Pasukan militer AS ngadhepi perlawanan sengit saka ISIS ing 'final battle'

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Pasukan militer AS ngadhepi perlawanan sengit saka ISIS ing 'final battle'[besut]

Wong sipil sing mlayu perang ing Baghouz Al-Fawqani truk papan Sabtu sawise ditindakake dening Pasukan Demokrat Suriah.
  • Para pejuang saka Pasukan Demokrasi Suriah (SDF) sing didukung AS wis ngluncurake serangan kanggo ngusir ISIS saka kantong sing pungkasan ing Suriah, sisa-sisa kelompok klompok jihad sing disebut "khalifah."
  • Ing pucuk sing dhuwur, ISIS nyelenggarakaké gedhé Irak lan Suriah - sing gedhéné ukuran Portugal.
  • Wilayahe saiki ngeculake kanthong cilik ing provinsi Deir Ezzor ing Suriah, kanthi pasukan militèr ing desa Baghouz Al-Fawqani, cedhak wates Irak.
  • Sawise ngaso luwih saka siji minggu kanggo ngidini ribuan warga sipil ngungsi ing kutha kasebut, SDF gaweyan anyar kanggo nyerbu 4 kilometer persegi pungkasan saka militan.
Wong sipil sing mlayu perang ing Baghouz Al-Fawqani truk papan Sabtu sawise ditindakake dening Pasukan Demokrat Suriah.
  • Ing srengéngé ana, udhara koalisi sing dipimpin déning Amérika Serikat numpuk bagéan kulon Baghouz Al-Fawqani, ngirim kolom peteng asap menyang langit.
  • Para komandhan SDF wis ngandhani CNN yen para pejuang sing ditemokake dening perlawanan sengit saka milisi ISIS, sing ngundangi rudal panen panas. Rong pejuang SDF tiwas lan liyane luka sawise kendaraan SDF ditabuh.
  • Artikel terkait: Para prajurit Kurdi sing didukung AS wiwit nyerang
  • Para militan wis dikubur ing sangisore kutha, mbangun jaringan terowongan sing ngidini dheweke pindhah saka omah menyang omah tanpa dikonfirmasi. Strategi, sing dikepalekake ing Mosul lan ing panggon liya, nyatakake tantangan nyata, pangandikan SDF.
  • Paling kurang 500 pejuang ISIS diyakini tetep ana ing kutha iki, dianggep minangka konsentrasi para pejuang lan komandan pasukan sing paling ngalami lan perang.
Ing ara-ara samun ing Baghouz Al-Fawqani, warga sipil ditindakake dening SDF.
  • Pasukan Amérika, Prancis lan Inggris uga operasi ing wilayah kasebut, ndhukung SDF. Tim kasebut, sing ora melu perang werna-werna, yaiku tembaga artileri lan mortir ing posisi ISIS.
  • Sadurunge serangan wiwit ing wayah srengenge, warga sipil bisa ngungsi menyang kutha. CNN ngandika marang salah sijine wong sing ngomongake akeh wong sing kepepet, nanging angka-angka padha ora bisa teka. Para pejabat SDF ngandhakake kira-kira 1, 500 wong sipil isih ana.
  • Ing kelompok kasebut, 7.7 yuta wong dianggep bisa urip miturut aturan ISIS, miturut Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR), jeneng resmi kanggo koalisi pertempuran ISIS. Akeh wong sing mbayar pajeg, biaya, lan denda grup, sing arupa penghasilan gedhe saka ISIS.
  • Ing taun wiwit, revenue taunan grup luwih saka separo: saka nganti $ 1, 9b ing 2014 nganti maksimal $ 870m ing 2016, miturut laporan anyar dening Pusat Internasional kanggo Studi Radikalisasi lan Politik Kekerasan (ICSR) ing King's College London.
  • Read More: Wanita Kanada muncul saka khalifah ISIS
  • Senajan mundhut wilayah, lan dana, panitia pemantau PBB dianggep Juli 2018 sing dadi anggota ISIS ing Irak lan Suriah isih ana antarane 20.000 lan 30.000.
  • Sadurunge, paling 41.490 warga internasional wis kesah menyang Siria lan Irak kanggo nggabungake ISIS, saben ICSR. Lan pejuang manca terus teka, tanpa undhakan - CJTF-OIR ngira 50 kedatangan saben sasi.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]