Industri internet ngugat California liwat net neutrality law

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Industri internet ngugat California liwat net neutrality law[besut]

The internet industry is suing California over its net neutrality law 1.jpg
  • CEO Google: Net neutrality 'prinsip sing kudu kita perangi kanggo'

Industri internet ngugat negara California liwat hukum netralitas net-dina.[besut]

  • Gugatan, sing diajukake dening rombongan dagang utama sing makili perusahaan broadband, minangka tuntutan hukum kaping loro sing diajukake marang negara liwat hukum - sing pisanan digawa dening Departemen Kehakiman.
  • Ing wayah sore, Gubernur California Jerry Brown mlebu apa sing dianggep minangka net neutralitas hukum paling ketat ing negara kasebut. Ing hukum, panyedhiya layanan internet ora bakal diijini kanggo mblokir utawa ngganggu jenis konten utawa aplikasi sing spesifik, utawa ngisi biaya aplikasi utawa perusahaan kanggo akses luwih cepet menyang pelanggan.
  • Wektu sawisé kuwi, pamaréntah federal nimbali tuntutan hukum sing nuduhaké yèn California "nyoba kanggo nimbulaké pendekatan deregulatory Pemerintah Federal" menyang internet. DOJ argue negara-negara kasebut ora bisa ngliwati hukum-hukum internet sing ngatur perusahaan-perusahaan internet, amarga layanan broadband ngliwati garis negara. Iku nglawan negara liwat klausul ing urutan 2017 sing nulak proteksi netral netral federal Obama. Ing urutan kasebut, FCC nyatakake bisa netepake hukum netral netral negara tingkat.
  • Pertempuran legal sing arep teka bisa nyeret nganti pirang-pirang bulan yen ora suwe, Daniel Lyons, profesor asosiasi ing Boston College Law School sing spesialisasi ing telekomunikasi lan peraturan internet, marang CNN.
  • Akeh sing nunggang hasil. Hukum California dianggep minangka undang-undang neutral netral sing paling pepak ing negara sing durung rampung, lan negara-negara liyané dianggep bisa digunakake minangka cithak biru kanggo hukum dhewe.
  • Yen California menang ing pengadilan, iku bakal mbukak lawang kanggo negara liya kanggo njupuk tindakan sing padha. Nanging, FCC bisa nyoba maneh supaya bisa ngalangi usaha maneh, ujar Lyons.
  • California bakal nyatakake yen panjabane pre-emption ora bener, ujare Lyons, nalika pamarentah federal bakal nyoba njaluk prentah kanggo nyetop hukum kasebut. Mulane, kasebut bakal nyatakake yen hukum bakal nyebabake bebaya yen diijini bisa ditindakake.
  • "Iki minangka upaya kanggo njaluk prentjegan wiwitan asring banget lan cenderung gagal amarga alasan sing padha amarga ISP ora bisa nahan aturan netral netral FCC taun 2015, " ujare pengacara telekomunikasi Pantelis Michalopoulos, partner ing Steptoe & Johnson LLP sing ngandhani kasus netralitas net. "Penyedhiya layanan Internet nawakake teori speculative babagan ngapa bisa nandhang lara ora bisa ditindakake. Teori-projeke iki ora katon kanggo ngatasi tes kasebut minangka pratelan wiwitan."
  • Kelompok industri sing njupuk bagean ing tuntutan anyar yaiku perusahaan utama kayata AT & T, Comcast, lan Verizon, uga perusahaan kabel lan panyedhiya nirkabel ing AS. Klompok-klompok kasebut sadurunge melobi nglawan hukum negara. (CNN diduweni dening AT & T.)
  • "We oppose California tumindak kanggo ngatur akses internet amarga ngancam kanggo ngaruh negatif layanan kanggo mayuta-yuta konsumen lan cilaka investasi anyar lan pertumbuhan ekonomi. Pamrentahan Republik lan Demokratik, ing wektu maneh, wis embraced anggapan sing tumindak kaya iki preempted dening hukum federal, "klompok perdagangan USTelecom, CTIA - The Wireless Association, The Internet & Television Association, lan American Cable Association ngandika ing statement. "Kita bakal nerusake karya kita kanggo njamin supaya Kongres nganut peraturan bawahan kanggo nggawe kerangka permanen kanggo nglindhungi internet mbukak sing konsumen ngarepake lan pantes."
  • Ing statement ana afternoon, Jaksa Agung Xavier Becerra nyatakake negara bakal perang kanggo nglindhungi hukum anyar.
  • "Sajak iki digawa dening pawiyatan daya sing duwe kapentingan finansial sing jelas kanggo njaga benteng ing akses publik kanggo isi online. California, mesin ekonomi negara, duwe hak ngleksanani kekuwatan kapemimpinan ing Konstitusi lan kita bakal nindakake kabeh kita bisa kanggo nglindhungi hak kita 40 yuta konsumen kanggo ngakses informasi kanthi mbela Internet gratis lan mbukak, "ujare Becerra ing statement.
  • Senator negara Scott Wiener, co-author of the bill, sadurunge ngandika CNN kang ngarepake ISPs kanggo sue liwat hukum.
  • "Penyedhiya layanan internet duwe hak kanggo ngugat California, kayata California nduweni hak saben-saben kewajiban-kanggo nglindhungi akses warga menyang internet sing mbukak, " ujare Wiener sawise kelompok perdagangan ngajokake suitane.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]