Ketemu boss anyar GE: Bisa Larry Culp nengenake kapal?

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Ketemu boss anyar GE: Bisa Larry Culp nengenake kapal?[besut]

Meet GE's new boss - Can Larry Culp right the ship? 1.jpg
  • GE ngganti urip kita. Yagene nate gelut?

Umum Electric ngowahi kanggo wong njaba kanggo ngresiki kekacauan sing wis suwé nyiptakake.[besut]

  • Larry Culp, 55, iku pamimpin sing bisa ditemokake kanthi pendekatan kanggo dheweke. Dheweke nampa sambutan pahlawan saka Wall Street ana sawise tiba-tiba diinstal minangka boss anyar GE. Harga saham sing diantepi-mudhun GE mung 10%.
  • Culp, sing dadi CEO saka pabrik industri Danaher ing umur 37 taun, ngadhepi tugas monumental nalika mulihake GE kanggo agung. Produsen optik lampu, mesin MRI lan mesin jet ngobong kanti awon saka tawaran sing ora ana wektu, kerumitan ing struktur perusahaan lan owah-owahan utang.
  • Saklawasé setengah triliun dolar wis ngilang saka nilai pasar GE sajrone 18 taun kepungkur. Sing kira-kira ukurane Facebook.
  • GE, perusahaan sing prides dhewe ing keunggulan manajemen, saengga kepengin kanggo pisanan ing sajarah 126 taun sing dipimpin dening wong manca.
  • "GE wis kaya nonton kecelakaan sepur (nanging matine), " ujare Scott Davis, analis utama ing Melius Research, nyerat para klien, Senin.
  • "Panyebab 15 taun mbantah bakal mbutuhake wani, " nanging Davis ditambahake: "Aku ora pengin ngalahake Larry."

Culp ndadekake kapercayan[besut]

  • Kanthi nggawa getih seger, GE wis ngetrapake yen bakal bisa ngetrapake rencana turnaround sing diwiwiti ing John Flannery, sawijining veteran 30 taun saka perusahaan sing wis ngeculake CEO dadi ruang kanggo Culp.
  • "GE kudu diwenehake kanggo milih wong sing dipercaya, diprakirakake, " ujare Analis Cowen, Gautam Khanna. Culp bisa uga "luwih cetha lan kanthi cepet ngenali carane bisa dadi ala."
  • Culp nggawé rekor trek sing nyenengake nalika ngarahake Danaher antara taun 2001 lan 2015. Pendapatan perusahaan lan tutup pasar wis ditemtokake wektu kuwi.
  • Lulusan Harvard Business School dikreditkan kanthi remake Danaher saka pabrik pabrikan dadi perusahaan modern kanthi bisnis kesehatan lan teknologi kesehatan sing kuat. Dheweke nyurung Danaher menyang perawatan kesehatan, bisnis sing saiki ngedol piranti, lampu lan perangkat lunak sing digunakake dening dokter gigi.
  • "Dheweke duwe pot kanggo njupuk perusahaan ukurane, " ujare Jim Corridore, analis sing nyakup GE ing CFRA Research.
Meet GE's new boss - Can Larry Culp right the ship? 2.jpg

'Disturbing' writedown[besut]

  • Khanna nyenengake alesan modal Culp babagan "prudent" ibukutha ing Danaher, sing nyathet kira-kira $ 25 milyar dikirimake sajrone masa jabatane.
  • Sawise pirang-pirang taun kepungkur sing nyebabake utang gedhe, GE kerep dibutuhake steward kuwat saka sumber daya sing kurang. Analis ngandhakake yen ing mantan CEO Jeff Immelt GE adoh banget asring tuku dhuwur lan didol kurang.
  • Coba tuku 2015 tuku Alstom, akuisisi $ 9.5 milyar sing ndorong GE Daya luwih akeh dadi bahan bakar fosil ing wektu sing tepat. GE Power sajrone disarrayakake ing dina iki yen perusahaan ngumumake kudu ngetrapake akun rekaman nganti $ 23 milyar kanggo nggambarake rusak bisnis sing entuk.
  • "Ukuran writedown iki ngganggu, " ujare Corridore.
  • Flannery mundhut perusahaan ing kekuwatan nalika dadi CEO taun lalu. Nalika piyambakipun kepengin ngandharake "umbah-umbah kotor" piyambakipun taksih, Flannery gagal mindhah sanget kanthi cepet kanggé mulihaken kapercayan ing antawis para pemegang saham.
  • "Iku pancene angel kanggo John Flannery nglirwakake tangane sing ala sing diwenehake, " ujare Jeff Sonnenfeld, panguwasa corporate governance ing Yale School of Management.
  • Ing statement, Immelt mbuktekaken bilih GE Power bakal pulih ing tim kepemimpinan anyar amargi teknologi lan bakat unggulipun.
  • "Larry Culp bakal dadi pimpinan kuwat kanggo GE lan dewan direksi. Pakaryan lan pengalaman dheweke sejajar karo kabutuhan GE, " ujare Immelt.

Apa GE bakal nerusake maneh?[besut]

  • Saiki, Culp kudu mutusake apa arep maju bareng karo rencana turnamen Flannery. Culp gabung karo dewan GE ing sasi April, tegese dheweke mlebu ing push Flannery kanggo gawe maneh perusahaan ing saindhenging kakuwatan, bisnis penerbangan booming lan energi terbarukan.
  • Makeover bakal mbutuhake GE kanggo nyingkirake perawatan kesehatan, kereta api, lampu lan bisnis minyak lan gas - lan nggunakake asil kanggo mbayar utang.
  • Given Culp's history in health care at Danaher, Sonnenfeld predicts that GE can decide to keep its own divisional care health.
  • Struktur perusahaan GE jembar, dibangun nganti pirang-pirang dekade dening Immelt lan Welch, bisa ditindhes ing ngisor Culp.
  • Culp mlayu ing Danaher kanthi kurang saka 100 karyawan ing kantor perusahaan, lan Davis ngendika CEO anyar kemungkinan bakal "nguripake perusahaan maneh menyang fungsi sing perlu lan ngrusak kabeh kabupaten."
Larry Culp, mantan CEO saka Danaher, minangka wong luar pisanan sing mimpin GE.

Tantangan dhuwur ahead[besut]

  • Nanging kanthi biaya ora bakal ndandani GE.
  • Culp kudu cepet mudhun menyang ngisor masalah ing GE Power. Ora mung bisnis sing nandhang tantangan serius saka energi sing bisa dianyarake, nanging kegagalan agul-agul sing metu anyar nuduhake masalah potensial.
  • GE uga ngadhepi kekurangan pensiun gedhe sing disebabake taun-taun ora owah lan tarif kapentingan sing kurang.
  • Lan banjur ana hantu saka GE Capital, lengan finansial sing meh matèni GE sedasa taun kepungkur nalika krisis finansial. Culp bakal dibebasake kanthi aman ngeculake GE Capital nalika ngarahake ranjau, kayata WMC Mortgage, bisnis hipotek subprime sing wis diselidiki dening Departemen Kehakiman.
  • Ing papan liya ing GE Capital, Culp perlu nyetabilake portofolio asuransi jangka panjang sing nandhang mundhut $ 6 milyar ing Januari. Kabar kasebut ngetokake penyelidikan detik - GE saiki lagi madhep.
  • Kanthi nyewa Culp, GE uga wis cepet ningkatake masalah kredibilitas serius ing Wall Street. Nanging aja ditipu: sing dituju kapal bakal mundhak maneh.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]