Hakeem Al-Araibi bakal mlaku-mlaku kanthi bebas sawisé Bahrain nolak permintaan ekstradisi

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Hakeem Al-Araibi bakal mlaku-mlaku kanthi bebas sawisé Bahrain nolak permintaan ekstradisi[besut]

Hakeem Al-Araibi dikawal menyang ruang sidhang ing Bangkok tanggal 4 Februari 2019.
  • Hakeem Al-Araibi, pemain bal-balan peluru sing ditahan ing Thailand, bakal dibebasake saka pakunjaran sawisé Bahrain Senin nduwe keputusan sing ora dikarepke kanggo ngetokna kasus ekstradisi kasebut.
  • Pengadilan Thailand nyetujoni panjaluk kanggo nerusake proses ekstradisi, miturut Chatchom Akapin, direktur umum urusan manca kanggo Kantor Jaksa Agung. Chatchom ngandika Al-Araibi saiki kudu dirilis sanalika bisa.
  • Kabar iki bakal nyenengake Al-Araibi lan pendhukungé, sing wis ngluncuraké kampanye global kanggo nyalonaké. Al-Araibi nduweni status pengungsi ing Australia.
  • Al-Araibi, warga Bahrain, ditahan lan ditahan pungkasan November nalika bulan madu ing Thailand ing panjaluk saka pamaréntah Bahrain. Dheweké dijatuhi hukuman absentia ing 2014 nganti 10 taun penjara kanggo meksa vandalisme ing Bahrain. Al-Araibi mlayu tumuju Australia, ing kana dheweke diwenehake status pengungsi ing 2017. Dheweke saiki main kanggo klub sing berbasis ing semi-profesional Pascoe Vale.
  • Al-Araibi ngendika menawa dheweke bakal disiksa lan dipateni yen kudu diserahake menyang Bahrain dening panguwasa Thai.
  • "Aku wedi mulih, " dheweke kandha marang CNN sajrone wawancara ing jero penjara tanggal 4 Februari. "Paklik aku."
  • Jaksa Agung Thailand sadurunge wis ngandhakake yen kasuse ambruk sejalan karo hukum Thailand lan bakal dadi pengadilan kanggo mutusake apa dheweke bakal diekstradisi.
  • Perdhana Mentri Australia Scott Morrison nampi kabar kasebut, ngucapake matur nuwun marang panguwasa Thailand amarga bantuan kasebut. Nanging dheweke cautioned "minangka tansah ing kasus iki, wong ora ngarep nganti padha ngarep."
  • "Aku seneng Hakeem teka ing omah lan aku bakal kepengin weruh ing omah yen wis ana, nanging nganti saiki, kita bakal terus nggarap proses iki kaya apa sing bakal kita ngarepake, ora njupuk apa-apa sing diwenehake lan nglakoni mangkono kanthi cara sing ngormati lan hormat marang pemerintah Thailand, "ujare Morrison.
  • Mentri Luar Negeri Bahrain ngandika ing statement sing digawa dening media lokal nyatakake yen putusan Al-Araibi sing bakal tetep ana ing papan senadyan keputusan kanggo ngeculake kasus ekstradisi kasebut.
  • "Kratoning Bahrain reaffirms hak kanggo nguber kabeh tindakan legal perlu marang Pak Al Araibi, " statement maca.

'Pembela hak asasi manungsa'[besut]

  • Aktivis kampanye kanggo pamrotes Al-Araibi ngandhakake yen pemain bal kudu ora ditahan; sing diwenehake internasional kanggo penahanan, sanajan panjaluk kabar abang kasebut ora ditrapake kanggo pengungsi.
  • Pemimpin tim Formula Australia Francis Awaritefe, wakil presiden persatuan pemain sepak bola global FIFPro, ngandika minggu kepungkur: "Hakeem minangka pengungsi, yaiku pembela hak asasi manusia, lan mulane, miturut angger-angger internasional, dheweke mesthi ora dadi subyek prosesi kasebut. "
  • FIFA wis nggabung karo kasus Al-Araibi, karo Sekretaris Jenderal Fatma Samoura nulis ing Perdhana Mentri Thailand Prayut Chan-o-cha kanggo kampanye kanggo ngetokaké.
Hakeem Al-Araibi - Bahrain soccer player formally challenges extradition request in court 3.jpg
  • Ing sawijining posting Twitter, Craig Foster, mantan kapten sepak bola Australia sing mimpin tugas kanggo mbebasake Al-Araibi, ngendika: "Matur nuwun kanggo wong Thailand sing apik kanggo dhukungan lan kanggo Gubernur Thailand kanggo njaga hukum internasional. Kula nyuwun pangapunten, ugi dhateng tiyang ingkang jujur. "
  • Minggu kepungkur, Federasi Sepakbola Australia (FFA) mbatalake pelataran latihan ing Thailand kanggo timnas U-23 ning tim nasional kasebut ing acara dukungan kanggo Al-Araibi, sing wis sacara terang-terangan kritis saka pamaréntah Bahrain lan rekaman hak asasi manusia .
  • Ing taun 2012, dheweke ditahan lan ditahan ing Bahrain suwene telung sasi, dipuntudhuh ngojok-ojoki stasiun polisi nalika protes. Dheweke kandha marang CNN yen dheweke dirilis amarga dheweke nuduhake bukti yen dheweke lagi main bola ing TV nalika protes kedadeyan.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]