Nissan ngilangi ramalan laba ing laporan kawitan wiwit ngusir Carlos Ghosn

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Nissan ngilangi ramalan laba ing laporan kawitan wiwit ngusir Carlos Ghosn[besut]

Ketua lan CEO Renault-Nissan-Mitsubishi Carlos Ghosn nyerat minangka wartawan nalika ngunjungi Presiden Perancis ing pabrik Renault, ing Maubeuge, Prancis bagian utara, tanggal 8 November 2018. - Macron tur dawane seminggu. ngunjungi tlatah Prancis sing paling apik ing Perang Donya, sadurungé perayaan kanggo ulang taun ke-100 tanggal 11 November 1918. (Foto dening Ludovic MARIN / AFP) (Foto kredit kudu maca LUDOVIC MARIN / AFP / Getty Images)
  • Urip sawise Carlos Ghosn dipateni wiwit wiwitan kanggo Nissan.
  • Produsen mobil Jepang ngurangi perkiraan laba lan perkiraan ageng tahunan kasebut ing laporan laba utamane wiwit penangkapan lan ngeculake Ghosn, sing wis mlayu ing perusahaan nganti rong dekade.
  • Nissan (NSANF) saiki ngajokake kanggo ngedol 5.6 yuta kendaraan ing donya ing taun pungkasan ing Maret, mudhun saka ramalan sadurungé luwih saka 5.9 yuta. Keuntungan net luwih dhuwur tinimbang 410 milyar yen ($ 3, 7 milyar), saklawasé 20% ing ngisor iki prediksi sadurunge.
  • Perusahaan nyalahake prospek surem ing kesulitan ing Amerika Serikat lan Eropa, loro pasar paling gedhe. Keuntungan ing kuota paling anyar uga kena akibat biaya kanggo mantan kontroversial ketua.
  • Pemimpin anyar Nissan duwe tugas sing angel kanggo ngowahi babagan. Sawise nyelehake 8% ing taun kapisan ing taun finansial, penjualan ing Amerika Serikat nganti 19% ing Januari.
Renault uga wis mbayar kanggo Carlos Ghosn
  • Perusahaan iki nyoba "nambah nilai merek" lan dadi luwih kompetitif ing Amerika Serikat, CEO Hiroto Saikawa ngandika ing sawijining konferensi pers Selasa.
  • Nissan nyalahake kinerja sing kurang entheng ing Eropa, ing endi penjualan nosedive 13% ing sangang taun sasampunipun taun finansial, ing ketidakpastian ngubengi Inggris metu saka Uni Eropa lan regulasi sing luwih temen ing emisi diesel.
  • Sadurungé sasi iki, perusahaan ngandhakake wis mbobot rencana kanggo mbangun model SUV anyar ing pabrik utama ing Inggris, dikutip minangka faktor ketidakpastian Brexit.
  • Saikawa luwih pinter ing prospek Nissan ing Tiongkok, pasar mobil paling gedhe ing donya, sing ngilangake taun kepungkur kanggo pisanan ing rong dekade. Penjualan Nissan Cina turun 3% ing 2018.
  • "China iku jenis tlatah utawa nemen, nanging ing mangsa sing suwe, pasar bakal berkembang, " ujare Saikawa.

Skandal Ghosn ngasilake untung[besut]

  • Hasil kuartal-kuarsa Nissan nedahake jatah saka skandal Ghosn.
  • Salah sawijining tokoh industri mobil paling gedhe ing donya, Ghosn wis ditahan dening jaksa Jepang wiwit 19 November. Dheweke nduduhake dheweke karo understating penghasilan ing Nissan kira-kira $ 80 yuta antarane 2010 lan 2018, lan nyalahgunakaké posisi kanthi nggunakake perusahaan kanggo mbantu nyisipaké kerugian investasi pribadhi.
Carlos Ghosn: I
  • Nissan ngandika Selasa, wis ngetrapake biaya 9.2 milyar yen ($ 83 yuta) sing ana hubungane karo bayaran kanggo mantan pemimpin.
  • Ghosn nolak panyokro bowo kasebut, ngakoni yen dheweke minangka akibat saka "plot lan pengkhianatan" dening eksekutif Nissan sing nentang rencana kanggo ngeningake integrasi mobil karo pasangan Prancis, Renault (RNLSY). Nissan nyatakake yen omongane Ghosn minangka salah sijine salah sijine alasan kejebak.
  • Selasa, Saikawa mratélakaké komitmen Nissan marang aliansi sing dawa karo Renault lan Mitsubishi Motors, produsen mobil Jepang liyane.
  • Aliansi "iku aset gedhe lan nduweni nilai gedhe, " ujare. Nggawe adoh karo "ora soko kita lagi mikir babagan ing kabeh."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]