Illinois jaksa ngupaya ukara sing luwih akeh kanggo Jason Van Dyke ing pembantaian Laquan McDonald

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Illinois jaksa ngupaya ukara sing luwih akeh kanggo Jason Van Dyke ing pembantaian Laquan McDonald[besut]

Mantan pejabat Chicago Jason Van Dyke dijatuhi hukuman 81 taun kanggo Laquan McDonald
  • Penuntut umum Illinois sing nantang ukara mantan pejabat polisi Chicago, Jason Van Dyke, sing matèni bocah enom ing taun 2014, nyetori protes, sawijining investigasi hak sipil federal lan pungkasane numpes panguwasa polisi.
  • A juri didakwakake Van Dyke pungkasan gugur pidana liya-degree lan 16 counts saka baterai aggravated karo senjata api. Ing Januari, Hakim Cook County Vincent Gaughan ngajokake dheweke nem sasi lan sangang sasi ing pakunjaran kanthi tuduhan pembunuhan nyababaken Laquan McDonald. Van Dyke nembak 16 nembak sekitar 15 detik.
  • Bebaya baterei sing luwih gedhe bisa ditindakake luwih akeh wektu penjara. Saben 16 count bisa nggawa ukara minimum enem taun ing pakunjaran. Nalika dikombinasikaké, Van Dyke bisa ngadhepi nganti 96 taun ing pakunjaran, ana paukuman kuat sing dikarepake para demonstran lan aktivis.
Mantan pejabat Chicago Jason Van Dyke dijatuhi hukuman 81 taun kanggo Laquan McDonald
  • Illinois Jaksa Agung Kwame Raoul lan Kane County State Attorney Joe McMahon, jaksa khusus sing nyoba kasus iki, ngajokake usulan - disebut writ mandamus - ing Mahkamah Agung Illinois takon pengadilan kanggo ngosongake ukuman paten kapindho degree Van Dyke, panguwasa ngandika. Petisi dijaluk kanggo nemtokake ukara ing saben 16 sasi saka baterei sing luwih gedhe kanthi senjata.
  • Wong-wong uga takon pangadilan kanggo nemtokake manawa panemune baterei sing luwih gedhe "melu" ciloko abot "njamin ukara sing terus-terusan."
  • Pihak berwajib ngendika menawa dheweke bakal ngupayakake pengadilan kanggo mriksa legality of the sentence.
  • "Penting para pejabat polisi dipertanggungjawabake tumindak pidana, " ujare McMahon ing statement kasebut.
  • "Nanging kita mbantah ing pangrungon ukum sing Jason Van Dyke kudu dihukum kanggo baterei aggravated kanthi kapercayan senjata api. Kemampuan kanggo tuntutan ukum kanggo tantangan ukara banget panah, nanging iki bisa dadi salah siji saka kahanan, " ngandika.
  • Yen pengadilan nampi usulan kasebut, pengacara Van Dyke bisa umume pitung dina kanggo ngajokake keberatan.
  • Van Dyke wiwitane dituduh nglakoni pembunuhan pisanan, nanging jurors uga diprentah, bisa uga dianggep minangka pembunuhan bedah kaping papat.
Jason Van Dyke dipandhegani sawise putusané ing Oktober.
  • Jennifer Blagg, salah sawijine pengacara sing nangani banding Van Dyke, ngandika Senin, panyuwunan menyang Mahkamah Agung Illinois "minangka obat luar biasa" sing mung cocok nalika ana fakta sing ora ditliti utawa nalika hukum sing ora ditliti ora diterapake.
  • "Ora ana obat sing cocok kanggo Pak Van Dyke amarga hukum kasebut cetha, lan hakim netepi angger-anggering Toret nalika dheweke ngukum Van Dyke paten pinaten, " dheweke ngandika, maca statement kanggo para wartawan.
  • "Ayo dadi cetha, pengumuman dina iki sejatine politik. Kasus iki tansah babagan politik lan terus dadi keputusan politik, " ujare Blagg.
  • "Kasus iki wis makili kabeh kejahatan, perceived wrongs, Departemen Kepolisian Chicago, " dheweke kandha.
  • Martin Preib, wakil presiden nomer loro saka Orde Polri, Lodge 7, ngendika yen union iku "wegah karo keputusan politik dening Jaksa Agung Kwame Raoul kanggo nantang vonis Jason Van Dyke."
  • "We pracaya Hakim Gaughan dijatuhi Jason ing cara mung hukum ngidini, " ngandika ing statement.
  • Van Dyke wis nyatakake dheweke mlayu ing pertahanan diri sawise ngandika McDonald lunged ing dheweke karo piso. Nanging video polisi polisi Chicago - sing hakim mrentah kutha kanggo nerbitake 13 wulan sakwise shooting - nuduhake McDonald lumampah saka polisi, tinimbang ngisi ing wong.
  • Pelepasan video kasebut nyebabake protes lan obrolan nasional babagan nggunakake kekerasan polisi.
  • Van Dyke wis ditahan amarga keyakinané ing sasi Oktober.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]