Ex-NYT editor Jill Abramson ngandhakake, dheweke bakal nganyari buku dheweke babagan panyokro bowo saka plagiarisme

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Ex-NYT editor Jill Abramson ngandhakake, dheweke bakal nganyari buku dheweke babagan panyokro bowo saka plagiarisme[besut]

PHILADELPHIA, PA - OCTOBER 16: Jill Abramson, wanita pisanan sing dadi pimpinan biro Washington, ngurus editor lan eksekutif eksekutif The New York Times, ngandika ing 2014 Konferensi Pennsylvania Wanita ing Philadelphia Convention Center tanggal 16 Oktober 2014 ing Philadelphia, Pennsylvania. (Foto dening Konferensi Pennsylvania kanggo Wanita) Lisa Lake / Getty Images
  • Editor Eksekutif Mantan New York Times, Jill Abramson, ngadhepi tuduhan plagiarisme, ngaku yen sawetara tulisan ing buku anyar dheweke "Pedagang Kebenaran" banget nyorot karya sing pisanan muncul ing publikasi liyane.
  • "Basa iki banget cedhak ing sawetara kasus lan kudu diarani minangka kutipan ing teks, " ujare Abramson ing statement sing kasedhiya ing CNN Business.
  • Wartawan veteran nambahake yen basa sing dipigunakaké bakal "dirampungaké, " yèn nalika nulis bukuné, dheweke "ngupayakaké supaya akuraté kanggo akèh atusan sumber sing dadi riset saya."
  • Pernyataan Abramson teka sedina sawise dheweke nolak tuduhan plagiarisme sajrone wawancara Fox News. Ing wektu, dheweke ngandika, "Aku mesthi ora plagiarize ing bukuku."
  • Tuduhan plagiarisme pisanan diserang Abramson dening Michael Moynihan, wartawan "Wartawan Wengi". Moynihan, sing taun kepungkur nemu wartawan liyane, Jonah Lehrer, wis plagiarized, ngenali sawetara perangan saka "Pedagang Kebenaran" sing katon bakal diangkat saka publikasi liya tanpa kredit sing cocok.
  • Abramson nyathet papat organisasi berita ing buku kasebut, kalebu Wakil, ing tengah-tengah jaman jurnalisme. Sawetara wartawan Wakil wis ngetokake masalah karo pamrentahane perusahaan, lan Abramson wis ngandhakake rasa ora puas marang motif sing didegake kanggo ngatasi masalah karo buku kasebut.
  • Ana, Business CNN nemokake loro conto tambahan plagiarisme ing buku Abramson. Ing kasus sepisanan, Abramson nyathet publikasi sing dicithak dheweké diterbitake saka bagean cathetan dheweke ana sawise kesimpulan ing bukune. Ing kasus kapindho, dheweke ora. Ora ana publikasi sing dicithak saka buku-buku kasebut.
  • Abramson:
  • Kapindho sing diajukake sadurunge ing Florida dening pengusaha internet Rusia, Aleksej Gubarev, ngakoni yen dheweke lan perusahaane nggunakake "botnet lan lalu lintas porno" kanggo nindakake macem-macem operasi cyber marang pimpinan Partai Demokrat. Ing babagan wektu pakaryan kasebut diajukake, BuzzFeed, ing rekomendasi Syed, wis njaluk apologized lan redacted informasi babagan Gubarev lan perusahaan saka document ing situs.
  • Politik:
  • Ing Februari, BuzzFeed dikalahake dening pengusaha internet Rusia, Aleksej Gubarev liwat tuntutan ing dokumen kasebut lan dheweke nggunakake "botnet lan lalu lintas porno" kanggo nindakake macem-macem operasi cyber marang pimpinan Partai Demokrat. Ing babagan wektu tuntunan iki diajukake, BuzzFeed apologized lan redacted informasi babagan Gubarev lan perusahaan saka document ing situs BuzzFeed.
