Harrison Ford: 'Pemilihan wong sing pracaya ilmu pengetahuan'

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Harrison Ford: 'Pemilihan wong sing pracaya ilmu pengetahuan'[besut]

Harrison Ford ing Dubai, kanggo KTT Pemerintah Donya.
  • Aktor Harrison Ford wis ngritik pamarentah Trump ing babagan owah-owahan iklim, nyatakake "pamarentah saiki wis mbungkus ngebaki kabeh hasil sing wis digawe ing pangayoman lingkungan."
  • Ngomong Becky Anderson ing CNN, ing ngendi dheweke bakal ngrembug konservasi samudra ing KTT Pemerintah Donya, Ford ngandika iklim "mbokmenawa masalah paling penting sing kita duwe ing skala global, lan masalah global sing butuh solusi global."
  • Nanging dheweke nambahake yen pemerintah ing saindenging jagad ora ketinggalan nalika ana aksi iklim.
  • "Ana isolasi iki, nasionalisme sing bisa dadi pemerintah ing saindenging negara maju, " ujare Ford. "Lan masalah-masalah kasebut mbutuhake perhatian ing skala alam ora ing skala pemilihan sabanjuré.
  • "Iku ora babagan ideologi politik ... kita wis disaggregated menyang kelompok ideologi politik lan kita wis bisa nemokake lemah tengah kanggo njaluk iku rampung."
Bumi mung ngalami salah sawijining taun paling anget ing rekor
  • Ford, bintang saka blockbusters kalebu wargane Star Wars lan Indiana Jones, wis suwe diluncurake karo panyebab lingkungan lan dadi wakil ketua AS non-profit Conservation International.
  • Baca: Serangga mati bisa duwe 'impact catastrophic'
  • Panjenenganipun nyatakaken frustasi kaliyan pendemelan iklim, ingkang piyambakipun ngandika nyuwun "nglindhungi status quo."
  • "Aku ora ngerti apa sing dijawab, nanging wiwitane yaiku milih wong sing pracaya ilmu pengetahuan, " ujare. "Pamrentah saiki wis mbungkus kabeh hasil sing wis digawe ing pangayoman lingkungan, ing kesehatan manungsa."

Cemas kanggo 'kepemimpinan sing luwih enlighten'[besut]

  • Ing 2017, Trump ngumumake yen AS bakal narik mundur saka tujuwan Paris Agreement, ing ngendi negara-negara ing dunya tetep tetep ing suhu global nganti luwih saka 2C ing ndhuwur tingkat industri.
  • Desember kepungkur, AS nyekel Rusia, Arab Saudi lan Kuwait ing puncak iklim global kanggo kontes basa sing ndhukung laporan iklim.
  • Negara-negara ing pucuk COP24 ing Polandia padha takon supaya "nrima" laporan PBB dening 91 ilmuwan, saka 44 negara, sing ngendika pemerintah ing saindhenging donya kudu "owah-owahan sing cepet, ora ana sing ora bisa dialami ing kabeh aspek masyarakat" kanggo nyegah kacilakan tingkat pemanasan global. Nanging AS mung gelem "ngetokake" laporan.
Ing Capitol Hill, panggilan anyar kanggo aksi cepet babagan owah-owahan iklim
  • Ing sasi kepungkur, Trump wis kaping pirang-pirang nyebat owah-owahan iklim sing palsu. Ing taun kepungkur, dheweke ora percaya yen owah-owahan iklim iku salah - nanging dheweke ora ngerti yen manmade lan ditambahake yen "bakal ganti maneh."
  • Ford luwih ngandel yen pemilu AS 2020 bisa nggawa owah-owahan ing kepemimpinan iklim.
  • "Kita kudu milih pamimpin sing bakal ngadhepi kasunyatan sing kita ngomong, lan nglakoni bab iku, " ujare CNN.
  • "Aku cemas banget supaya bisa sukses ndadekake kepemimpinan sing luwih apik, mesthine ana calon pejabat tinggi sing ngakoni pentinge ilmu pengetahuan lan tanggung jawab generasi kanggo generasi sing bisa diterusake."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]