Pinten diversifikasi kakehan?

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Pinten diversifikasi kakehan?[besut]

How much diversification is too much? 1.jpg
  • Investor legendaris Jim Rogers: 'Kabeh-wektu ngisor ngudi kula'

Ana apa-apa bab kaya ing macem-macem?[besut]

  • Diversify, diversify, diversify! Iku telpon penasehat investasi modern. Strategi manajemen risiko ngijini sampeyan kanggo nglindhungi dhewe saka kerugian gedhe kanthi masang investasi ing kelas, dana, geografi utawa saham sing beda-beda.
  • Nalika siji kelas aset bisa luwih apik tinimbang liyane ing taun tartamtu, portofolio sing beda bakal ngasilake rega sing konsisten ing wektu.
  • "Pelibatan bisa uga nyebabake sampeyan taun iki wiwit pasar berkembang lan pasar internasional durung rampung, " ujare Brian Face, saka Perencanaan Keuangan Face2Face. "Nanging kanggo investor rata-rata, manawa sampeyan nyalurake kanthi bener, diversifikasi bakal dadi perjalanan sing luwih alus ing jangka panjang."
  • Kene sawetara cara kanggo nemtokake yen sampeyan entuk apa sing dikarepake saka strategi diversifikasi.

Diversifikasi bisa luwih murah[besut]

  • "Yen sampeyan ora duwe macem-macem sampeyan ora nandur modal - sampeyan gambling, " ujare Roger Healy, kepala Hibernian Financial Planning.
  • "Sampeyan ora bisa ngalahake iki, " ujare. Sembarang investasi sing ditambahake kanggo portofolio sampeyan bakal nambah diversifikasi, ngandika, lan bakal pungkasanipun ngisor resiko sampeyan kanggo bali padha utawa nambah bali kanggo risiko sing padha.
  • Nanging, piyambakipun ngandika, masalah 'over-diversification' muncul nalika sampeyan nambah kerumitan tanpa ngedhunake risiko sampeyan utawa nambah maneh. Iki bakal nambah biaya, uga, ing wangun biaya ekstra.
  • Tansah prasaja, dheweke ngandika, lan tuku diversifikasi grosir, kanthi biaya murah liwat dana gabungan utawa ETFs.
  • "Sampeyan mbutuhake ora luwih saka 30 saham sing dipilih banget kanggo duwe portofolio macem-macem, nanging luwih murah kanggo tuku bakul sing ngemot kabeh saham indeks 500 S & P, saéngga ngirit wektu lan dhuwit lan tuku indeks, " ujare Healy.
  • Diversifikasi minangka strategi sing dileksanakake sawise alokasi aset, dheweke nambah. Tuku keranjang (utawa keranjang) sekuritas ing proporsi sing nggawe raos kanggo level toleransi resiko.

Redundancies ora nyedhiyakake diversifikasi[besut]

  • Kathah ngira titik ing babagan diversifikasi kasebut yaiku nalika portofolio wis luwih saka 20 saham, pangandikane Samuel Wieser, penasehat investasi ing Northman Financial. Nanging iki ora mung babagan jumlah investasi sing mentahan.
  • "Cukup tuku sekelompok saham, obligasi, dana bebarengan, ETFs ora kudu tegese sampeyan diversifikasi, " ujare. "Sampeyan bisa nyekel limang ETFs utawa dana silih beda sing nglacak S & P 500 lan sampeyan ora bakal luwih apik maneh saka mung nyekel salah sijine."
  • Awit kabeh padha nglacak indeks sing padha, kabeh bakal padha banget, yen ora identik, bakal ngasilake maneh. Diversifikasi sing tepat entuk tuku campuran sekuritas sing beda-beda ing ukuran, gaya, sektor, lan wilayah ing donya.
  • Lan mung amarga sampeyan duwe dana karo macem-macem custodian (kaya TD Ameritrade, Vanguard, Fidelity lan Charles Schwab) ora ateges sampeyan wis macem-macem. Sampeyan bisa uga pungkasané bakal nandur modal ing dana sing padha lan mung mbayar luwih akèh.

Priksa karya sampeyan[besut]

  • Cara sing paling umum kanggo ngukur yen nyekel sekuritase loro utawa luwih bakal nyedhiyani portofolio kanthi diversifikasi yaiku kanggo ndeleng korélasi antarane pengembalian sajarah, ngandika Weiser.
  • "Salah siji kesalahan utama sing digunakake nalika ningali korelasi yaiku nggunakake angka statis, " ujare. "Loro-lorone sekuritase bisa ngliwati wektu sing padha banget sesambungan lan liya-liyane sing relatif ora bisa ditemtokake.Jadi yen sampeyan mung ndeleng korelasi sajrone 12 wulan kepungkur utawa liwat 36 sasi, bisa nyasab. Deleng korelasi sajrone wektu sing suwe. "
  • Utawa, sampeyan bisa ndeleng asil saka macem-macem kepemilikan saka wektu, ngandika Weiser. "Akeh wong bakal tuwuh utawa ngurangi bebarengan, nanging sampeyan mung bisa luwih akeh yen akeh lan mundhak ing tingkat sing padha ing jangka panjang."
  • Duwe pitakonan investasi? Takon kita kene kanggo kalebu ing kolom mangsa.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]