Wacana keamanan wewatesan wis ora ngembang ing akhir minggu, anane kesepakatan sing akeh ora bakal teka

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Wacana keamanan wewatesan wis ora ngembang ing akhir minggu, anane kesepakatan sing akeh ora bakal teka[besut]

US Capitol katon ing dina kerja pisanan kanggo sawetara buruh federal sawise shutdown pamaréntahan partai 35 dina ing Washington, DC, 28 Januari 2019. SAUL LOEB / AFP / Getty Images
  • Negosiasi keamanan wewatesan, kanggo dina sing dianggep minangka dalan kanggo persetujuan akhir minggu, durung maju, lan anggota ing loro-lorone wis wiwit ngrembug bab alternatif alternatif kanggo nyegah shutdown pemerintah sing luwih penting, ana telung sumber sing diceritakake marang CNN.
  • Rong sumber nyatakake pembicaraan kasebut isih aktif lan ora rampung, nanging loro-lorone ngandhakake omongane wis ana dalan kanggo menehi hasil sing luwih jembar.
  • Masalah sing paling penting - tingkat pendanaan kanggo alangan tapel wates lan uga pendanaan pendanaan kanggo fasilitas tahanan lan personil - ora anyar lan wis suwe dadi titik pencekalan ing pembicaraan kasebut. Nanging negosiator loro-lorone nyatakake marang wartawan akhir minggu kepungkur sing padha pracaya dheweke ana ing dalan kanggo ngatasi masalah kasebut.
  • Presiden Donald Trump mlebu bongkahan belanja jangka pendek sasi pungkasan kanggo mungkasi pamrentahan pemerintah federal paling dawa ing rekor, nglebokna papan sing mandheg telung minggu sing bakal ngedol aspèk sirkulasi pamaréntah liwat 15 Februari tanpa pendanaan tembok wewatesan karo Meksiko .
  • Ngandika ing wektu sing negosiator kongres loro bakal ngrembug keamanan tapel wates lan nylametake kemungkinan bakal ngumumake darurat nasional kanggo mbangun tembok wewatesan. Negosiator Kongres wis ketemu kanggo ngrembug keamanan wewatesan wiwit Trump mlebu langkah-langkah stopgap, lan minangka deadline sabanjure cedhak, angka-angka kunci katon optimistis yen kesepakatan bisa dituju, kaya CNN sing dilapurake sadurunge.
  • Optimisme sing wis suwe ngliwati akhir minggu, lan pengadilan Demokrat dianggep ketemu dina Minggu esuk kanggo ngrembug langkah sabanjure minangka negosiasi tapel wates. Rong sumber kasebut ngomong yen omongan bipartisan terus amrih, House Demokrat lagi ngelingi paket sing bakal kalebu resolusi sing terus kanggo Departemen Keamanan Homeland liwat September bebarengan karo enem liyane langkah pendanaan pinunjul ing tingkat taun lengkap.
  • Aide Demokrat nyathet wara-wara ngomong yen diskusi "rusak" ana sawise GOP Senat nolak posisi ing watesan kanggo kasil penahanan Imigrasi lan Bea Cukai ing pedalaman negara. Sumber ngandika ana kemajuan ing alangan tapel wates lan kasur tahanan, nanging Demokrat "ora bisa setuju karo mbuwang fisik sing luwih dhuwur tinimbang tingkat sing kita pengin tanpa konsensi GOP ing ICE."
  • Liyane pembantu marang CNN bakal "banget kaget" yen ana apa-apa teka bebarengan Minggu.
  • Wyoming Rep. Liz Cheney, anggota kepemimpinan GOP, ngandika ing CNN "State of Union" ana sing dheweke ngarep-arep ora bakal dadi shutdown pemerintah liyane lan ngupaya persetujuan kalebu pendanaan kanggo wates ing tapel wates.
  • "Aku ngarep-arep yen panitia iki bisa teka karo proposal sing bisa kita dukung, yen Presiden bisa mlebu, " ujare Cheney. "Nanging iki kudu kalebu pendanaan sing bakal ngidini kita ngamanake tapel wates, lan kudu nyakup pendanaan kanggo sawetara jenis penghalang."
  • Pemimpin mayoritas Demokratik House Steny Hoyer marang CNN Ana Cabrera ana sing ngidini persetujuan seimbang lan bakal cumadhang kanggo ndhukung kesepakatan sing kalebu $ 2 milyar ing dhuwit kanggo wates alangan.
  • Alabama GOP Senator Richard Shelby, salah sijine tokoh kunci ing wuwus, kepengin banget nalika esuke Minggu, ngandarake Fox News yen omongan "macet".
  • "We're hoping kita bisa njaluk ana, " Shelby ngandika, nambah dheweke "ora manteb ing ati" menehi hasil bisa dihubungi dening Senin.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]