Milyuner Cina dilucuti panggilan visa Australia 'bayi raksasa'

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Milyuner Cina dilucuti panggilan visa Australia 'bayi raksasa'[besut]

Pimpinan Partai Buruh oposisi Bill Shorten nyekel foto Menteri Luar Negeri Julie Bishop lan pengusaha Tionghoa Huang Xiangmo ing 2017.
  • Milyarder lan donor politik China nyebut Australia minangka "bayi raksasa" sawise ngrampungake pendhudhuk permanen ing tengah kekuwatan ngalami pengaruh manca negara.
  • Pengembang properti, Huang Xiangmo, ngandika ing surat kabar Global Times-negara China, sing kedadeyan kasebut nyebabake nyawa pribadine.
  • "Telung generasi saka kulawarga wis urip ing Australia suwene pitung taun, " dheweke kandha karo tabloid kasebut. "Loro-lorone saka aku, kabeh sing ana ing kulawarga iku warga Australia ... Australia iku omahé."
  • Media Australia nglaporake minggu kepungkur yen makelon ora gelem nginep ing negara kasebut amarga ana kekuwatan marang hubungane karo pamarentah Cina.
  • Wiwit 2012, Huang mènèhi sumbangan marang loro partai politik utama Australia. Dheweke uga digambar karo politikus dhuwur kalebu mantan Perdhana Mentri Malcolm Turnbull.
Australia
  • Huang ngandhakake yen donasi ing Australia lan koneksi politik ing China "ngancamake keamanan nasional (Australia)" minangka "konyol."
  • "Pidato lan tumindak saya kanthi bener miturut kawicaksanan lan angger-angger manca Australia, " ujare.
  • Nanging Huang dadi tokoh kontroversial ing Australia ing taun-taun pungkasan. Senator Mantan Senator Sam Dastyari dipeksa mundur ing Desember 2017 amarga hubungane karo pengusaha.
  • Ana uga panyokrawungan dening media lokal sing ditulis Dastyari marang Huang, telpon kasebut bisa ditampa dening layanan intelijen Australia.

'Bayi raksasa'[besut]

  • Wonten ing wawancara global Global Times, Huang ngendika, Australia gadhah "ciri khas bayi raksasa" nalika ditakoni babagan masalah Beijing lan Canberra.
  • "Iki minangka kasunyatan sing obyektif lan ora ateges Australia kudu ngalami cita-cita sing luwih dhuwur. Wutah bayi raksasa entuk wektu, lan Australia isih adoh banget, " ujare.
  • Hubungane Beijing lan Canberra lebur ing Desember 2017 sawisé pamaréntah Australia ngenalake paket hukum interogasi manca, saéngga ana kekuwatan akeh babagan pengaruh China marang politik, akademisi lan media ing negara kasebut.
  • Huang ngandika yen wong "wong Tionghoa" ing Australia bisa ngadhepi kawruh saka layanan intelijen Australia.
  • "Apa aku ora nyangka yen sistem sing ngemok demokrasi lan aturan hukum bakal ngidini sawetara wong saka badan intelijen kanggo ngukum wong sing tetep karo tuduhan ora ana alesan, " ujare.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]