Wanita demokratis sing kuwat yaiku kretegit Trump

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Wanita demokratis sing kuwat yaiku kretegit Trump[besut]

Sen. Gillibrand nggabung karo 2020 Demokratis
  • Dina Pemilihan Taun 2020 bisa uga nganti pirang-pirang dina - 632 dina dadi tepat - nanging prospek pemilihan maneh Donald Trump luwih nantang dina. Lan aku ora mung ateges amarga Trump nduweni peringkat paling ora setuju (55.1%) saka presiden modern ing wektu iki ing kepresidenan - kajaba Ronald Reagan (55, 5%) (Mbelingake Reagan ana ing tengah resesi nalika taun 1982.)
  • Tantangan potensial kanggo Trump yaiku akeh wanita kuwat ngetik lapangan Demokrat taun 2020 kanggo ngetukake dheweke. Nalika Trump ngalahaken Hillary Clinton ing 2016, klompok wanita sing anyar iki - salah siji sing pungkasane bisa menang kanthi nominasi - menehi ancaman sing signifikan marang prospek pemilihane, ing tembunge minangka nggambar para pemilih wanita ing sisihane.
  • Trump, sing kerep nyerang sapa wae sing dikonsepake minangka ancaman, mung bakal bisa nyebabake dhewe. Kanthi saben tweet negatif marang wong-wong mau, dheweke bakal ngelingake wong-wong Amerika saka rekaman sing nggegirisi babagan isu-isu jender - kalebu pertahanan rambunane Senator Alabama Senat Roy Moore lan Mahkamah Agung Brett Kavanaugh, sing padha dituduh nglakoni seksual (sanadyan dheweke mbantah apa kesalahane). Lan sapa sing bisa nggatekake pemergian umum Dr. Christine Blasey Ford, sing menehi kesaksian kanthi sumpah yen Kavanaugh wis nyerang dheweke?
  • Kita wis weruh dampak Trump ing pemilih wanita ing pemilihan 2018, nalika Demokrat narik kawigaten 59% saka voting wadon - nyebabake cathetan jurang gender kanggo pemilihan umum. Lan kajaba Trump lan GOP gawe perubahan drastis ing mangsa ngarep, 2020 bisa uga luwih abot.
  • Nanging ora mung babagan apa sing dipangandikakake dening Trump. Iku uga babagan apa kandidat wanita kasebut.
Elizabeth Warren
  • Ana, Massachusetts Sen. Elizabeth Warren kanthi resmi dadi calon presiden. Dheweke mbuang wektu ora ngremehake Trump, ngandhani wong sing nyenengake, "Kita kabeh ngerti administrasi Trump iku sing paling korup ing memori sing urip." Nanggepi, Trump diputer ing rasis nyanyian Native American kanggo nyerang dheweke ing Twitter, nulis: "Dina iki Elizabeth Warren, sok-sok diarani minangka Pocahontas, gabung karo jabatan Presiden, dheweke bakal dadi kandidat presiden Native American, utawa Dheweke mutusake yen sawise 32 taun, iki ora bisa muter maneh, ndeleng sampeyan ing TRAIL kampanye, Liz! "
  • (Trump katon referensi kanggo horrors saka "Trail Tears, " ngendi akeh wong asli Amérika tilar donya nalika dipeksa dipeksa dening pamaréntah federal ing 1800s, sparked langsung njobo.)
  • Banjur ana California Sen. Kamala Harris sing ngumumake pencalonan ing Januari. Jaksa penuntut iki minangka kontras banget marang Trump sing ditindakake ing macem-macem penyelidikan lan wis dileksanakake ing kejahatan pemilihan federal dening mantan pengacara Michael Cohen (senadyan Trump nolak apa salah.) Harris wis mbanting Trump ing sasi kepungkur, nelpon tembok sing dikarepake dibangun ing tapel wates kidul ora luwih saka "project vanity." Lan, ing pengumuman presiden, dheweke kanthi jelas ngandika babagan Trump nalika dheweke ngumumake, "kita duwe pemimpin sing ngapusi lan nyerang lan nyerang pers bebas lan ngrusak institusi demokratis kita, sing ora Amerika kita."
Iku
  • Ana uga New York Sen. Kirsten Gillibrand, sing ngumumake sawetara minggu kepungkur, dheweke mbentuk komite eksplorasi presiden. Dheweke clashes karo Trump taun 2017 babagan penganiayaan wanita, nuntut supaya Kongres "neliti pirang-pirang pelecehan seksual lan tuduhan serangan marang" Trump. Lan nalika Trump nanggapi kanthi nelpon dheweke "entheng" lan ngakoni dheweke teka ing kantor dheweke "ngemis kanggo kontribusi kampanye, " Gillibrand nanggapi Twitter kanthi slam dhewe, "Sampeyan ora bisa nggawe bisu aku utawa mayuta-yuta wanita sing entuk mati ing wayah ngandhani babagan ora adil lan kawirangan sing wis nggawa menyang Kantor Oval. "
  • Lan, ing dina Minggu, wis samesthine yen Minnesota Sen. Amy Klobuchar bakal melu kontes 2020. Nalika wong-wong saka negara kasebut dikenal minangka "Minnesota Nice, " Klobuchar, uga minangka jaksa penuntut, durung kesengsem nyerang Trump. Njupuk dheweke tweet anyar sing nyebataken serangan Trump ing kepala badan intelijenipun: "Padha pantes, ora nyerang."
  • Mlebu kanggo newsletter anyar kita.
  • Gabung ing Twitter lan Facebook
  • Trump saiki dianggep karo grombolan wadon sing kabeh gunning kanggo wong. Lan yen dheweke nanggapi gaya Trump sing biasa, kanthi serangan ora ditahan, dheweke bisa ngendhegake luwih akeh pemilih wanita saka ing taun 2018. Sing duweni potensi ora mung bisa ngancurake Trump, nanging kanggo akeh Republik ing pemilihan 2020.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]