Laporan Pentagon anyar ngemot ancaman laser Rusia lan Cina menyang satelit AS

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Laporan Pentagon anyar ngemot ancaman laser Rusia lan Cina menyang satelit AS[besut]

Trump maringi dhawuh saka US Space Command
  • Laporan anyar Pentagon babagan ancaman jroning ruang angkasa ngandhani yen China lan Rusia duwe kamampuan ngembangake kanggo ngancam posisi sing luwih unggul, kalebu laser sing bisa numpuk lan ngrusak satelit AS.
  • "China lan Rusia, ing sapunika, ngembangake macem-macem sarana kanggo ngeksploitasi perceived US perdamaian ing sistem basis spasi lan tantangan posisi AS ing papan, " laporan Intelligence Agency Defense ngandika.
  • Laporan kasebut, sing diterbitake dening Senat, ditulis kanthi judul "Tantangan Keamanan Angkasa", lan nliti kapabilitas spasi Rusia, Cina, Iran lan Korea Lor.
  • Satelit AS duweni peran kritis ing kabeh saka pandhu arah, penargetan senjata lan ngumpulake informasi intelijen, kalebu njaga program nuklir Korea Utara lan ngawasi aktivitas militer Rusia lan Cina.
Trump maringi dhawuh saka US Space Command
  • Padha uga sensor omah sing bisa ndeteksi peluru rudal mungsuh.
  • Perlu kanggo njaga satelit AS wis dikutip dening pemerintah Trump minangka alesan kenapa AS mbutuhake Angkatan Angkasa.
  • Laporan kasebut nyathetake senjata anti-satelit Rusia lan Tionghoa, kalebu sistem perang elektronik, senjata-senjata energi diretas lan rudal anti-satelit "kinetik".
  • Ngandika loro Beijing lan Moskow minangka "kamungkinan" ngupayakake "senjata laser kanggo ngganggu, ngurangi, utawa ngrusak satelit lan sensor."
  • "China kemungkinan bakal nentang senjata laser berbasis lemah sing bisa nolak sensori basis orbit sing kurang orbit dening 2020, lan ing taun 2020an pertengahan nganti akhir, bisa nglebokake sistem daya sing luwih dhuwur sing ngluwihi ancaman kanggo struktur non- satelit optis, "ujare laporan
  • Iku nambahake yen China "mungkin wis duwe kemampuan winates kanggo nggunakake sistem laser marang sensor satelit."
  • Laporan kasebut nyebutake bilih Rusia wis ngirim senjata laser menyang Angkasa Aerospace sadurunge Juli 2018, sing mungkin dimaksudake kanggo misi anti-satelit.
  • "Rusia uga ngembangake sistem gegaman laser udhara (anti satelit) kanggo nggunakake sensor batre kanggo nalisir, " ucap laporan.
GROUNDED: Wong ora
  • Pamrentahan Trump secara aktif ngelingi manggonake sensor canggih ing papan minangka bagian saka Missile Defense Review sing anyar, sing diungkap pungkasan sasi.
  • Saliyane laser-diarahake energi, laporan kasebut ngandhakake yen China duweni misil operasi sing bisa ngetokake satelit ing orbit bumi rendah nalika Rusia ana ing proses ngembangake.
  • Tentara militèr Cina "nduweni satunggiling misil adhedhasar landasan (anti-satelit) operasional sing dituju kanggo target (satelit orbit bumi), " ujare laporan, nambah "Cina uga mbentuk unit militèr sing wis miwiti latihan karo (anti satelit) rudal. "
  • Laporan kasebut nyebutake Rusia "mbokmenawa" ngembangake "sistem peluru mabur sing adhedhasar lemah, bisa ngancurake target spasi" ing orbit bumi kurang sajrone rudal balistik.
  • "Sistem senjata iki bakal dadi operasional sajrone pirang-pirang taun sabanjure, " tambah laporan.
  • Laporan kasebut nyebutake Rusia lan China uga ngembangake "pengawasan lan servis" satelit sing uga bisa digunakake kanggo nindakake serangan ing satelit ing orbit.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]