Loro Sedulur Pengin Nyusupake Industri Panganan Nganggo Ulat

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Loro sedulur pengin nyusupake industri panganan nganggo ulat[besut]

AgriProtein kepengin ngarevolusi industri pangan kanthi uler[besut]

Lalat sing diterangake minangka breeding ing cahya khusus sing nyamarake wektu kawin alam.

Kanggo akèh wong, gagasan babagan ngatasi milyaran panganan sing ngubengi panganan sing rusak iku minangka rasa nyenyet.[besut]

  • Nanging kanggo Jason lan David Drew, iku bisnis.
  • Sedulur loro duwe perusahaan ing Afrika Kidul sing bisa mabur nemahi atusan ewu endhog saben dina. Larva iki banjur didol minangka pakan ternak.
  • Perusahaan Drews, AgriProtein, ngandhakake yen dhaharan maggot minangka alternatif kanggo lingkungan kanggo ninggalaké iwak, sing dipigunakaké minangka pakan ternak sing digawé kanthi iwak garing.
  • "We njupuk sampah lan ngowahi dadi telu produk kita - salah sijine protein, " Jason Drew, CEO perusahaan, marang CNN. Sing liyane yaiku panganan sing digawe nganggo lenga sing diekstrak saka larva, lan pupuk digawe kanthi campuran larva lan kompos.
  • AgriProtein didegaké taun 2008. Iki ngasilake dana $ 105 yuta ing pensiun paling anyar taun iki lan luwih saka $ 200 yuta, miturut pendirine.
Fly prajurit ireng, sing dikembangké ing pabrik-pabrik AgriProtein.

'Daur ulang gizi'[besut]

  • Momentum eureka Jason mesthi ora glamor. Ing taun 2007, dheweke entuk bisnis telekomunikasi sawetara taun sadurunge, dheweke miwiti proyek passion kanggo "ngetutake rantai pangan ing saindenging jagad."
  • Delengen pira-pira sampah sing dikubengi laler, dheweke nyadari yen larva serangga kuwi sumber protein sing durung diterangke.
  • Drews ngendika menawa dheweke wis kepengin banget karo serangga wiwit dheweke nggunakake lalat lan belatung kanggo nelukake minangka anak ing omah-omah nenek ing Inggris. Nggabungke kepentingan kasebut karo kepinginan kanggo nggawe pasokan pangan luwih akeh lingkungan, dheweke wiwit ngetokake ilmu saindenge pertanian serangga.
Dekan pendiri Jason Drew.
  • "Kita nyebataken 'daur ulang gizi, '" ujare Jason. "[Kita] ngolah ulang gizi sampah dadi protein alami kanggo ayam lan iwak."
  • Saiki, AgriProtein nduweni pabrikan ing Cape Town lan Durban. Saben pabrik ngemot 8.4 milyar mabur, lan njupuk ing 276 ton sampah saben dina. Lalat sing mabur 340 yuta ing saben sampah.

'Wektu sing apik kanggo manungsa'[besut]

  • Nggawe jajanan metu saka uap njupuk wektu kanggo sukses.
  • "We ngginakaken meh limang taun ing kegagalan gedhe, " Jason ngandika. "Yen aku ngerti carane hard bakal, lan carane akeh sing bakal biaya, aku mesthine ora wis diwiwiti."
  • Sadulur-sadulure nampa rong dhuwit saka Bill lan Melinda Gates Foundation kanggo mbantu riset, nanging dheweke nemokake iku luwih angel tinimbang sing diarepake kanggo ngembangake tèknik kanggo nambah jumlah larva lan tetep urip nganti suwe. Dheweke uga nemokake masalah supaya biaya bisa dikendhalekake nalika dheweke nyoba ngembangake bisnis kasebut.
Anggota staf ing pabrik AgriProtein. Perusahaan iki duwe rong fasilitas ing Afrika Kidul sing nduwe total luwih saka 16 milyar laler.
  • Nanging pungkasane, kabeh mau mulai diklik.
  • AgriProtein nyambut damel karyawan kapisan ing taun 2009 lan saiki wis 145. Taun kepungkur, perusahaan kasebut mlebu kontrak $ 10 yuta karo perusahaan rékayasa Christof Industries kanggo nyiapake 100 pabrikan terbang ing saindenging taun 2024. Perusahaan iki bakal ngrancang fasilitas ing Asia, Timur Tengah, Eropah lan Amerika Serikat.
  • Industri anyar terus berkembang, miturut Jason.
  • "Wektu iki apik kanggo manungsa nalika miwiti ngatasi masalah sampah lan protein, " ujare.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]