Trump ditinggal metu saka Negara Kesatuan: krisis utang Amerika

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Trump ditinggal metu saka Negara Kesatuan: krisis utang Amerika[besut]

Trump left this out of the State of the Union - America's debt crisis (opinion) 1.jpg
  • Presiden Donald Trump saka Uni gagal gagal sebutno krisis potensial: utang negara kita sing durung tau berkembang lan durung tau rampung. Nyatane, Kantor Budget Congressional nonpartisan bubar nerbitake proyeksi ekonomi gedhe kanggo bangsa kita: Amerika terus ngliwati dalan fiskal sing mbebayani. Utang sing akeh wis nyebabake ancaman kanggo ekonomi AS lan kualitas urip saben warga Amerika - ora kanggo sebutno keamanan nasional kita lan kemampuan kita kanggo nanggepi tantangan sing ora dikarepake.
  • Dina iki, utang nasional kita wis ngrambah tingkat sing nyusahake ing meh $ 22 triliun - lan diprakirakake bakal tuwuh terus-terusan yen ora nglakoni bab iku. Pamisah antarane saben wong, wanita lan bocah, saben wong ing negara iki ngetokake kira-kira $ 67.000 utang.
Utang nasional kira-kira gumregah maneh minangka masalah sing penting
  • Kapentingan ing utang saiki saiki dadi bagian paling cepet saka anggaran federal, liwat pendidikan, pertahanan, perawatan kesehatan utawa Keamanan Sosial. Kapentingan, sing dikarepake bakal nyerang $ 383 milyar ing 2019, bakal balon nganti $ 928 milyar ing 2029, miturut CBO.
  • Taun sabanjuré, biaya kapentingan bakal ngluwihi jumlah kabeh pambuwangan federal ing anak-anake. Lan, ing 2025, pembayaran kapentingan kita bakal ngluwihi biaya budget pertahanan kita. Sadurunge 2050, kamungkinan bakal nglampahi pembayaran kapentingan tinimbang program pamaréntah utawa departemen apa wae, miturut Maya MacGuineas, presiden Komite kanggo Anggaran Federal sing Bertanggung Jawab.
  • Kita bakal enggal-enggal ngluwihi jaman kepungkur tinimbang kita bakal nandur modal ing masa depan kita, anak-anake lan putu kita. Minangka utang lan kekurangan kita tuwuh, mangkono uga pembayaran kapentingan kita - nimbulake investasi ing infrastruktur lan area kunci liyane sing bisa nerusake negara kita.
  • Amarga Partai Republik wis dadi ora tanggung jawab, luwih perlu tinimbang Partai Demokrat sing tanggung jawab fiskal. Wonten ing pamaréntahan Barack Obama, Republik dipunwontenaken wolung dinten taun wekdal kangge narik kawigatosan ing negara fiskal kita. Nanging sing ora nyenengake nalika Republik nglampahi bill tax ing taun 2017 sing diarani CBO bakal nambah sekitar $ 1, 9 triliun kanggo defisit ing 10 taun sabanjuré, ananging bisa ditindakake. Ing Trump, utang nasional wis tambah luwih saka $ 2 triliun wiwit Januari 2017 - lan wong-wong Amerika wis weruh.
  • Luwih puluh persen responden ing jajak pendapat sing dilakoni dening Politico lan Harvard ngendika "penting banget" kanggo Kongres anyar kanggo njupuk langkah kanggo mbedakaken defisit anggaran kanthi substansial.
  • Menehi ora ngelingi masalah iki ora mung ora tanggung jawab, bakal dadi ora bermoral. Saiki iku wektu kanggo Demokrat kanggo njunjung janji kita marang wong-wong Amérika lan ngadeg kanggo tanggung jawab governance lan tanggung jawab fiskal. Anak-anak lan putu kita ngitung marang kita kanggo mesthekake yen masa depan kita ora bakal dibebani dening pamrentah sing ora kober.
  • Mlebu kanggo newsletter anyar kita.
  • Gabung ing Twitter lan Facebook
  • Meh saben House Demokrat lan sawetara House Republicans wis njupuk langkah penting pisanan dening maringaken lan bali ing aturan Pay-As-Sampeyan-Go kanggo njamin House ngimbangi sembarang mbuwang anyar kanthi nambah revenue utawa ngurangi ing liya. Iki mesthine minangka langkah pisanan sing apik, nanging kita kudu nglakoni maneh yen kita bakal ngatasi masalah iki lan nginvestasi ing generasi sing bakal teka.
  • Saiki, ing jaman pamaréntahan sing dipérang, ana ing Republik lan Demokrat ing Kongres kanggo mbangun momèntum iki lan kerja bebarengan kanggo nemokake solusi sing seimbang sing bakal nanggepi utang negara kita sing durung tau berkembang lan kekurangan terus-terus.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]