Migran nylametake wangun kasebut diganti jeneng kanggo menghormati anak lanang Siria Alan Kurdi

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Migran nylametake wangun kasebut diganti jeneng kanggo menghormati anak lanang Siria Alan Kurdi[besut]

Abdullah Kurdi lan adhiné Tima ngadeg ing ngarep kapal penyelamat sing jenenge Alan Kurdi nalika kapal
  • Saiki wis luwih saka telung taun wiwit awak bocah cilik Siria, Alan Kurdi dicemplungake ing dharatan Turki, awak ora ana sing mati ing pasir.
  • Gambar disturbing pati marang nuduhake menyang donya beboyo sing pengungsi Siria ngadhepi nalika padha mlayu negara ing tengah perang sipil ngancurake.
  • Ana, jeneng Alan Kurdi diparingake ing kapal penyelamat Jerman sing dioperasikake dening Sea-Eye, sawijining nirlaba sing nyoba nylametake pengungsi ing situasi sing mbebayani.
  • Gorden Isler, penggalangan dana Sea-Eye, ngendika menawa dheweke nuli nimbali prau kanggo ngurmati bocah kasebut sawisé ndeleng foto ing pantai ing September 2015.
  • "Nalika aku weruh gambar Alan ing September 2015, aku mung ninggalake kamar putrane Nina, telu sasi, " ujare. "Gambar bocah sing wis mati nggawa kula saka wayahe sing paling nyenengake lan mbuwang aku kanthi langsung lan tanpa nyelametake menyang jurang sing paling jero, sing ndemek lan nggegerake aku nanging uga ngrusak soko dhasar ing aku."
Abdullah Kurdi lan adhiné Tima ngadeg ing ngarep kapal penyelamat sing jenenge Alan Kurdi nalika kapal
  • Abdullah Kurdi, bapake bocah lanang, uga mlebu ing upacara pameran kapal kasebut.
  • "Dina iki angel banget kanggo aku, kaya aku ngalami akeh kenangan, " ujare. "Nanging aku pengin ndhukung Sea-Eye, aku ngucapke matur nuwun yen klub milih jenenge bocah lanang, wong sing apik ing organisasi iki. "
  • Keluarga Kurdi, sing wong Kurdi saka Suriah, nyoba nggayuh kulawargane ing Vancouver, Kanada. Alan, kakangné sing umuré 4 taun lan ibunéé Rehen kabèh seda ing perahu nyebrang Segara Aegea menyang Yunani. Abdullah Kurdi mung siji sing bisa urip.
  • Loro wong Siria sing dihukum ing Turki nganti luwih saka patang taun ing pakunjaran sing ana hubungane karo kecelakaan kapal sing ngaku urip.
  • Sea-Eye ngandhani Abdullah Kurdi manggon ing Erbil lan lelungan menyang Palma kanggo upacara penamaan kapal. Adhine, Tima Kurdi, ngadeg karo dheweke lan nerangake tembung-tembung, kelompok kasebut.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]