Taktik mriksa tweet Snowstorm Trump

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Taktik mriksa tweet Snowstorm Trump[besut]

  • Wonten ing pidato pengumuman taun 2020, Amy Klobuchar, ing tengah-tengah badai salju ing Minneapolis Ahad, Presiden Donald Trump njlentrehake panyuwunan Senator babagan pemanasan global.
  • "Inggih, kedados malih, " Trump tweeted, "Amy Klobuchar ngumumake yen dheweke mlaku kanggo Presiden, ngomongake kanthi bangga nglawan pemanasan global nalika ngadeg ing blizzard maya salju, es lan suhu beku. wicara dheweke katon kaya Snowman (wong wadon)! "
  • Presiden wis nggunakake macem-macem retorika iki, kakehan ing wektu ing kantor, nyatakake yen cuaca kadhemen mbantah bukti ilmiah yen planet iki anget. Nanging ora cukup nglakoni.

Cuaca ora padha karo iklim[besut]

  • Kaping pisanan, Trump nyathet rong perkara: cuaca lan iklim global. Kanggo nampilake mung, cuaca iku owah-owahan saben dina ing kondisi atmosfer, nalika iklim minangka cuaca ing dawa ing wilayah tartamtu. Iklim global nuduhake rata-rata iklim planet kanthi rata-rata. Punika potongan kaping kalih ingkang kagungan para ilmuwan. Lima taun kepungkur wis dadi rekor sing paling panas, miturut laporan iklim global NOAA taun 2018.
  • Ing panjelasan cuaca lan iklim, pusat NOAA kanggo Informasi Lingkungan nuduhake yen "nalika para ilmuwan ngomongake iklim, dheweke kerep ndeleng rata-rata udan, suhu, kelembapan, sinar matahari, angin, lan ukuran cuaca liyane sing dumadi liwat wektu sing dawa ing panggonan tartamtu. "
  • Iku penting kanggo mangerteni yen cuaca regional ing dina tartamtu ora bisa pitutur marang kowe sing akeh babagan iklim global - IE, salju ing Februari ing Minnesota. "Wong uga cenderung mbingungake apa sing kedadeyan dianggep minangka indikasi apa sing dumadi sacara global, " Marshall Shepherd, direktur Program Ilmu Atmosfer ing Universitas Georgia lan mantan presiden American Meteorological Society sadurunge dicathet ing CNN. "Iku ora 'Endi Pemanasan Live, ' iku 'Pemanasan Global.'"

Pemanasan global bisa nyebabake kadhemen[besut]

  • Nalika badai salju ing Minneapolis ing wiwitan Februari ora pati penting, Presiden sadurunge nuding ngrekam selesma ing wilayah tartamtu minangka bukti marang pemanasan global.
  • Nanging, sawetara ilmuwan pracaya manawa amarga saka pamanasan, kita uga nyedhiyakake selesma sing luwih abot.
  • Artikel saka NOAA nyathet yen sawetara ilmuwan mikirake suhu sing luwih dhuwur ing Arktik, sing nyuda bedane antarane Kutub lan Arktik, nggawe "pola [nyebabake] badai menyang kios lan nggedhekake, tinimbang pindhah kaya sing biasane digunakake kanggo nindakake . " Iki bisa nyebabake cuaca sing luwih abot, kalebu kekeringan, banjir, mantra, lan ombak panas. "
  • Laporan khusus ilmu iklim nasional saka Program Riset Ganti Global AS ora nduweni kapercayan ing premis iki, sing nyatakake yen "pangaruh owahan Arktik ing cuaca AS ing dekade kepungkur tetep dadi pitakonan sing mbukak."
  • Dadi nalika kita butuh riset luwih akeh kanggo nemtokake yen pamanasan global nyebabake suhu sing luwih abot ing sawetara wilayah ing Amerika Serikat, mesthi ana bukti yen salju ing salju Minnesota ing Februari ora bukti yen pamanasan global ora ana.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]