Sears bangkrut. Bisa tahan long term?

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Sears bangkrut. Bisa tahan long term?[besut]

Sears may be days away from bankruptcy 1.jpg
  • Sears disimpen. Kanggo saiki.
  • Retail wis metu saka bangkrut sing luwih cilik lan luwih luwes saka perusahaan. Nanging ora jelas manawa Sears bakal seneng urip sing kapindho, utawa yen bangkrut kapindho lan penutupan permanen ing mangsa ngarep.
  • Kuburan toko kebak perusahaan kaya RadioShack lan Gymboree sing metu saka bangkrut lan banjur diajukake kaping pindo ing urutan sing relatif singkat.

Kenapa Sears bisa urip[besut]

  • Kathah perusahaan sampun muncul saking bangkrut lan nyobi sukses finansial. Ing 20 taun kepungkur, General Motors, Chrysler lan sebagian besar maskapai utama negara wis nggunakake proses bangkrut kanggo ngoperasikake lan ngrekam keuntungan rekaman.
Kenapa Eddie Lampert pengin tetep Sears urip?
  • Sears anyar mung nduweni bagian sekedhik saka beban utang sing perusahaan lawas berjuang. Paling gedhé 425 toko sing dadi bagéan saka prodhuk kasebut yaiku nguntungake nganti bisa diobrak-abrik. Toko liyane ngasilake karusakan sing ngasilake.
  • Sebagian toko isih ana ing California, lor-wétan lor, Mid-Atlantic, Florida, lan Texas - wilayah negara ing ngendi harga tanah luwih dhuwur. Harga real estate kasebut bisa nyegah kompetisi saka pesaing kothak gedhe, kayata Walmart. Lan Sears bisa ngedol sawetara toko kanggo ngetokake dhuwit lan mbayar maneh utang.
  • Perusahaan ngandika ing pengadilan bangkrut kasebut ngarepake mundhakaken paling $ 650 yuta saka dodolan real estate ing telung taun sabanjure.
  • Perusahaan uga ngarep-arep nggawe sawetara owah-owahan strategi bisnis. Bakal luwih ngutamakake program kesetiaan customer "Shop Your Way", sing ngidini para pelanggan bisa ngumpulake nilai. Pelanggan bisa nggunakake poin kasebut ing restoran, toko, lan toko liyane. Sears nyatakake program ningkatake dodolan taun pungkasan.
  • Sears uga pengin pindah menyang toko-toko cilik - watara 12.500 meter persegi, tinimbang 160.000 meter persegi saka toko khas sing numpuk sawijining mall. Ora sumurup manawa perusahaan bakal ngurangi lokasi sing wis ana utawa pindhah menyang papan sing luwih cilik.
  • Iku cara liya kanggo ngurangi biaya: Kurang toko, lan toko luwih cilik, ateges kurang persediaan, saéngga Sears bisa ngisi toko kanthi produk sing dikarepake - salah sijine pelanggan kunci sing diduweni Sears.
  • Yen sapisan Sears ngasilake keuntungan ing mangsa ngarep, ora bakal kuwatir mbayar pajak taun-taun sadurunge. Kerugian sing kapungkur - luwih saka $ 12 milyar wiwit taun kang paling ampuh ing 2010 - bakal nampung mangsa kerja sing luwih apik saka pajak. Iku salah siji alesan sing General Motors, dasawarsa kapundhut saka bangkruté, isih mbayar sawetara pajak federal, sanajan wis wiwit digawe miliaran dolar lan ngasilake rekaman.

Kenapa Sears isih gagal[besut]

  • Masalah-masalah Sears bali ing dekade, lan ora dicampur karo neraca luwih sehat lan toko-toko cilik.
  • Wis suwe dekade kanggo pengecer kothak gedhe, kayata Walmart (WMT), Target (TGT) lan Home Depot (HD). Saingan sing menehi pilihan barang sing luwih akeh lan harga murah. Kerugian sing ora ilang karo munculé Sears saka bangkrut. Wutah blanja online lan dominasi Amazon (AMZN) mung ningkatake masalah persaingan.
  • Sajarah Sears sing luar biasa: Sears 'death time minangka hadiah kanggo Walmart lan Home Depot. Toko-toko Kmart lan Sears sing bakal ditutup. Agen pendhapat ing Amerika nyenengake bangkrut Sears. Sears owah miliaran dolar. Sapa sing bakal ditinggal nyekel tas? Dékade taun kepungkur sing disalahké Sears Hedge dana wis matèni Sears lan akeh pengecer liya
  • Business plans sing menehi kauntungan proyek nggawe sawetara asumsi banget agresif ing nglereni biaya, utamané ing expenses administratif. Kemampuan kanggo ngowahi untung gumantung marang target kasebut.
  • Sears duwe sejarah ngasilake untung banjur ngetokake kerugian gedhe. Rekaman kasebut dicemoake dening pengacara sing makili kreditor kasebut sajrone pendaptaran bangkrut minggu iki.
  • Sears uga pemimpin. Minggu iki, perusahaan ngandhakake yen Lampert, sing wis njabat minangka CEO saka taun 2013 nganti tanggal pemungutan kebangkrutan, ora bakal bali menyang tim. A filing saka fund hedge Lampert nyatakake kepengin nyewa CEO "kanthi rekaman trek sing diteken kanggo ngasilake transformasi dinamis skala gedhe."
  • Nanging Lampert isih bakal dadi pemegang saham mayoritas perusahaan swasta, lan sing nyebutake tembakan kasebut. Hakim Pengadilan Kebangkrutan Robert Drain ngandhakake yen kritike ana, amarga anggone nganggep minangka Lampert salib antarane baron perampok abad kaping-19 lan karakter sitkom.
  • "Dheweke duwe kesempatan saiki ora dadi karakter kartun, kanggo njupuk tindakan, " ujare Drain.
  • Nemokake CEO ndhuwur sing kepéngin bisa kerja kanggo dheweke bakal dadi tantangan lan dhewe. Lan banjur sing CEO kudu nguripake Sears.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]