Kesalahan Planning Pensiun Sampeyan Mbokmenawa Ora Kelingan Sampeyan Nggawe

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Kesalahan planning pensiun sampeyan mbokmenawa ora kelingan sampeyan nggawe[besut]

Retirement planning mistakes you probably don't realize you're making 1.jpg
  • Planning young: a roadmap retirement

Sanadyan pensiun bisa dadi wektu sing nyenengake ing urip wong, bisa uga dadi stress.[besut]

  • Iki pancen bener yen sampeyan dadi korban kesalahane ing ngisor iki, supaya manawa sampeyan bisa nyingkirake kabeh biaya.

Nylametake banget ing Keamanan Sosial[besut]

  • Jutaan manajer sing nglumpukake Keamanan Sosial ing pensiun, lan pembayaran bulanan kasebut minangka pivotal peran kanggo mbiyantu para panarima. Nanging yen sampeyan lagi ngidini urip ing Sosial Keamanan piyambak yen karirmu wis cedhak, sampeyan bakal ngalami kesalahan gedhe.
  • Ora kaya sing bisa ditindakake, Keamanan Sosial ora dirancang kanggo ngganti bekas gaji. Yen sampeyan minangka pengangguran rata-rata, keuntungan sing bakal diwenehi kira-kira 40% saka penghasilan sampeyan sadurunge. Yen sampeyan luwih dhuwur, sampeyan bakal ngganti persentase sing luwih cilik.
  • Awit sing paling senior kudu luwih kaya 80% saka mantan penghasilan kanggo manggon kanthi nyaman, sampeyan kudu njupuk langkah-langkah kanggo ngamanake income ing njaba apa sing diwenehake saka Keamanan Sosial. Kanggo bagean sing paling dhuwur, iki berarti pendanaan rencana pensiun kaya IRA utawa 401 (k) ing taun-tahun kerja sampeyan, nanging bisa uga berarti planning kanggo nggarap part-time ing pensiun, nyewa omah sampeyan minangka senior, utawa kemungkinan liyane. Kunci kuwi, kanggo ngenali yen Keamanan Sosial bakal mbantu sampeyan mbayar tagihan ing pensiun, ora bakal cukup kanggo mbiyantu taun emas.

2. Ngira biaya urip sampeyan bakal nyelehake drastis[besut]

  • Akeh wong nganggep yèn nalika lagi pensiun, biaya urip bakal nyuda. Nanging kemungkinan sampeyan, tagihan saben wulan ora bakal ngganti kabeh sing akeh yen sampeyan ora ana maneh nggarap.
  • Pikiren babagan apa sing sampeyan gunakake ing dina iki, kaya omah, pangan, utangan, lan sandhangan. Iki kabeh item sampeyan bakal terus perlu nalika sampeyan lawas, lan apa sampeyan ora digunakake ing wektu ora prayoga. Sampeyan malah bisa nemokake yen sawetara biaya sampeyan tindakake ing pensiun, kaya kesehatan lan luang.
  • Nyatane, Institut Riset Keanggotaan Employee ditemokake taun pungkasan sing kira-kira 46% omah-omahé nglampahi dhuwit, ora kurang, sajrone pensiun rong taun pisanan, lan 33% nglampahi luwih enem taun pisanan ing njaba tenaga kerja. Kanggo nyegah perjuangan finansial ing salawas-lawase, tulisake anggaran pensiun sing kanthi jelas nuduhake biaya sing bakal sampeyan tindakake, lan priksa manawa pendapatan sampeyan antisipasi cukup kanggo ndhukung. Yen ora, sampeyan bisa uga kudu ngenteni maneh pensiun nganti sampeyan lagi ing papan sing luwih apik.

3. Ora njupuk kauntungan saka kontribusi sing nyekel[besut]

  • Akeh buruh sing tiba ing tabungan pensiun nalika tahap awal saka kagiyatane, nalika biaya silihan mahasiswa, biaya omah, lan biaya liyane mangan nganti paling akeh. Kanthi matur nuwun sanget, tiyang-tiyang ingkang 50 lan langkung ing wekdal pikantuk kesempatan prima kangge mbentuk taun simpenan ingkang lebet ing wangun sumbangan.
  • Yen sampeyan ngirit ing IRA lan paling sethithik 50 taun, sampeyan bisa nampilake tambahan $ 1, 000 saben taun kanggo total taunan $ 6, 500 (buruh ing sangisoré 50 bisa kontribusi mung $ 5, 500). Yen sampeyan ngirit ing 401 (k), sampeyan bisa nggawe sumbangan $ 6, 000 kanggo total taunan $ 24, 500 (dibandhingake karo $ 18, 500 kanggo buruh sing luwih enom).
  • Sayange, akeh wong sing ora njupuk keuntungan saka sumbangan, lan kayata, angin tiba-tiba cendhak nalika taun-taun emas dheweke teka. Ing kasunyatane, mung 14% saka 401 (k) peserta sing umur 50 lan luwih nyumbangake kontribusi ing 2017, miturut data saka Vanguard.
  • Yen sampeyan isih nyedhaki tabungan, sampeyan kudu njupuk langkah kanggo nemplekake telur sarang, manawa kanthi ngurangi biaya kanggo mbebasake awis utawa njupuk pekerjaan sisih lan nggunakake dana kanggo mbenakake rencana pensiun sampeyan. Yen ora, sampeyan bisa ngalami kuciwo nalika taun-taun kebak emas lan sampeyan ora ngerti yen sampeyan ora duwe cukup dhuwit kanggo nglakoni bab-bab sing tansah sampeyan ngimpi.

4. Lali bab pajak[besut]

  • Antarane keuntungan Sosial Keamanan lan endhog nest, sampeyan bisa nemokake dhewe ing mburi stream income sing cukup sehat ing pensiun, utamané yen sampeyan wis disimpen kanthi apik. Nanging aja nganggep kabeh dhuwit iku bakal dadi duweke. Kemungkinan, IRS uga nduweni hak bagéan, luwih-luwih yen penghasilan pensiun gedhe.
  • Ana sawetara cara sampeyan bisa entuk pajak ing pensiun. Kaping pisanan, kajaba sampeyan duwe Roth IRA utawa 401 (k), pamitan endhog nest bakal dipotong minangka income biasa - tegese tingkat paling dhuwur. Padha kaya bener kanggo akeh jinis pensiun. Salajengipun, yen pendapatan ngluwihi batesan tartamtu, sampeyan bisa entuk pajak nganti 85% saka keuntungan sosial Keamanan. Pungkasan, kaya kapentingan lan kapentingan investasi sing kena pajak sajrone mangsa kerja sampeyan, dadi uga kena pajak sajrone pensiun.
  • Ing takeaway? Dadi manawa sampeyan kena pajak menyang campuran nalika ngetung income pensiun sing diantisipasi. Yen sampeyan lagi mbutuhake mundur $ 30.000 setahun saka 401 (k) lan sampeyan ngarepake tarif tax income biasa dadi 25%, ngerti sampeyan bakal rampung karo mung $ 22, 500, lan ngrancang expenses sampeyan.
  • Pranala njaba:
  • • Motley Fool Issues Rare Triple-Buy Alert
  • • Iki Simpenan Bisa Kaya Tuku Amazon ing 1997
  • • 7 saka 8 Wong Ora Kudu Ngenani Pasar Triliun-Dolar Iki
  • Luwih panginten sing dilebokake ing perencanaan pensiun, luwih apik sampeyan bakal nalika taun emas sampeyan pungkasanipun teka. Ngilangake kesalahane iki, lan sampeyan bakal nyetel mangsa kanggo mangsa sing luwih aman.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]