Facebook ora mikir peretas ngakses situs pihak katelu

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Facebook ora mikir peretas ngakses situs pihak katelu[besut]

Facebook doesn't think hackers accessed third-party sites 1.jpg
  • Mulane ngapa Facebook dadi hard

Facebook ngandika durung nemokake bukti "nganti saiki" sing panyerang bisa ngakses situs pihak katelu liwat Facebook Login.[besut]

  • Iku kacepetan kabar apik babagan nerbitake data massive sing perusahaan pisanan dibeberke minggu kepungkur. Para panyerang bisa ngakses 50 juta akun ing jaringan Facebook sing paling gedhe.
  • "Saiki kita wis nganalisis log kita kanggo kabeh aplikasi pihak katelu sing diinstal utawa dicat nalika serangan sing ditemokake minggu kepungkur. Penyelidikan iki wis ora ketemu bukti yen para panyerang bisa ngakses aplikasi sing nggunakake Facebook Login." ngandika wong Guy Rosen Facebook ing statement.
  • Ana, Facebook ngumumake panyerang ora dingerteni ngeksploitasi kerentanan kanggo ngakses akun kasebut. Dhewek bisa ndeleng profil Facebook wong-wong kasebut kaya-kaya ana pemilik akun. Contone, dheweke bisa ndeleng profil lan update kanca.
  • Facebook ngandika ditutup ing wayah sore dina dino, nanging 90 yuta pangguna dipaksa metu saka akun minangka pencegahan.
  • Penyerang nyolong Facebook "token akses, " sing nyimpen wong sing mlebu menyang akun Facebook ing wektu sing suwe. Facebook ngreset kabeh 50 juta token, uga token kanggo tambahan 40 yuta wong sing wis nggunakake fitur "tampilan minangka" ing taun kepungkur minangka langkah pencegahan.
  • Sajrone telpon babagan hack minggu kepungkur, Rosen ngandika, para penyerang uga wis bisa ngakses situs pihak katelu nggunakake Facebook Login, nanging perusahaan ora nemokake bukti-bukti kasebut.
  • Atusan situs lan aplikasi kalebu Tinder, Spotify, lan Airbnb nggunakake Facebook Login, sing ngijini wong ngakses layanan nganggo jeneng panganggo lan sandhi Facebook. Awal minggu iki, pangembang padha bingung babagan apa layanan sing wis kapapar ing hack Facebook.
  • Perusahaan ngandika partners jejere Facebook "best practices" kasebut kanthi otomatis dilindhungi. Sawetara pangembang bisa uga ora ngetutake aturan kasebut, lan bisa ndadekake pangguna pangguna.
  • "Kita nyuwun pangapunten serangan iki - lan kita bakal terus ngupayakake wong liya, " ujare Rosen.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]