Kamala Harris ndhukung policy San Francisco 2008 sing dilapurake ditahan undocumented juveniles kanggo ICE

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Kamala Harris ndhukung policy San Francisco 2008 sing dilapurake ditahan undocumented juveniles kanggo ICE[besut]

Harris njupuk pitakonan babagan dheweke
  • Minangka pengacara distrik San Fransisco, Kamala Harris ndhukung kebijakan kutha sing mbutuhake penegak hukum kanggo nguripake imigran juvenile sing ora didokumentasikake menyang panguwasa imigrasi federal yen dipenjara lan dicritani nglakoni tindak pidana, sanajan ora bener-bener disalahake saka tindak pidana.
  • Harris, sing dadi pengacara distrik San Fransisco saka 2004 nganti 2011, mihak karo Walikota Gavin Newsom nalika perang politik ing status San Fransisco minangka kutha suci sing mecah pamarentah kotamadya, kanthi kantor walikota ndhukung kebijakan lan kutha kapilih Dewan Pengawas sing nentang iku.
  • Posisi kepungkur Harris bisa mbukak dheweke nganti serangan saka aktivis imigrasi uga sayap sing luwih progresif saka partai nalika dheweke ngupaya nominasi Demokrat ing taun 2020. Perang nglawan kebijakan San Fransisco ditutup sacara wiyar nalika iku, nanging peran Harris wis ora ditliti kanthi cetha wiwit dheweke ngetik sorotan nasional. KFile njajahi posisi kasebut sajrone njlentrehake rekaman dheweke ing imigrasi.
  • Ing statement CNN, juru bicara kampanye Harris Ian Sams ngandhakake yen "kebijakan iki dimaksudake kanggo njaga status San Francisco lan kanggo njamin kepolisian lokal, sing perlu duwe hubungan sing kuat karo komunitas-komunitas sing ditindakake tanpa status imigrasi, ora dipeksa dadi agen imigrasi, sing dadi tanggung jawab pamrentah federal. Nganti maneh, kebijakan iki bisa uga wis diterapake luwih adil. "
  • Wiwit menang pemilihan Senat AS taun 2016, Harris wis dadi panyengkuyung para imigran sing ora didokumentasikake kanthi ngarahake kesepakatan kanggo njaga saka deportasi sing teka ing negara kasebut minangka bocah, sawijining klompok sing dikenal minangka Pemimpi. Dheweke uga nyuwun marang peran Imigrasi lan Penguatkuasa AS supaya diteliti maneh.
  • Nanging, posisi dheweke bisa mbuktekaken kerentanan nalika utamane Demokrat sing kerep banget nalika para kandidat wis kritis banget marang kabijakan Presiden Donald Trump babagan imigrasi lan ngilangi ICE wis dadi posisi sing populer ing basis partai.
  • Ing masalah ing taun 2008 ana kabijakan Newsom nglaporake pendatang tanpa izin sing ditangkap dening polisi lokal kanggo ICE. Minangka pengacara distrik San Fransisco, Harris tanggung jawab nglanggar kejahatan ing kutha.
  • San Francisco wis dadi kutha suci wiwit taun 1989, sing artine polisi ora diwenehake kanggo menehi informasi marang pejabat imigrasi federal babagan interaksi karo warga sing ora kadhaptar kutha. Kawicaksanan kutha iki diubah ing taun 1992 kanggo ngilangi perlindungan kanggo para tersangka dewasa pidana, nanging perlindungan tetep ditahan para juvana.
Harris njupuk pitakonan babagan dheweke
  • Kawicaksanan iki ditindakake ing taun 2008 nalika wong ora duwe dokumen 21 taun sing jenenge Edwin Ramos dipenjara amarga mateni telung anggota kulawarga San Fransisco.
  • Sawise kabar saka pembunuhan Ramos - lan rekaman penahanan sadurungé - dilapurake dening San Francisco Chronicle, Newsom ngumumake owah-owahan ing kabijakan kutha supaya polisi bakal miwiti nglaporake sing ditahan ing bocah-bocah ora undocumented kanggo ICE, tanpa mangerteni apa wis ditemtokake guilty ing pangadilan kejahatan apa wae. Ramos wis ditangkep minangka pemuda ing umur 17 taun lan ditemokake minangka guyonan patang perampokan lan serangan, nanging dheweke ora dilapurake marang imigrasi imigrasi federal.
  • Nganti tekan saiki, Harris wis ngetokake rekor minangka panyengkuyung hak imigran sabanjure pengacara distrik: Dheweke ndhukung issu visa khusus kanggo para korban undocumented kejahatan kasar, prosecuted kontraktor sing ora dilisensi ing kasus eksploitasi tenaga kerja kanggo nyolong upah imigran, lan mbantah undang-undang federal sing ngajokaké pidana kanggo mbantu pendatang sing ora undocumented. Pejabat dheweke ngetokake statement sing "Kita kutha suci, kutha perlindungan, lan kita bakal tansah."
  • Nanging, Harris ndhukung pangowahan kawicaksanan Newsom lan ngetokaké pernyataan yen hukum cagar alam asli "ora tau ditrapake kanggo nglindhungi sapa wae sing bakal ditanggapi tanggung jawab kanggo tindak pidana." Iku dimaksudaké kanggo nganjurake korban imigran lan saksi nyatakake kejahatan tanpa wedi nyilihake supaya kita bisa terus pelanggar tanggung jawab. "
  • "Nalika bocah-bocah ing tahanan ditahan lan ngendhaleni kantor percobaan remaja lan pengadilan saben agen kutha kudu bisa nglumpukake kewajiban kita miturut hukum federal lan aturan suci kanggo ngatasi kejahatan lan nglebokaké pelanggar."