  • Wigati Akhir:
  • 327 Salah siji sing cocog karo BuzzFeed: Josh Gerstein, "Pemilik Bank Rusia Sue BuzzFeed liwat Trump Dossier Publication, " Politik, 26 Mei 2017, https: //www.politico.com/blogs/under-the-radar/2017/ 05/26 / trump-dossier-russian-bank-owners-sue-buzzfeed-238876.
  • -
  • Abramson:
  • Dheweke nambah ancaman samar yen Amazon duwe "masalah kaya" yen dheweke dadi presiden.
  • Ing wulan Mei, sasampunipun Fahrenthold narik kawigatosan ing eksposipun Yayasan Trump, Trump ngginaaken ante. Wonten ing wekdal Fox News, piyambakipun nyebat Post minangka "dolanan" ingkang dipunginakaken dening Bezos kangge tujuan politik kangge ngindhari taxation perusahaanipun. "Amazon wis entuk adoh karo mateni, mbebasake pajak. Dheweke nggunakake Washington Post kanggo kekuwatan supaya politisi ing Washington ora ngetokake Amazon kaya sing kudu didol."
  • Newsweek:
  • Trump banjur nerbitake ancaman samar, nyatakake yen Amazon bakal duwe "masalah kaya" yen dheweke dadi presiden.
  • Wonten ing wartawan Fox News, Trump nyatakaken bilih Post minangka "dolanan" ingkang dipunginakaken dening Bezos kangge tujuan pulitik supados saged nyegah perpajakan perusahaan utamanipun. "Amazon wis nyedhak karo pembunuhan, tax-wise. Dheweke nggunakake Washington Post kanggo daya supaya politisi ing Washington ora tax Amazon kaya sing kudu taxed, " jarene Trump.
  • Ora ana cathetan pungkasan nyathet Newsweek. Cathetan pungkasan nyinggung artikel Reuters kanthi materi sing padha, nanging beda basa.
  • -
  • Abramson ora nanggapi ana ing panjalukan kanggo menehi komentar babagan conto CNN Business sing ditemokake.
  • Nanging Abramson ngandika ing statement dheweke ana dheweke "munggah kabeh wengi" liwat buku dheweke amarga dheweke njupuk "claims plagiarism supaya akeh."
  • Ditakonake babagan conto anyar plagiarisme sing jelas, juru wicara Simon & Schuster nuding CNN Business kanggo statement Kamis Abramson lan statement ing wayah wengi. Pernyataan wengi Rebo nyatakake penerbit bakal nggarap Abramson kanggo ngringkes karya kasebut yen owah-owahan lan atribusi sing "dianggep perlu."
  • Juru bicara Universitas Harvard, ing ngendi Abramson minangka dosen senior ing Departemen Inggris, nolak kanggo menehi komentar babagan tuduhan plagiarism ana ing esuk. Harvard duwe kebijakan sing ketat marang plagiarisme sing bisa, ing sawetara kasus, mrodhuksi pengusiran saka sekolah.
  • Wonten ing pernyataan Khamis, Abramson mbela buku punika kanthi saé.
  • "Buku luwih saka 500 kaca, " Abramson ngandika. "Kabeh gagasan sing ana ing buku iku asli, kabeh panemu iku aku. Pitakon-pitakonan sing mbedakake babagan fakta sing kudu dicathet kanthi tepat ing sikilku lan ora."
  • Buku Abramson pisanan narik kawigaten ing Januari nalika salinan galley sing durung rampung diwenehake marang macem-macem wartawan sadurunge kanggo tujuan katrangan. Sawetara wartawan ditampilake ing "Pedagang Kebenaran" sing nuduh dheweke kasalahan faktual.
  • Ing wekdal punika, piyambakipun nyathet wonten ing tweet bilih salinan ingkang sampun dipundistribusikan punika konsep lan dudu versi final.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]