Drama nyata ing tapel wates iki ora ana ing El Paso

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Drama nyata ing tapel wates iki ora ana ing El Paso[besut]

Kendaraan polisi Federal Meksiko katon ing antarane kendaraan Patroli Wates US amarga padha ngubengi pinggir Rio Grande ing 9 Februari.
  • Keamanan wis ngalami intensif ing kutha perbatasan cilik iki kanggo nanggepi karavan migran ing sisih pinggir Meksiko.
  • Jumlah total penegak hukum lan personil militer ing Eagle Pass, Texas, saiki ana luwih saka 2.100 wong, miturut pejabat kutha. Sing siji kanggo saben 13 warga ing kutha.
  • Eagle Pass, dumunung watara 500 km kidul-wétan El Paso, kanthi populasi 26.500 jiwa.
Kendaraan polisi Federal Meksiko katon ing antarane kendaraan Patroli Wates US amarga padha ngubengi pinggir Rio Grande ing 9 Februari.
  • Pejabat wiwit nglindhungi keamanan minangka klompok saka 1.800 migran teka seminggu kepungkur ing seberang perbatasan ing Piedras Negras, Meksiko. Padha wis manggon ing warehouse lawas sing wis diowahi dadi papan perlindungan.
  • Mesthi iki karavan paling anyar saka migran Amerika Tengah ing perbatasan US-Meksiko bakal teka nalika Presiden Trump njupuk panggung ing El Paso kanggo rapat kampanye ing wayah sore.
  • Nanging pejabat kutha Eagle Pass ngandhakake, ana sawetara ing grup sing wis wiwit nguripake maneh supaya dheweke bisa nyumurupi sasi sadurunge proses diproses ing pelabuhan.
  • Ing Sabtu, sethithik 100 wong migran wis milih bali menyang negara asal, Eagle Pass Mayor Ramsey English Cantu marang CNN. Lan walikota ngendika yen jumlah kasebut tambah.
  • Para penganjur hak-hak imigran wis ngritik pejabat-pejabat AS kanggo nanggapi keamanan sing mundur tinimbang nambahi akeh wong sing golek suaka sing bisa diproses saben dina ing pelabuhan.
  • Kira-kira 16-20 kasus bisa diproses saben dina, direktur Pelabuhan Entry Eagle Pass ngandika minggu kepungkur.
Anggota njaga Patroli Wates US njaga Rio Grande ing Eagle Pass, Texas, 9 Februari.
  • Eagle Pass ora mung panggonan ing tapel wates sing katon lonjakan ing kegiatan. Ing jaman saiki, kita wis nemokake macem-macem pembangunan ing panggonan liya ing wates US-Meksiko.
  • Ing Tijuana, Meksiko, para pejabat AS wiwit nglakoni kabijakan anyar sing bakal nimbulaké sawetara wong sing suaka kanggo ngenteni ing Meksiko nalika kasus kasebut digawa menyang pengadilan AS.
  • Ing Nogales, Arizona, pejabat kutha ngutuk kawat cukur rodha federal panguasa bubar mbungkus pager wates ing kono, nelpon iku mbebayani lan ora perlu.
  • Dene gubernur New Mexico mundur pasukan wadya-bala National Guard saka negara kasebut.
  • "Aku ora bakal melu, utawa aku nganggep manawa cocok karo apa wae bentuk utawa fashion kanggo nggunakake Garda Nasional kanggo nyoba militarize tapel wates ing ngendi kita ngurusi para pencari suaka kang ... hak konstitusional terus dilanggar, "Gov. Michelle Lujan Grisham ngandika minggu kepungkur.
  • Kangge, ing Eagle Pass, paningkatan pasukan keamanan ora nuduhake tandha alon. Keamanan uga intensif ing sisih pinggir Meksiko. Luwih saka 1000 perwira polisi lan pasukan polisi sing njaga papan perlindungan sing migunani, CNN affiliate CNN melaporkan.
Wong sing kebungkus gendéra Honduran mlaku dening polisi polisi militèr ing njaban omah kanggo migran Amérika Tengah ing Piedras Negras, Meksiko, 10 Februari.
  • Foto-foto resmi Meksiko sing nuduhake foto anggota militer negara kasebut ing Piedras Negras.
  • En #PiedrasNegras, #Coahuila, la @SEDENAmx brinda alimentos migrantes centroamericanos. # MigraciónOrdenada @SEGOB_mx pic.twitter.com/Y6FRuvqANv
  • Foto-foto sing dikirim dening Migrasi Institut Nasional Meksiko ing Twitter nampilake wong ing kamuflase sing ngadeg jejere wong tuwané, nglayani panganan.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]