SoftBank lan Toyota pengin mobil tanpa mobil kanggo ngganti donya

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

SoftBank lan Toyota pengin mobil tanpa mobil kanggo ngganti donya[besut]

  • Ketemu 'gila' tccoon Masayoshi Son

Softbank lan Toyota pengin ngganti donya transportasi liwat kendaraan otonomi lan teknologi liyane.[besut]

  • Perusahaan-perusahaan Jepang dhuwur-mbentuk perusahaan patungan sing diarani Monet kanggo ngembangake bisnis sing bakal nggunakake teknologi mobil tanpa pemandu kanggo menehi layanan anyar, kayata toko sepi seluler lan kendaraan pangiriman ing ngendi pangan disiapake.
  • SoftBank bakal duwe luwih saka setengah saka Monet, nalika Toyota bakal terus sithik.
  • Jeneng perusahaan anyar ora minangka referensi kanggo Claude Monet, pelukis abstrak Prancis sing misuwur, nanging luwih cendhak saka tembung "jaringan mobilitas".
  • Presiden Toyota Akio Toyoda lan CEO SoftBank, Masayoshi Son, ngumumake proyek kasebut ing Tokyo, sing tampil bebarengan dening kepala loro perusahaan global paling gedhe ing Jepang.
CEO SoftBank Masayoshi Son lan Presiden Toyota Akio Toyoda ing Tokyo, Kamis.
  • Kesepakatan kasebut yaiku taruhan paling anyar kanggo Softbank babagan driving otomatis.
  • Dana Vision $ 100 milyar perusahaan, lengan investasi teknologi kasebut, mimpin $ 2.3 milyar kanggo unit mobil driving GM, GM Cruise awal tahun iki. Rebo, Honda ngendika uga bakal nandur modhal saklawasé $ 3 milyar ing GM Cruise.
  • Kaya akeh mobil gedhe liyane, Toyota ngepang sumber daya menyang mobil tanpa driver.
  • Maskapai kasebut nggawé perusahaan anyar ing sasi Maret kanggo dedagangan lan pangembangan kendaraan nyopir, kanthi rencana nginvestasilah $ 2, 8 milyar kanggo ngembangake mobil otonom kanthi komersial.
  • Kendaraan tanpa driver duweni potensi kanggo nimbulaké gangguan ageng ing industri mobil lan uga bakal ngowahi bisnis kembange, ing ngendi Toyota lan Softbank wis nandur modal.
  • Loro-lorone perusahaan wis nandur modal utawa gabung karo sawetara startup sing paling gedhe ing donya kayata Uber, Didi Chuxing China lan Grab Singapura.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]