Eksport China mung ngalami penurunan paling gedhe ing rong taun

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Eksport China mung ngalami penurunan paling gedhe ing rong taun[besut]

Worried about the economy? Watch bank earnings 1.jpg
  • Perang perdagangan wis nyeret industri ekspor ageng China dadi wilayah negatif.
  • Nilai barang sing dikirim saka negara kasebut menyang donya liyane nganti luwih saka 4% ing Desember, dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur, data pamaréntahan Cina diterbitake Senin.
  • Sing ngasilake kinerja bulanan paling awon kanggo sektor ekspor China luwih saka setahun, lan penurunan taun pisanan wiwit Maret 2018. Para ekonom sing polled dening Reuters wis forecast yen ekspor saka China bakal munggah rada ing Desember.
  • Tarif US senilai $ 200 milyar barang Cina ditindakake nalika September, nanging nganti saiki ora ana impact ing ekspor sing terus meningkat ing sasi anyar. Analysts wis ngandika iki amarga pengimpor Amerika padha cepet-cepet liwat mundhut barang-barang China kanggo ngalahake munggah tariff diantisipasi ing Januari.
  • Nanging, gelombang iki saiki wis ilang, lan bisa dicithak kanthi persetujuan anyar antara Presiden Donald Trump lan pemimpin Cina Xi Jinping kanggo sementara nggantungake kenaikan tarif liyane.
  • "Ing sasi sadurungé kita bakal kepéngin ndeleng sawetara payback saka kekuatan sadurungé ing ekspor, " ujar Raymond Yeung, ahli ekonomi ing bank investasi ANZ.
Tarif US senilai 0 milyar barang Cina ditendhang nalika September.
  • Optimis yen ekonomi rong negara paling gedhe ing dunya bisa nyerang kesepakatan perdagangan wis wungu amarga pembicaraan ing Beijing rampung minggu kepungkur. Periode 90 dina sing diatur dening Amerika Serikat lan China kanggo setuju kanggo istilah perdagangan kadaluarso ing Maret, nalika ancaman tarif anyar bakal diputer.
  • "Saiki luwih cenderung tinimbang sadurunge ana kesepakatan sing bakal muncul minangka penundaan tariff sing luwih langgeng, " ujare Louis Kuijs, kepala ekonomi Asia ing perusahaan riset Oxford Economics, ing cathetan Senin.

Ora mung tariffs[besut]

  • Ekonomi China luwih kuwatir tinimbang perang perdagangan. Ekspor menyang negara-negara liyane saka Amerika Serikat uga uga diperlokaké, sing dianggep ahli-ahli sing dikepengini amarga ekonomi global sing keren.
  • "Tarif ora bisa nyebabake kacilakan, " Julian Evans-Pritchard, ahli ekonomi senior China ing perusahaan riset Capital Economics, ngandika ing cathetan ana.
  • Tanda-tanda kaku ing ekonomi Tiongkok bisa nambah. Wutah ambruk nganti tingkat paling dhuwur wiwit krisis finansial 2008 ing kuartal pungkasan September, sementara indikator liyane kayata keuntungan industri lan inflasi wis sumunar abang ing minggu anyar.
Bank Donya pancen luwih pesimis babagan pertumbuhan global
  • Senadyan nomer Desember nguciwani, 2018 minangka taun paling apik kanggo eksportir Tiongkok. Kanggo kabeh taun, dodolan barang-barang China ing jaban rangkah wungu 10% dibandhingake 2017 - tingkat pangembangan sing paling cepet ing pitung taun.
  • Bab sing ora apik banget ing taun iki, sanajan Amerika Serikat lan China bisa nyekel kesepakatan perdagangan, karo para ahli nganggep akselerasi ing slowdown wutah global.
  • "Ekspor bakal tetep kuwat sanajan China bisa ngrebut kontrak perdagangan sing ngundakake hak tarif Trump, " ujare Evans-Pritchard.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]