Gubernur Virginia ngarani abdi-abdi sing ditindakake. ' Punika priksa kasunyatan

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Gubernur Virginia ngarani abdi-abdi sing ditindakake. ' Punika priksa kasunyatan[besut]

Northam ngandika manawa dheweke ngerti
  • Sawise maneh, gubernur Virginia nyebabake facepalm negoro karo komentar-komentar sing gegandhengan karo ras.
  • Wektu iki, Gubernur Ralph Northam ngandhani "CBS This Morning" sing abdi sing ndharat ing pesisir Virginia abad kepungkur yaiku "pawongan indentured."
  • "Ing taun 1619, abdi-abdi sing ditugasake kaping papat saka Afrika ndharat ing pesisir kita ..." ngandika ing sawijining wawancara Minggu.
Northam ngandika manawa dheweke ngerti
  • Gerah kasebut minangka perang Northam kanggo ngrampungake kapercayan umum sawisé foto saka kaca medis ing taun buku medis nampilake wong ing blackface lan liyane ing klambi Ku Klux Klan.
  • Gubernur Demokrat sakbanjure ngandhakake yen dheweke ana ing foto kasebut, banjur ngandhakake yen dheweke ora, banjur ngakoni yen dheweke nggunakake ireng ing taun 1980-an nalika nggunakake asmane Michael Jackson kanggo kompetisi tari.
  • Punika sababipun, pethikan punika nyerang
  • Nanging telung puluh taun sabanjure, apa sing disebut Northam budak "abdi sing ditindakake?"
  • "Sajrone acara anyar ing Fort Monroe, aku ngomong bab rawuh saka Afrika sing kapisan ing Virginia lan nyebut wong ing komentar minangka enslaved, " ngandika ing statement sing kasedhiya kanggo CNN. "Sejarawan nimbali kula yen nggunakake indentured luwih akurat historis - kasunyatan, aku isih sinau lan setya kanggo njaluk bener."
Partai Demokrat Virginia minangka geni
  • Ing ngisor iki ana nuansa: Enslaved Afrika pisanan teka ing Virginia ing taun 1619. "Sadurunge perbudakan bener dadi institusional ing jajahane, sawetara wong Afrika asring dianggep luwih kaya para abdi sing ditindakake sing dibebasake sawisé layanan rampung utawa utang wis dibayar, " Museum Nasional Afrika Amerika Sajarah & Budaya ngandika.
  • "Nanging, iki diganti sacara dramatik nalika taun 1641 nalika Massachusetts dadi koloni daratan pertama Inggris kanggo nglegalake perbudakan. Wiwit wektu iku, hukum hampa kolonial dadi luwih mbatesi, luwih lanjut ngusulke institusi kasebut."
  • Nanging pungkasane, dheweke isih budak - wong Afrika sing digawa menyang pinggir kali iki nglawan karsa, lan dipeksa bisa tanpa gaji.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]