Pamrentah Australia ngalami kekalahan sajarah liwat tagihan kesehatan pengungsi

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Pamrentah Australia ngalami kekalahan sajarah liwat tagihan kesehatan pengungsi[besut]

Pulo iki arupa 21 kilometer persegi lan duwe populasi 10.000, meh kabeh manggon ing pesisir.
  • Pamrentah Australia wis ilang kontrol parlemen kanggo pisanan ing meh abad, mundhut voting utama ing bill kanggo mbantu evakuasi pengungsi nemen kritis saka pusat Processing lepas pantai.
  • Koalisi Liberal Nasional sing kuwat ngalang-alangi undang-undang kasebut, sing ngandika bakal mbebayani keamanan nasional, nanging bisa ngliwati omah ngisor Australia kanthi pamuter 75-74.
  • Partai Buruh oposisi lan klompok anggota dewan independen ndhukung undang-undang kasebut.
  • Iki minangka sing paling sepisanan ing pamaréntahan Australia sing mundhut undhang substantif ing Dewan Perwakilan Rakyat wiwit taun 1929, miturut situs parlemen.
  • Ing wektu kuwi, pimpinan Australia sing lenggah disebut minangka pemilihan. Senadyan rugi sajarah, Perdhana Mentri Scott Morrison ora gelem nindakake perkara sing padha.
  • Ing perundangan, para penggali asylum sing ditahan ing pusat tahanan kontroversial Australia sing kontroversial bisa luwih gampang dipindhah menyang daratan kanggo pitulungan kesehatan yen dheweke kritis.
  • Pamrentah wis ngadhepi kritik ing taun kepungkur kanggo ngijini para tahanan sing nandhang tiwas kanthi temen-temen, kalebu bocah lanang umur 12 taun sing wis ora gelem mangan nganti pirang-pirang minggu.
Papan reklame sing ngetokake penahanan anak ing Nauru lenggah ing luar Gedung Parlemen tanggal 26 November ing Canberra.
  • Hukum anyar bakal menehi dalan sing luwih cetus kanggo para pencari suaka ing kemah lepas pantai Australia ing pulo cilik Nauru utawa Pulo Manus Papua Nugini kanggo mabur menyang Australia kanggo perawatan.
  • Undang-undang iki diidinake dening MP Merdeka Kerryn Phelps, mantan kepala Association Medical Australia. Sampeyan isih kudu ngliwati Senat ing tanggal mangsa sadurunge dadi hukum.
Anak pungkasan ninggalake Australia
  • Ing pidato sing ora sopan sadurunge voting, Morrison ngandika aturan kasebut bakal ngrusak rezim pangayoman wewatesan Australia, tanpa nemtokake cara.
  • "Aku ora bakal ngadeg kene lan duwe parlemen iki menehi alasan kanggo ngrampungake framework proteksi tapel wates, " ujare.
  • Nanging kawicaksanan pamaréntah Australia kanggo mungkasi para pengungsi sing teka ing negara kasebut kanthi prau wis ngadhepi kritik internasional. Profesional medis saka Doctors Without Borders ngandika ing November kahanan iki "ngluwihi kepungkur."
  • "Saiki anak-anak, sawetara wong, ora mangan, ora ngombé, apa-apa, lagi wae ana ing amben, ora nindakake apa-apa ... kadang wong tuwane kudu nggawa menyang rumah sakit supaya diwenehake, kanthi jarum, "Dokter Tanpa wates psikolog Natalia Hverta Perez ngandika ing video sing dikirim menyang media sosial.
  • Amnesty International ngandhakake, pengungsi ing Nauru minangka "pakunjaran terbuka".

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]