  • Miturut 2009, kawicaksanan anyar wis dumadi saklawas taun. The New York Times ngandhakake luwih saka 100 wong sing dicekel bocah dilaporake ing tahanan federal kanggo deportasi.
  • Akeh bocah-bocah cilik sing ngadhepi deportasi liwat kejahatan cilik: ing salah sijine dilaporake dening Times, sawijining wong sing umur 14 taun sing wis ana ing Amerika Serikat wiwit dheweke ana 2 diserahake menyang ICE sawise njupuk pistol BB menyang sekolah kanggo nuduhake kanggo kanca. Ing kasus liyane, bocah umur 13 taun lan keluargane ngadhepi deportasi sawise dheweke ngetokake anak lanang liyane ing sekolah lan nyolong 46 sen.
  • Dewan Pengawas Kota lulus undang-undang nggawe supaya pemuda mung bisa dilaporake menyang panguwasa imigrasi federal yen didakwa kejahatan. Sawisé Newsom veto aturan kasebut, Dewan wis cukup suwe kanggo ngalahake veto, lan nglulusake hukum tanpa tandha tangane. Senadyan mangkono, Newsom ora gelem ngetutake undang-undang lan dhawuh supaya kutha kasebut nglaporake para tersangka undocumented menyang ICE.
  • Sajrone perang antarane Newsom lan Dewan Pengawas, Harris ndhukung publik Newsom lan nentang aturan Dewan. Dheweke ndhukung posisine kanthi ngendika yen dheweke yakin pranatan kasebut bakal nglanggar hukum federal lan bakal diserang ing pengadilan. Kantor Pengacara San Francisco City marang CNN sasi iki sing aturan kasebut durung tau ditantang ing pengadilan.
  • Ing sawijining pamrentahan ing Universitas Stanford taun 2009, Harris njelasake posisi dheweke, "Ing kono ana prakarsa sing ditulis dening dewan pengawas sing liwati lan ana oposisi sing ditindakake, " ujare Harris. "Lan supaya kita kudu ngenteni kanggo ndeleng carane pengadilan interpretasi apa tegese, saka perspektif, aku mikir sing bakal konflik karo hukum federal, lan kita kudu ngetutake hukum. Sampeyan ora setuju karo, nanging sampeyan ngerti, pramila kita duwe proses sing bisa nantang hukum, lan hukum. "
  • Tokoh sing melawan Newsom lan Harris yaiku David Campos, mantan anggota Dewan Pengawas sing ngenalake lan nglulusake undang-undang kanggo ngayomi mbentuk undocumented undhangan.
  • Ing wawancara anyar karo CNN, Campos ngrembakake perang politik lan kuciwane karo posisi Harris, lan ngandhakake yen kanca-kanca kasebut kanca sing saling mendukung ing karir politik, nanging ora setuju.
  • "Aku nyoba nggayuh dheweke ing masalah kasebut lan aku ora tau nanggepi respon saka dheweke, " kata Campos.
  • "Lan sabanjure nalika dheweke ninggalakake kantor pengacara distrik, salah sijine perkara sing kedadeyan ana luwih akeh keterbukaan kanggo ngrembug masalah kasebut karo DA anyar, nalika George Cascoe dadi jaksa distrik sawisé Kamala ninggalaké. Sawisé Walikota Newsom lan sawise Kamala Harris ngiwa sing masalah kasebut bisa ditanggulangi. "
  • Sawise Newsom ninggalake kantor ing taun 2011, penggantine maneh ngubah kebijakan kutha kasebut supaya penegak hukum mung nyatakake pendatang tanpa izin sing didokumentasikake sing ditahan ing ICE manawa dheweke ora bisa mbuktekaken hubungan keluarga karo Bay Area, anjog menyang laporan sing cetha banget. Ing 2013, San Francisco nglampahi aturan liyane sing nglarang nglaporake sapa wae sing dipenjara menyang ICE kajaba ing kahanan sing winates.
  • Newsom diserang saka kiwa lan tengen kanggo jabatane nalika sukses kanggo gubernur California ing 2018. Dheweke pungkasanipun ngakoni yen kebijakan kasebut bisa ditangani kanthi cara sing beda.
  • "Iki wong sing dituduhake ... nanging ora bisa dihukum. Sawetara wong pungkasane dibebasake, " ujare The Sacramento Bee taun kepungkur. "Aku bakal ngomong iki marang para kritikus: game adil, bali, ana apa-apa sing bisa kita lakoni kanthi cara sing béda."
  • Sams, juru bicara kampanye Harris, nimbali respon Newsom ing statement CNN, ngandika, "Minangka Gubernur Newsom ngandika pungkasan taun, privasi sing dimaksudaké kanggo nglindhungi status San Francisco lan kanggo njamin polisi lokal, sing kudu kuwat hubungan karo komunitas sing dilayani tanpa status imigrasi, ora dipeksa dadi agen imigrasi, sing dadi tanggung jawab pamrentah federal. Nganti maneh, kebijakan iki bisa uga wis diterapake luwih adil, kaya gubernur sing uga nyatakake. "
  • Senator Harris tansah dadi pendukung komitmen San Francisco kanggo nglindhungi wong sing ora undocumented lan tetep masyarakat sing aman. Mulane, DA ngeculake trafficking sing nyedhiyakake para imigran undocumented, individu sing dileksanakake minangka scamming utawa eksploitasi para pendatang tanpa dokumentasi, lan didorong kanggo visa perlindungan sak wentoro kanggo korban kejahatan. "

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]