ing prinsip kanggo nutup shutdown
  • Ing alamat jam-lan-15-menit, Trump ngedegake Demokrat lan bola-bali ngakoni yen tembok sing ana celengan wis ngecakake ageng ing angkara kasar. Nanging Presiden menehi saran marang para rawuh sing milih kanggo ora sinau babagan kesepakatan bipartisan kanggo nyegah serangan sadurunge dheweke munggah ing panggung. Yen dheweke bener ngerti apa sing wis kedadeyan, dheweke ora bisa nggawa dheweke kanggo njlentrehake apa sing ana ing kertas kaya kuciwane.
  • Nanging ing bab iki ora ana kamenangan sing terkenal lan perjanjian kasebut dumunung ing Washington - sing ngemot mung $ 1.375 milyar kanggo rintangan lan ora ana tembok - tembok sing cendhak banget saka tuntutan Presiden kanggo $ 5.7 milyar kanggo mbangun kampanye janji sing duwe terus mistis ing basa.
  • Dheweke bisa ngilangi pitakonan kasebut ing wayah wengi, nanging Washington lagi nunggu jawaban. Apa sing bakal ditindakake dening Presiden?
  • Apa dheweke bakal ngrampungake perjanjian kongres lan ngadhepi para pendhukung sing paling setya kanthi nolak gua ing tembok? Utawa dheweke bakal nampa kompromi, sing bisa nyegah pengulangan pemerintahan sing nyebabake dheweke sacara politis?
  • Dheweke katon kaya mbukak pilihan.
  • Kanggo ngrampungake kesepakatan ngrambah rembugan Kongres, Trump kudu nyoba nyithak mundhut sing cetha minangka tantangan - taktik dheweke katon minangka pitunjuk nalika rally.
  • Minangka wong akeh nyuwara metu "Mbangun tembok" - Trump nyoba ngupakara kanthi cara metu: "Sampeyan pancene tegese 'ngrampungake tembok sing, ' amarga kita wis mbangun akeh iku."
  • Presiden ngandika yen wis diwenehi dening pembantu sadurunge rally sing menehi hasil wis clinched nanging ora wanted wong akeh terus nunggu kanthi nemoni apa ana ing.
  • "Aku bisa manggon ana ing kono lan ngrungokake utawa bisa metu ana ing wong-wong El Paso ing Texas, aku milih sampeyan, " ujare Trump. "Mungkin kemajuan wis digawe, ora mungkin."
  • Nanging rincian wis disaring metu saka wuwus ing Washington bab wujud saka menehi hasil. Iku angel pracaya manawa Presiden ora bakal diwenehi kasunyatane yen asil wis cocog karo panjaluke sing mateni pemandhangan pamarentah paling dawa ing sajarah pungkasan taun kepungkur.
  • Dheweke uga ora gelem nerangake detail ing deal ing sawijining wawancara karo Fox News sing konservatif Laura Ingraham, sing nduweni rekaman trek sing bisa dibuktekake saka pengaruh dheweke babagan prakara imigrasi - sing dilakoni sadurunge rally.
  • "Akeh perkara sing wis diganti, aku ora bisa ngretifikake - aku mung krungu banget cepet teka kanggo ndeleng sampeyan, " Trump marang Ingraham.
  • Ngartekno skala dilemae, sekutu konservatif ing House mulai ngetok-olok marang kesepakatan kasebut.
  • "Nalika Presiden menehi pidato sing apik ing El Paso, Kongres wis ngetokake kesepakatan sing ora apik ing imigrasi, " Twitter tweeting House Reporter Caucus Rep. Jim Jordan, lan Republican Ohio.

