Para negosiator ngandhani, padha tekan persetujuan ing prinsip kanggo nutup shutdown

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Para negosiator ngandhani, padha tekan persetujuan ing prinsip kanggo nutup shutdown[besut]

El Paso
  • Negosiator Kongres ngandhakake wis mencapai persetujuan prinsip kanggo nutup shutdown pemerintah parsial ing akhir minggu iki.
  • Perundingan papat bipartisan papat, sing metu saka dhiskusi ing wayah wengi, nolak kanggo nemtokake manawa persetujuan disabetake utawa paramèter sing bener saka kesepakatan, nanging nalika ditakoni manawa klebu pendanaan penghalang lan résolusi kanggo masalah kahanan tahanan, Senat Appropriations Ketua Richard Shelby ngandika: "Kita entuk persetujuan kabeh."
  • Komentar komentar Shelby tindakake sing saka pembantu Demokratik sing melu ing pembatasan pendanaan keamanan wewatesan sing ngandika awal ana negosiator sing "banget, banget cedhak" karo persetujuan lan saiki wis mriksa kanggo ndeleng yen proposal sing metu bakal entuk pilihan sing kudu ditindakake. House.
Dhiskusi Anggaran Nyetel Titik: Carane akeh wong ICE bisa nahan
  • Para anggota parlemen nampilake jam kasebut minangka upaya kanggo nemokake papan sing sepisanan kanggo persetujuan keamanan tapel wates sing bakal ngliwati loro kamar Kongres lan ditandatangani dadi hukum dening Presiden sadurunge Jumat ing tengah wengi kanggo nyegah shutdown pemerintah parsial liyane.
  • Babagan 25% pendanaan kanggo pamaréntah federal dumadi ing pungkasan minggu iki lan sekelompok legislatif loro wis patemon minggu kanggo rembugan babagan keamanan wewatesan minangka bagean saka anggaran kanggo Departemen Keamanan Tanah Kelairan.
  • Ing tandha manawa katon minangka penutupan sing luwih cetha, gegayutan runtuh ing akhir minggu, nanging papat anggota klompok kasebut - sing paling dhuwur Demokrat lan Républik saka Komite Appropriations lan House - njaga rapat ana broker sing menehi hasil.
  • Takon apa sing beda dina iki tinimbang akhir minggu, Rep. Kay Granger, House Republikan ndhuwur ing panitia konferensi, matur, "Mungkin kita entuk turu."
  • "Iku mesthi semangat kanggo nggawe keputusan, " dheweke nambah.
  • Deadline mati tiba ing tumit sing paling dawa ing sajarah pamaréntah AS, sing diwiwiti ing Desember lan rampung ing Januari sawisé Presiden Donald Trump nandatangani undang-undang kanggo sementara mbukak kunci bagean pamaréntahan kanggo periode telung minggu kanggo ngidini negosiasi keamanan wewatesan .
  • Apa sing bakal dilakoni dening Presiden bakal dadi kertu liar sing digantung ing negosiasi. Demokrat lan Partai Republik ing Capitol Hill wis suwe menehi tandha yen bisa menehi hasil yen ditinggalake kanggo piranti dhewe, nanging pitakonan saka apa sing bakal ditampa dening Presiden bakal terus nyuntikake ketidakpastian menyang proses kasebut.
  • Ngomong ing El Paso, Texas, ana ing wayah wengi, Trump kandha yen dheweke wis ngerti persetujuan nanging ora ngrungokake rincian saka penasehat.
  • "Wong-wong ngomong yen prosese digawe, mung supaya sampeyan ngerti, saiki, saiki, " ujare. "Aku ngomong ngenteni sepisan, aku kudu ngurus wong tuwa saka Texas, aku kudu lunga, aku ora kepengin ngrungokake bab iki, aku ora kepengin ngrungokake bab iki."
  • Mbalik maneh ing Washington, pejabat Gedung Putih wis nggawe siji gagasan tambahan ing dina anyar iki, gumantung marang apa rembugan kongres sing teka karo: njupuk kesepakatan panitia sing teka - gumantung marang apa sing ana - nanging uga nggunakake dana federal kanggo mbangun tambahan alangan.
