Goldman Sachs minangka riset kanggo mbantu para Demokrat, penasihat House Putih

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Goldman Sachs minangka riset kanggo mbantu para Demokrat, penasihat House Putih[besut]

Goldman Sachs slants research to help Democrats, White House adviser says 1.jpg
  • Kevin Hassett: Goldman Sachs katon kaya oposisi Demokratik '

Kevin Hassett, salah sawijining penasihat ekonomi Presiden Donald Trump, nyatakake yen Goldman Sachs bisa ngetokake riset ekonomi kanggo mbantu para Demokrat sadurungé pemilihan umum.[besut]

  • Tim ekonomi ekonomi Goldman Sach "meh sapisan katon kaya oposisi Demokrat, " ujare Hassett marang Poppy Harlow, CNN, Selasa.
  • Komentar kasebut sawise Harlow takon Hassett babagan laporan riset Goldman Sachs sing ngelingake yen tarif US 25% ing kabeh impor saka China bisa nyusut wutah ing taun 2019.
  • Hassett ngandhakake yen dheweke durung maca riset kasebut, nanging banjur ngalahake rekaman trek Goldman. Hassett nyatakake analisis babagan pemotongan pajak taun kepungkur yaiku "tenan, bener salah lan diwajibake wektu pisah." Dheweke ngandhani, analisis Goldman nyatakake pemotongan pajak bakal "tenan mbebayani" kanggo ekonomi utawa duwe pangaruh cilik sakdurunge ngadhepi ramalan kasebut sawise dilulusake.
  • "Mesthi wae, mung nyoba kanggo nggawe titik partisan sadurunge pemilihan, " ujare Hassett, ketua Dewan Penasehat Ekonomi Trump.
  • Elinga yen Goldman Sachs, kayata bank investasi liyane, ngisi klien kanggo ngakses pangerten ekonomi lan pasar. Investor nyadari riset kasebut minangka nonpartisan.
  • Goldman Sachs nolak kanggo menehi komentar babagan kritik.
  • Iku tandha bab liyane ing hubungan cinta-hate Team Trump karo Goldman Sachs, perusahaan paling kuat ing Wall Street.
  • Trump melu Goldman Sach nalika kampanye presiden 2016. Dheweke nyatakake Goldman Sachs duwe "total, total kontrol" saka kakuwahe Hillary Clinton lan Ted Cruz.
  • Iklan kampanye penutup Trump mecat gambar Lloyd Blankfein, banjur CEO Goldman Sachs, minangka narasi kandidat nyatakake "struktur kekuwatan global" kanggo ngrampok kelas kerja Amerika.
  • Sasampunipun Pemilu, Trump mundur.
  • Dheweke jenenge mantan partner Goldman Sachs Steve Mnuchin kanggo peran kuwat saka sekretaris Keuangan. Trump nyewa Gary Cohn, sawijining Demokrat kadhaptar sing saiki dadi presiden Goldman Sachs, dadi pasuryan saka tim ekonomi. (Cohn ditinggal awal taun iki amarga ora setuju karo perdagangan.)
  • Ing lomba 2016, Clinton nampa $ 388.426 saka individu ing Goldman Sachs, luwih saka calon liyane, miturut OpenSecrets. Trump nampa $ 5, 607, miturut OpenSecrets. Banjur maneh, karyawan Goldman Sachs nyumbang luwih akeh marang Republik saka Demokrat sakabèhé ing 2016 balapan federal.
  • Blankfein mundur Clinton ing pamilihan.
  • Nanging, sawise pemilihan, Blankfein mènèhi kredits Trump kanggo ekonomi Amérika.
  • "Yen presiden ora menang, lan Hillary Clinton menang ... Aku yakin sampeyan ekonomi luwih dhuwur tinimbang kaya, " Blankfein marang CNN ing Februari.
  • Para véteran Goldman Sach wis mlaku ing pamaréntahan Républik lan Demokrat. Robert Rubin, mantan ketua co-chairman Goldman Sachs, njabat dadi sekretaris Treasury miturut mantan Presiden Bill Clinton.
  • Hank Paulson wis dadi ketua lan CEO Goldman Sachs sadurunge mimpin Departemen Keuangan miturut mantan Presiden George W. Bush nalika krisis keuangan 2008.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]