Nemokake path forward[besut]

  • Jangkoan media konservatif saka kesepakatan iki mesthi bakal dadi faktor krusial.
  • Yen prabune wis bolak-balik, Presiden bisa nerusake kanthi maju kanthi cara katelu - nyepetake tenaga eksekutif kanggo mbangun tembok.
  • Ing rapat umum, dhèwèké uga milih supaya opsi kasebut mbukak.
  • "Iki diarani kita ngeset panggung, " ujare Trump, sadurunge nambah: "Kita kudu tembok, lan kudu dibangun lan kita pengin mbangun cepet ... tembok nylametake urip."
  • Ana wengi ing El Paso uga nedahake rasa bisa teka. Mantan Rep. Beto O'Rourke, sing nate ngidhentikake wilayah kasebut lan ngelingi tawaran 2020 presiden, nyinaoni rapat umum liyane kanthi cedhak karo acara Trump sing bisa ditemokake dening Presiden ing layar jumbo.
  • "Ayo kita nuduhake negara ana apa-apa kanggo wedi nalika teka ing wates US-Meksiko, " O'Rourke ngandika. "Ing mata sejarah, pangadilan mangsa ... bakal katon maneh ing wayahe."
  • Pramila, Presiden tetep ora repented, ngulangake tuntutan palsu, sing uga dikalahake dening Republikan El Paso, sing bagean tembok wewatesan tanggung jawab kanggo nyebarake gedhene ing angkara kasar ing kutha.
  • "Wong-wong iki kebak omongane, nalika ngomong yen ora nggawe bedane gedhe, " ujare Trump ing rapat umum.
  • "Safety is the birthright of every American. Mangkane kudu ngrampungake tembok."
  • Apa Trump arep ngumumake darurat nasional kanggo nyusun ulang dana kanggo mbangun tembok, bisa kanthi gampang mbukak lawang-lawangan dalan lan nyedaki senator-senator Republik, sing wedi babagan presidhèn Demokratik mangsa bisa migunakaké precedent sapunika.
  • Nanging Trump bakal bisa nglestarekake perang salib kanggo tembok lan pendukung Republik kanggo proyek kapital pulitik.

Pilihan sing kasedhiya?[besut]

  • Salah siji opsi kanggo Gedung Putih yaiku kanggo nampa kesepakatan kongres - nanging banjur ngupaya nggunakake tenaga eksekutif kanggo nemokake dana liya ing panggenan liya kanggo mbangun alangan wates anyar sing sepihak.
  • A pratandha lengkap persetujuan antarane Partai Republik lan Demokrat legislatif saka House lan Senat durung kasedhiya. Nanging tandha-tandha pisanan sing tiba kanthi ringkes saka tuntutan Trump, sing nyebabake pamrentahan pamaréntahan paling dawa ing sajarah ing Desember lan Januari kanggo pager tembok utawa pager baja 200 mil ing wates US-Meksiko.
  • Sumber ngandika cithak biru ngidini kanggo $ 1.375 milyar ing bollards wates nanging kalebu larangan ing tembok konkrit lan ngidini mung "teknologi sing ana" kanggo digunakake ing alangan frontier.
  • Isih, para Demokrat ora mundur maneh amarga dikarepake kanggo nyelehake jumlah panggonan ing tahanan kanggo para migran sing ora terdokumentasi, sing wis mbungkem omongan akhir minggu.
  • Partai iki ngupaya watesan kasebut minangka upaya nangani kebijakan nul "toleransi nol" Trump kanggo nemtokake migran sing ora kadhaptar - malah sing tanpa cathetan pidana.
  • Wektu sing bakal teka bakal dadi wigati kanggo ngarep-arep supaya Presiden bisa mlebu kontrak. Nalika wiwitan pamrentahan pamaréntahan ing Desember nuduhake, dheweke bisa dipengaruhi banget dening carane acara main ing media konservatif.
  • Nanging, Congress wis rampung tugasé.
  • "Mung siji menit nganti tengah wengi, padha nyilikake nyegah, " ujare David Gergen, analis CNN senior sing dadi mantan penasihat kanggo sawetara présidhèn Demokratik lan Républik.
  • "Kita kudu ngucapake matur nuwun kanggo wong-wong mau ..., lan ngomong, 'Pak Presiden, pamindhahan sabanjure iku nganti sampeyan, " tambahnya.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]