Pembuat rencana arep meksa Trump ing Khashoggi minangka Pompeo nolak 'panutup kanggo mateni'

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Pembuat rencana arep meksa Trump ing Khashoggi minangka Pompeo nolak 'panutup kanggo mateni'[besut]

Gedung Putih nolak kanggo ketemu Kongres
  • Senator murungake babagan pembunuhan Jamal Khashoggi ngupayakake upaya bipartisan kanggo ngetokake tekanan liyane ing Gedung Putih minangka Sekretaris Negara Mike Pompeo mratelakake, Senin administrasi ora "nutupi paten pinaten."
  • Sen. Bob Menendez, Demokrat peringkat ing Komite Hubungan Luar Negeri Senat, marang CNN, Senin sing nggarap Senator Republik Kidul Carolina Lindsey Graham kanggo "nyekel kaki administrasi ing geni" ing Arab Saudi lan ngakoni, sadurunge meditasi pembunuhan jurnalis Washington Post.
  • Graham kandha yen dheweke lan Menendez "arep njupuk tindakan sing tepat" kanggo nglebokake bill ing meja presiden, lan nyatakake yen mateni Khashoggi "barbar ora bisa ditampa."
Gedung Putih nolak kanggo ketemu Kongres
  • "Kita pracaya Pangeran Putra - MBS - duwe tangan ing iki. Ora bisa kedadeyan tanpa kawruh lan persetujuan lan kita bakal njupuk tindakan sing cocok, " tambahnya.
  • Menendez lan Graham mratelakake sawise keputusan pemerintah kasebut ora kanggo menehi respon kanthi tatanan kongres sing mbutuhake Presiden kanggo nemtokake manawa Putra Mahkota Saudi Mohammed bin Salman tanggung jawab tumrap pembunuhan lan yen sanksi kasebut bakal dileksanakake minangka akibat.
  • Ana, pejabat administrasi senior marang CNN sing "presiden njaga discretion kanggo nolak kanggo tumindak ing panitia panitia panitia yen cocok." Lan mengko dina kuwi, Pompeo ngirim surat menyang ketua Senat Hubungan Luar Negeri, James Risch, sawijining Republik Idaho, lan Menendez, saka New Jersey, sing ngetokake titik bicara administrasi.

'Mati salah'[besut]

  • Tanggepan kasebut nimbulaké Sen Kaine, sawijining Demokrat Virginia sing njabat komite Angkatan Bersenjata lan Komite Urusan Luar Negeri, kanggo ngetrapake menawa pamrentahan Trump "wis mungkasi kanthi wuta tumrap kejahatan iki ... sanajan kasunyatane yen CIA nyimpulake yen Mahkota Pangeran Mohammed bin Salman sacara pribadi mrentahake pembantaian Khashoggi. "
  • "Iki jumlah kanggo administrasi Trump aiding ing tutup munggah saka paten pinaten, " Kaine ngandika.
  • Kelompok kayata Panitia kanggo Nglindhungi Wartawan lan PEN Amerika nyatakake tuduhan padha ana. "Senadyan pambrontakan umum lan Kongres lan penemuan CIA, panguwasa Trump katon melu-melu ing pihak pamarentah Saudi, " ujare klompok kasebut.
  • Ditakoni babagan kritik kasebut, Pompeo mundur.
  • "Amerika ora nutupi paten pinaten, " Pompeo ngandika ana ing Budapest, Hongaria. "Aku nanggepi sing senenge Kaine mung salah, amarga dheweke ora seneng karo Sen. Kaine, aku seneng banget karo Sen Kaine, Sen Kaine mung salah."
  • "Presiden digawe banget, ora bisa luwih cetha, " Pompeo nyatakake, "yen kita entuk informasi tambahan, kita bakal terus nahan kabeh sing tanggung jawab tanggung jawab."
  • Administrasi wis mbatalake visa lan beku aset Saudis sing disebabake ing pembunuhan Khashoggi ing Oktober lan mbubarake konsulat ing Istanbul. Para panulis ing sisih pinggir aisle ngomong yen ora cukup, Nanging, utamané amarga CIA wis nandheske kanthi dhuwur yakin yen pangeran ngarahake pembunuhan Khashoggi, sing dilakoni dening anggota bin Salman kang jero.
  • Pamrentah njangkepi sing ora ana udud udhara sing ngubungake bin Salman menyang pembunuhan, sing nyebabake pertahanan kasebut minangka bagian saka cara kerja intelijen lan sifat kasus kasebut. Agensi nemtokake tingkat keyakinan kanggo temuane, sing diwenehake marang para pemimpin politik, nanging ora menehi kesimpulan.
  • Sing ngidini Trump nyaritakake marang wartawan, kaya nalika ing Nopember nalika ninggalake kanggo Thanksgiving ing Florida, sing CIA "ora nggawe tekad ... padha duwe apa-apa definitif lan kasunyatan iku Mungkin iya, Mungkin dheweke ora. "

Nglanggar hukum[besut]

  • Trump wis bola-bali nandheske yen Saudi Arabia uga dadi partner ekonomi sing bisa ngetokake masalah keterlibatan bin Salman, asring nglebokake jumlah tawaran senjata sing dicakake AS karo kerajaan kasebut.
  • Pejabat pamaréntah kayata Pompeo wis nandheske US ketergantungan ing Riyadh minangka mitra strategis kanggo tujuan Timur Tengah - mriksa negara Iran, ngrampungake kesepakatan perdamaian Israel-Palestina lan ngatasi ISIS.
  • Pranyatan Pompeo nglakokaké sithik kanggo nyegah marah legislator, sing mung katon dadi akeh.
  • "Jawaban administrasi marang kita ora netepi hukum, " Menendez marang CNN ana. "Wong-wong padha nglanggar angger-anggering Toret, ora ana pitakonan sing bisa milih kanggo njawab utawa ora, iku kudu miturut angger-anggering Toret, angger-anggering Toret sing dakwenehi nulis. macem-macem cara kanggo nguwatake administrasi kanggo nglakoni, utawa ngadepi akibat kanggo ora nglakoni, "tambahnya.
  • Menendez ngandhakake, konsekuensi kasebut bisa uga kalebu nominasi utawa tetep nduwe pendanaan ing penjualan senjata.
  • "We are looking ing macem-macem iku kudu administrasi ngerti sing padha ora bisa mung rok ora mung bakal Congress, nanging hukum tanah, " ngandika.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]