Newman University of Maryland mati akibat penyakit adenovirus

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Newman University of Maryland mati akibat penyakit adenovirus[besut]

Adenovirus - University of Maryland freshman dies from illness 1.jpg
  • Seorang mahasiswa ing University of Maryland wis tilar donya amarga penyakit adenovirus sing gegandhèngan, ujar direktur pusat kesehatan universitas kasebut ing statement Selasa.
  • Siswa diidentifikasi minangka Olivia Paregol, 18, dening anggota kulawarga, miturut CNN affiliate WJLA.
  • Paregol, wong anyar, urip ing asrama ing kampus universitas, bapakne Ian Paregol marang WJLA. Dheweke uga ngomong babagan penyakit Crohn.
  • "Dheweke mesthi katon gerah lan gerah, " Ian Paregol kandha karo stasiun berita.
  • Universitas iki sinau saka adenovirus pisanan ing tanggal 1 November, lan wiwit kuwi wis ngonfirmasi lima kasus liyane saka virus, Direktur Pusat Kesehatan Universitas David McBride ngandika ing statement. Tipe adenovirus sing luwih abot ditemokake ing salah sijine kasus kasebut, McBride ngandika.
Yen iku
  • Adenovirus 7 "paling umum digandhengake karo penyakit pernapasan akut, " miturut US Centers for Disease Control and Prevention. Jenis infèksi adenovirus liya bisa nimbulaké gejala kaya flu, pinkeye lan diare.
  • McBride ngandika universitas wis nanggapi kanthi nambahake reresik saka "permukaan dhuwur-tutul." Dheweke nyuwun masyarakat kampus, utamane wong kanthi kondisi medis sing kronis, kanggo njupuk langkah-langkah pencegahan kanggo njaga saka virus kasebut.
  • Pati Paregol diumumke mung sawetara dina sawise pejabat kesehatan ing New Jersey ngonfirmasi yen anak kaping 11 wis tilar donya ing wabah adenovirus ing fasilitas kesehatan ing negara kasebut. Sebanyak 35 wong ing New Jersey, kalebu 23 anak, wis lara saka virus wiwit September.
Anak kaping 11 mati ing adenovirus wabah ing New Jersey
  • Adenoviruses kerep nyebar kanthi ndemek wong sing kena ing kontaminasi utawa permukaan, utawa liwat udhara kanthi watuk utawa wahing. Padha dikenal kanggo tahan ing lumahing lan piranti-piranti medis kanggo wektu sing suwe, lan ora bisa ditindakake dening disinfectants umum, nanging arang banget nandhang penyakit sing abot ing wong sehat. Nanging, wong sing ngalami sistem kekebalane duwe risiko sing luwih dhuwur saka penyakit parah, lan bisa uga tetep bisa ditularake sawise bisa pulih, miturut CDC.
  • Universitas kasebut ngajak para mahasiswa ngunjungi dokter sajrone 48 jam ngembangake gejala, sing ngandhakake yen "kewaspadaan iku penting banget" kanggo wong-wong sing duwe kondisi kaya asma lan diabetes, utawa wong sing ngobati obat sing ngurangi fungsi kekebalan.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]