Laporan proyek padat dikarepake kanggo Januari sanajan mati

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Laporan proyek padat dikarepake kanggo Januari sanajan mati[besut]

Kontraktor mbangun bingkai tembok nalika construction Doug Phillips Construction Inc. anyar ing Walnut, Illinois, AS, Rabu, Agustus 1, 2018. Biro Sensus AS dijadwal kanggo nerbitake perumahan wiwit tanggal 16 Agustus. Fotografer Daniel Acker / Bloomberg liwat Getty Images
  • Laporan proyek Januari amarga metu ing Jumat, lan shutdown pamaréntahan paling dawa ing sajarah wis ngiwa pakar ngubes apa angka bakal katon kaya.
  • Biro Statistik Buruh ngandika minggu iki yen 800.000 buruh federal sing dianggep utawa dituntut bisa tanpa gaji liwat 25 Januari bakal dianggep minangka dipunginaake ing survey panyiapan, sing ngasilake nomer payroll utama.
  • 380.000 karyawan sing dianggep wong - sing ora bisa kerja lan ora dibayar nalika shutdown - bakal diitung minangka pengangguran ing survey rumah tangga, sing digunakake kanggo ngitung tingkat pengangguran.
  • Klaim awal kanggo pengangguran ngalami kurang 49 taun ing pungkasan Januari, nuduhake sawetara saka kira-kira 4 yuta buruh sing gumantung kontrak federal ilang proyek. Klaim pengangguran paling anyar sing mingguan, Nanging, ngluwihi tingkat paling dhuwur wiwit September 2017.
  • Nanging impact marang kontraktor federal ora jelas, lan ora bisa diwakili ing tokoh Januari.
  • Ekonom ngusulake dening Refinitiv ngira yen para pengusaha nambahake 165.000 proyek pungkasan sasi - nyusup saka rata-rata 220.000 proyek saben sasi ing taun kepungkur. Padha nyana tingkat pengangguran terus kukuh ing 3, 9%.
  • Pasar tenaga kerja sing ndasari katon kuwat.
  • Ekonom ngumumake yen upah bakal tuwuh kanthi 3, 2% lan ngluwihi tilas telung sasi sadhuwure 3% wutah.
  • Minangka upah minimum diwatesi ing 20 negara bagian ing Januari sing mungkin bakal nambah rata-rata. Federasi Nasional Merdeka Nasional 'Survei Desember nunjukake yen pangsa pasar rekaman cedhak rekayasa ningkatake gaji ing kuartal pisanan.
  • Nanging sawise Federal Reserve ditindakake ana sing bakal terus mati ing tingkat tarif kapentingan kanggo separo pisanan taun, sing wutah solid ora dijamin maneh.
  • Ukuran sentimen konsumen lan bisnis wis kendel ing sasi anyar, amarga kerusuhan pasar pulitik lan saham uga masalah sing anyar tarif bisa terus ngunggahake harga lan ngrusak chain pasokan. Lompatan gedhe liyane ing impor ing impor Cina amarga menyang efek ing 1 Maret.
  • Dan Lor, ekonom kepala karo perusahaan asuransi Euler Hermes, ngandarake yen kahanan sing ora mesthine perdagangan wis ngganti kekurangan tenaga kerja minangka keprigelan sing paling gedhe ing bisnis, sing mungkin ngatasi aktivitas ing sasi sing bakal teka.
  • "Aku ngira yen sawetara karyawan bakal dicekel sithik, " ujare North. "Ayo padha lungguh wae nganti sawetara menit, kaya panganan Fed saiki, ora kudu cepet-cepet nindakake apa-apa."
  • Laporan proyek bakal dadi data ekonomi paling penting kanggo kasedhiya ing minggu, amarga Departemen Sensus lan Biro Analisis Ekonomi wis ditutup liwat shutdown.
  • Rilis produk keluaran domestik bruto kanggo kuartal pisanan, penjualan omah omah, lan indikator liyane wis telat.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]