Pemilu Thailand 2019: Putri mbatalaken bidaan perdana menteri

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Pemilu Thailand 2019: Putri mbatalaken bidaan perdana menteri[besut]

Putri Ubolratana saka Thailand sajrone Festival Film Cannes kaping 62.
  • Pejabat wis mbatalake putri Thai saka mlaku kanggo perdana menteri ing pemilihan umum wulan sabanjuré sawise rayine, Raja Maha Vajiralongkorn, nyatakake nominasi dheweke "ora pantes."
  • Komisi Pemilihan Thailand ngumumake yen "monarki kudu tetep ngluwihi pulitik."
  • Wonten ing pengumuman kagem, Putri Ubolratana Rajakanya, 67, ngandaraken bilih piyambakipun badhe dados calon perdana menteri kanggé Partai Raksa Chart Thailand (Thai Save The Nation, atanapi TSN) ingkang selaras kaliyan mantan pamimpin populis Thaksin Shinawatra, ingkang dipun gugur dening militer nalika kudeta taun 2006.
  • Pencalonan anggota kulawarga karajan sing cedhak ora ana ing Thailand wiwit jaman pemerintahan mutlak rampung 86 taun kepungkur.
  • Hukum Thailand nemtokake manawa jeneng dikirim, ora bisa ditarik - sanadyan Komisi Pemilihan nduweni kekuwatan kanggo mutusake legitimasi calon.
Game politik: Kenapa Thailand
  • Pemilihan 24 Maret dianggep minangka pamilih antarane wujud demokrasi lan aturan otoritarian sing sah, sasuwene kudeta militer ing 2014.
  • Pemimpin kudeta ngarahake Perdhana Mentri Prayut Chan-o-Cha ngumumake nyalonake dhewe ana. Komisi diwiwiti ing dina Senin sing Prayut ana ing antarane 45 kandidat sing kandha layak kanggo kontes suara
  • Ubolratana nyerahke status karajan nalika dheweke nikah karo Amerika Peter Jensen nalika taun 1972, nanging bali menyang Thailand ing taun 2001 sawise dheweke meguru lan terus aktif ing kraton.
  • Ing pernyataan televise ana, jam sawise TSM ngumumake Ubolratana bakal mbukak kanggo perdana menteri, Vajiralongkorn ngandika: "Kanggo ndherek anggota tingkat tinggi saka kulawarga kerajaan ing politik, kanthi langsung utawa ora langsung, nglawan tradisi kerajaan, norma lan budaya nasional, "nambahake yen" iku dianggep ora pantes. "
Thai Raja Maha Vajiralongkorn njaba Bangkok
  • TSN ing dina Jumat ngandika nampi tembung Vajiralongkorn "kanthi kesetiaan kita marang Raja lan kabeh anggota kulawarga kraton" lan bakal netepake "Peraturan Komisi Pemilihan, hukum pemilu, konstitusi lan tradisi karajan."
  • Iku stands "siap kanggo nggawa kamakmuran kanggo Thailand karo bab keputusan wong-wong ing sistem demokrasi karo Raja minangka kepala negara kita."
  • Thailand wis dadi monarki konstitusional wiwit taun 1932 lan kulawarga karajan kasebut banget dimuliakake ing negara kasebut. Ngritik utawa ngasoraken monarki - sing sacara resmi ditrapake kanggo Raja, bupati, utawa pewaris, bisa dihukum kanthi hukuman penjara nganti 15 taun miturut hukum tinggi majelis bangsa.
  • Pernyataan Vajiralongkorn dianggep minangka putri saka kulawarga karajan sanajan dheweke wis ngalahake gelar karajan kasebut lan ngendika supaya anggota kulawarga kraton iku politik ing konstitusional.
Putri Ubolratana Rajakanya rawuh ing Golden Kinnaree Awards nalika tanggal 30 September 2009 ing Bangkok, Thailand.
  • "Sampeyan nyaranake dheweke duwe status karajan tanpa judhul kraton amarga dheweke wis nindakake fungsi lan tugas kanggo jeneng Raja, " ujare Thitinan Pongsudhirak, direktur Institut Keamanan lan Studi Internasional ing Universitas Chulalongkorn. "Dhasar kraton iki ditujukan kanggo ngatasi lan nglarang kraton senior ing politik."
  • Putri ing Jumat ngucapake matur nuwun "kabeh warga Thailand kanggo dukungan cinta lan moral sing diwenehake marang aku ing dina kepungkur."
  • "Aku pengin ngomong maneh kanthi tulus supaya aku bisa ndeleng Thailand maju, " dheweke kandha. "Aku pengin ndeleng kabeh wong duwe hak lan kesempatan kanggo urip sehat lan seneng."
  • TSN minangka cabang saka Pheu Thai, inkarnasi paling anyar saka partai Thaksin sing menang saben Pemilu wiwit taun 2001.
  • Ing kawitane masyarakat umum wiwit pengumuman Ubolratana, Thaksin sing ana ing kono ngunekke: "Ngomong lan terus maju! Kita sinau saka pengalaman sing kepungkur, nanging urip saiki lan masa depan.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]