  • Sawijining pejabat Gedung Putih ngendika, sing tetep mbukak opsi kasebut, kayata Trump migunakake kekuwatan eksekutif kanggo ngalokasi dana federal saka panggon liya ing tembok, nanging nggolek persetujuan saiki.
  • Minangka aktor ketua staf Mick Mulvaney nyathet ing NBC Minggu, dheweke wis "nyisir liwat hukum" lan nyoba kanggo nggoleki dana tambahan. Pejabat House White percaya yen iki minangka pilihan sanajan Presiden pratandha menehi hasil kanggo ngendhegake shutdown liyane.
  • Sadurunge jam telu kepungkur, dheweke ngandhakake omongan-omongan kasebut, nanging ora ana gegayutane karo pejabat DPR, sing wis pirang-pirang dinten nyengkuyung ngumumake darurat nasional.
  • Senator Patrick Leahy, perunding Demokratik paling dhuwur, ngandhakake, tujuan kanggo papat peserta utama ing omongan iki yaiku kanggo menehi hasil ana ing wayah wengi, banjur nerusake nyusun persetujuan akhir Selasa.
  • "Aku mikir manawa sampeyan setuju manawa kita bisa mbungkus munggah iki bengi iki, apa maneh, tujuan kita bakal rampung ing wayah esuk, " ujare Leahy, saka Vermont babagan kerja kerasé karo Shelby.
  • Persetujuan apa wae saiki kudu ditahan ing House and Senate lan pungkasane Gedung Putih.
  • Pengacara Demokrat nyatakake isih ana "ton gaweyan sing kudu ditindakake".
  • Aide republik sing melu nyatakake pratelan babagan kemajuan sing diwenehake ing pirang-pirang minggu suwene, nanging para negosiator sing diakui "kanthi jelas ngobahake arah sing bener."
  • Liyane GOP aide ngandika, "Hearing barang apik bengi iki."
  • Titik cekatan paling gedhe ing perang mati iki nganti wis ngenteni permintaan Presiden saka $ 5 milyar kanggo tembok wewatesan. Demokrat wis nggawe cetha sing ora wiwitan lan ora gelem nampi tuntutan Presiden, sawijining kebuntukan sing mateni shutdown awal.
  • Titik pencet liyane uga metu liwat masalah kasir tahanan kanggo imigran undocumented sing ditahan. Demokrat ndeleng kasur tahanan minangka pusat kanggo kebijakan imigrasi imigrasi Trump sing atos lan ora perlu agresif. Republikan nyumurupi kasur tahanan minangka pusat kanggo matesi kemampuan pendatang tanpa izin sing ditahan sing dibebasake menyang AS nalika lagi nunggu pamrentahan.
  • Demokrat ngetokake rembugan kanggo ngurangi jumlah kasakaran sing didanai kanthi 35, 520, nalika Gedung Putih lan Republik ngupaya nambah 52.000.
  • Rincian lengkap persetujuan tentatif diserang ing wayah sore sore durung diluncurake. Nanging miturut sumber Demokratik, persetujuan ing prinsip ing titik iki bakal kalebu $ 1.375 milyar kanggo alangan fisik lan tingkat 40.520 kanggo sakabèhé ICE kasur, cendhak 52.000 administrasi dijaluk lan cocog tingkat pendanaan saiki.
  • Ing tutup potensial ing ICE tahanan, Trump ngomong marang wong-wong ing El Paso, "Aku ora bakal mlebu tagihan sing bisa nebus pelanggaran-pelanggaran kejahatan ing negara kita, lan aku bakal ora bakal nglirwakake utawa nglanggar pahlawan kita Patroli ICE lan Border lan penegak hukum. "
  • Rep. David Price, sawijining komandan North Carolina Demokrat ing komite konferensi, ngandhakake yen persetujuan ditindakake ing wayah wengi, loro kamar kasebut kemungkinan bisa njaluk menyang meja presiden sadurunge tanggal 15 Februari pendanaan pemerintah.
  • "Aku ngerti goal iku kanggo nggayuh iki bengi, " Price ngandika sadurunge pengumuman persetujuan digawe. "Muga-muga aku bali maneh karo rembugan serius lan rembugan lan negosiasi apik."
  • Cerita iki wis dianyari karo perkembangan anyar saka Senen.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]