Tantangan banyu sing nggodhok wis ngirim wong menyang rumah sakit

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Tantangan banyu sing nggodhok wis ngirim wong menyang rumah sakit[besut]

Apa vortex kutub?
  • Iku katon kelangan - mbuwang nggodhok banyu menyang udhara lan nonton iku langsung beku ing cuaca supercold - nanging ora nindakaken.
  • Tantangan banyu sing nggodhok sing wis ilang virus ing sawetara minggu kepungkur minangka vortex kutub nyuda bagean gedhe saka Amerika Serikat bisa dadi eksperimen sains sing menarik, nanging rumah sakit ngendika uga ngirim wong menyang kamar darurat.
  • Wolung wong sing nandhang tantangan wis diobati ing pusat ngobong pusat Medical Center Universitas Loyola saka Chicago amarga pembekuan sing jero ana minggu kepungkur, juru bicara Chris Vicik ngandika.
  • Dheweke duwe ciloko kanggo "kaki, tangan, tangan, pasuryan, lan derajat panggunaan kaya ngono, " ujare dheweke.
  • Siji wong njaluk perawatan ing University Iowa Burn Treatment Center ing Iowa City, juru bicara Tom Moore ngandika, lan Hennepin Healthcare ing Minneapolis ngandika "saperangan" wong dianggep ana ing minggu anyar.
  • Iku ora mung wong sing mbuwang banyu sing ciloko. Vicik ngandhakake, sawetara korban sing diobong ing Chicago wis sing nonton stunt.
  • Sing uga ditemokake ing Hennepin Healthcare, pangandikan Angie Whitley, pengawas klinik ing pusat ngobati rumah sakit.
  • "Sawetara wong-wong mau dadi wong tuwa utawa wong diwasa (sing) metu karo anak-anake kanggo nindakake, lan anak-anake seneng banget lan entuk dalan, lan wong tuwa banjur mbuwang banyu ing bocah, " ujare Whitley.
  • "Utawa, wong nguncalke ing udhara kaya angin gedhe, lan (banyu) nyekel angin lan ngunekke maneh marang wong-wong mau - saengga kita bisa ngalami ciloko, " dheweke nambah.
  • Saiki saiki -5 ° F lan ngrasa kaya -27 ° F saiki karo hawa dingin! Ing Science, kita nemokake yen banyu panas bakal beku lan dadi salju ing udhara nalika udan! # Teach4Me pic.twitter.com/F6OOEVKy5r
  • A breakdown ing vortex kutub, kang biasane ngetokake angin kuwat ing kutub lor, ngirim es sing mandheg kidul ing minggu kepungkur. Saklawasé telung sasi saka populasi Amerika Serikat ngalami suhu ing utawa ngisor pembekuan; Suhu Chicago mudhun nganti minus 21.
  • Duwe kulit sing gundhul ing cuaca sing kadhemen minangka masalah dhewe, amarga duweni resiko frostbite.
  • "Yen ana 20 ing ngisor iki, iku ora becik kanggo kulit sing ditemokake, " ujare Dr Jeff Schaider, ketua obat darurat ing Cook County Health ing Chicago.
  • Malah luwih elek lagi nyedhiyakake banyu ing kulit sing gunciyan kasebut, ujare, amarga bakal ngancurake pembekuan kulit, lan nambah risiko cilaka kadhemen ing kulit.
  • "Ing gamut iki pancen diobong saka cairan panas kanggo ngedhunake hawa sing adhem, " ujare. "Yen tanganmu wis ngombe banyu, sing ndhelikake cukup cepet. Iku resiko gedhe, bener."
  • Perawatan gumantung carane abot ngobong, ujare. Nalika paling umum sing pisanan-lan tahap-degree burns menyang tangan, Schaider ngandika, asil ing pain lan blisters, kasus paling awon bisa ndherek grafts kulit.
  • Pucuk ngisor: Yen sampeyan pengin wowed dening ilmu lan tontonan tantangan banyu nggodhok, nonton video. Nanging aja nyoba dhewe.
  • "Iku cetha kanggo nyoba, " ujare Schaider. "Katon kaya keren, nanging mbokmenawa salah."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]