Top US umum wiwit pamitan tour ing tengah pesenan kanggo mbatalake saka Suriah, Afghanistan

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Top US umum wiwit pamitan tour ing tengah pesenan kanggo mbatalake saka Suriah, Afghanistan[besut]

  • Jenderal Joseph Votel, panglima paling dhuwur ing AS kanggo Timur Tengah lan Asia Tengah ngusir apa sing kudu dadi tur pamitan rong minggu nalika dheweke siap nyusul sawise karier saklawasé 40 taun.
  • Nanging minangka kepala Komando Sentral AS, dheweke ninggalake komandhane sing beda-beda saka nalika dheweke wiwit tugas, lan sawise dhawuh kontroversi saka Gedung Putih kanggo narik pasukan saka Suriah lan wiwit mundur pasukan saka Afghanistan.
  • Votel nginep ing Centcom ing sajrone Presiden Obama minangka AS kanthi cepet nerusake perang nglawan ISIS lan berjuang kanggo njaga kekuwatan Taliban ing Afghanistan. Dumadakan nalika pasukan keamanan Irak gagal nglawan dhewe, nyingkirake panggonan-panggonan penting kaya Ramadi, lan ana kekuwatan serius sanajan Baghdad bisa tiba.
  • Votel saiki ninggalake kantor minangka Presiden Donald Trump nyiapake kanggo ngumumake kamenangan saka limo. Pamrentah dijangka bakal ngumumake ing dina-dina sing bakal ditekani para pejuang AS lan serangan udara sing digandhengake AS kanggo nyetir ISIS metu saka kabeh wilayah ing Suriah. Iki saiki nilarake Votel kanggo nindakake perintah Presiden kanggo ngilangi luwih saka 2.000 prajurit saka Suriah, sanajan uga kuwatir yen pejuang SDF AS wis mundur ing Siria sisih lor bisa diserang dening pasukan Turki sing ndeleng minangka terikat karo organisasi teroris Kurdi.
  • Ing komentar sadurunge Kongres sing narik kawigaten ing saindenging donya, Votel nerangake manawa dheweke ora "ditakokake" bab kaputusan keputusan Presiden.
  • "Aku ora weruh woro-woro kasebut, mesthi kita weruh yen dheweke wis ngandhakake kepinginan lan niat ing sasi kepungkur kanggo mangkat Irak, mangkat Siria, " ujare Votel sajrone sidhange Selasa sing dianakake dening Komite Layanan Angkatan Bersenjata Senat.
  • "Dadi sampeyan ora takon sadurunge keputusan sing diumumake?" Sen. Angus King, I-Maine, takon marang.
  • "Kita ora, aku ora takon, " Votel nanggapi.
  • Dheweke uga nyatakake yen "perang nglawan ISIS lan ekstrimis keras ora rampung, lan misi kita ora diganti, " lan ora bakal ngetrapake wektu kanggo mundur. "Aku ora ana ing tekanan kanggo metu saka tanggal tartamtu, " ujare.
  • "Kasunyatanipun Presiden ndadosaken kaputusan lan kita badhe ngetrapaken perintahipun kanggé mundur pasukan saking Siria lan nalika kita nindakaken punapa ingkang dipun tindakaken kanthi saé, " ujar Votel.
  • Dheweke bakal nemokake cara kanggo ngiyatake para komandan SDF ing minggu pungkasan ing kantor sing AS ora nglirwaaken.
  • Perjalanan Votel bakal fokus ing patemon para pemimpin militer lan pamarentah manca ing saindhenging wilayah kanggo ngucapake pasugihan kanggo dukungan kanggo koalisi pimpinan AS. Nanging uga ana ing wektu nalika akeh ing wilayah kasebut prihatin ing Trump Administrasi bisa gaman kanggo tumindak tumrap Iran. Votel minangka peringatan swara pancet marang upaya Iran kanggo ngembangake pengaruhe lan njaga posisi ing Suriah sing ndadekake kemampuan kanggo ngirim senjata menyang Hezbollah kanggo ngancam Israel.
  • Nanging Presiden Trump bubar nyekel sekutu-sekutu Irak sing penting banget nalika dheweke ngusulake US bakal njaga basis ing Irak kanggo tujuan njaga Iran. Komentar kasebut nyebabake reaksi sing ora nguntungake saka pamaréntah Iran sing kudu setuju karo misi militer Iran sing dilakokaké saka wilayah kedaulatan.
  • Presiden Irak Bahram Salih ngendikan yen AS ora njaluk hak kanggo nduwe kekuatan ing lapangan "nonton Iran", sing nyatakake yen "Amerika Serikat sing ana ing Irak minangka bagean saka persetujuan antarane negara kasebut kanthi tugas tartamtu yaiku kanggo ngrebut terorisme . "
  • "Aja ngalahake Irak karo masalah sampeyan dhewe, " ujare Salih ing forum ing Baghdad.
  • Votel tumuju saiki kanggo pensiun dijadwal sawise karir Tentara 39 taun nglayani ing sawetara tugas paling dhuwur lan paling sensitif. Sadurunge njaga Komando US Central, dheweke dadi ketua Komando Operasi Khusus AS lan sadurungé minangka kepala Komando Operasi Khusus gabungan rahasia sing nliti sawetara operasi tempur paling diklasifikasikake kanggo unit operasional khusus AS. Kanthi sawetara wisata ing pertempuran, Votel wis ngembangake hubungan kritis karo mitra antarane Timur Tengah sing jender sing luwih enom sing bakal teka bakal ora minangka operasi pertempuran angin mudhun.
  • Nanging dheweke uga duwe akeh misi sing isih kontroversial lan ora mesthi. Sasuwene ana laporan CNN dening Nima Elbagir, Centcom saiki nyelidiki carane AS nyuplai senjata lan kendaraan lapis biyen sing dituduh dipindhahake ing Yaman kanggo bisa militer Iran sing didukung lan al-Qaeda. Lan Presiden Trump nyatakake dheweke uga pengin ngundakake pasukan ing Afghanistan, maneh narik kawigatene para komandan AS supaya pasukan Afghanistan bakal siap ngurus keamanan dhewe. Siji indikator positif, yaiku AS sing ngomong langsung marang Taliban, sanajan durung teka ing pamarentah Afghan kanggo omongan.
  • Nanging mbok menawa sing paling nyatakake minangka Votel nyiapake mudhun ing minggu sing bakal teka iku kekuwatan kelompok teroris kaya ISIS lan Al Qaeda. Komunitas intelijen AS wis ngelingake ing minggu anyar yen ewonan pejuang ISIS wis tiwas, ing Suriah lan Irak nanging tetep nduweni kemampuan komunikasi, rencana lan nindakake serangan.
  • Ing pangertosan intelijen AS sing paling anyar ing al-Qaeda nyimpulake yen pemimpin senior "ngiyataken struktur komando global jaringan, " minangka bagian saka upaya kanggo menehi inspirasi lan nyorong serangan marang Barat.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]