Denver dadi larang banget yen para guru kudu kreatif supaya bisa ketemu

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Denver dadi larang banget yen para guru kudu kreatif supaya bisa ketemu[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 1.jpg
  • Kanggo 14 sasi, para guru ing Denver wis rembugan karo Sekolah Tinggi Denver kanggo luwih mbayar. Ing dina Sabtu, Asosiasi Guru Sekolah Dasar Denver ngandhakake bilih rembugan wis dipateni lan dheweke bakal mlaku ing dina Senin.
  • Ya, babagan dhuwit, akeh sing ngandhani CNN. Nanging uga bab ora mesthi gaji paycheck kanggo paycheck. Iku babagan kabutuhan njupuk ing kaloro utawa katelu proyek. Iku bab kabeneran mbuwang cara iki luwih suwe.
  • Kene ana sawetara critane:

Dheweke salah siji mobil sing diremehake saka manggon ing van kemping[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 1.jpg
  • Katie McOwen wis nggawe sawetara pancasan angel nalika nerangake dhuwit.
  • Ing pungkasan sasi iki, dheweke menehi apartemen siji-kamar turu lan bakal pindhah menyang ruang bawah tanah kanca. Kurban pengorbanan sawetara kamardikane, nanging dheweke menehi sawetara kamar goyang karo dheweke.
  • Guru matematika kaping enem ing Place Bridge Academy ing Denver ngendika yen dheweke nggawe babagan $ 50.000 saben taun. Sawise mbayar dhuwit $ 1, 050, plus pembayaran mahasiswa, tagihan lan biaya liyane, ora ana sing luwih akeh. Dheweke uga nnies nalika musim panas kanggo nambah penghasilan.
  • "Aku pancene manggon paycheck kanggo gaji saiki, " wangsulane McOwen. "Yen mobilku rusak utawa apa-apa, aku bakal rumangsa cilaka."
Kene
  • McOwen luwih seneng yen dheweke ora kudu mbayar. Dheweke ngeterake Honda Accord taun 2000, sing mung mencet 310, 000 mil. Tumindak saiki, nanging dheweke kuwatir bab mangsa.
  • "Aku ngerti yen ana sing kelakon tenan, aku bakal dadi masalah gedhe, " dheweke kandha.
  • Kenapa? Amarga dheweke ora bakal bisa kerja.
  • Wiwitane 35 taun iku asalé saka West Virginia, negara sing ngluncuraké gencatan senjata lan ngilhami gerakan sing padha ing Amerika Serikat taun lalu. Ibuné, sing uga manggon ing Denver, wis ngomong babagan ngowahi wétan, utawa ing panggonan liya, kanggo nemoni urip sing luwih terjangkau.
  • "Opo aku kepengin pindhah ana utawa aku wis nyinau pindah menyang van kemping, " dheweke ngucap kanthi ngguyu. "Aku ngerti ana sing kudu diganti. Iku salah siji kanggo pindhah saka Denver utawa kanggo nyelehake karo kanca."

Panjenenganipun mimpin Lyft sasampunipun sekolah lan gadhah kathah roommates[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 4.jpg
  • Sean Bowers bareng karo telung wong.
  • Padha nyisiki sewa $ 2, 500. Dheweke urip ing kamar cilik lan dibayar $ 600.
  • Ngganti bakal teka, sanadyan. Kaloro pasangan Bowers wis oncat lan bakal metu ing Mei.
  • Kasunyatane urip Bowers nyoba ngerteni apa sing bakal dilakoni. Pamisahan rentengan antarane rong wong luwih akeh tinimbang dheweke bisa.
  • "We are mung ing wektu urip kita lan iku njupuk harder lan harder kanggo golek kamar karo, " ngandika guru sekolah pendidikan guru. "Kabeh kanca-kanca ku wis kawin lan ora pengin manggon karo wong sing lagi acak, utawa aku nggoleki wong acak ing Craigslist."
  • Yen dheweke milih panggonan anyar, dheweke kudu mbayar simpenan keamanan liyane lan sewulan wulan.
  • "Aku wis njupuk silihan sadurunge kanggo simpenan keamanan lan nyewa wulan pisanan amarga aku ora duwe ekstra $ 800 nganti $ 1200 kanggo ngalahake, " ujare 30 taun.
Guru-guru Denver nyetel tanggal serangan tanggal, nanging negosiasi terus
  • Gaji dasar Bowers yaiku $ 42.000, nanging akeh sing metu ing wayah awan kanggo nggawe dhuwit ekstra. Dheweke nyerat kurikulum ing mangsa panas, nglampahi akademi kelas 9 lan dheweke minangka pelatih kepala lan lapangan ing North High School ing Denver.
  • Tugas sekolah lan kepelatihan tegese dheweke sekolah ing 7 am nganti 6 sore ing musim semi lan musim semi. Sawise kabeh, Bowers pindah menyang proyek liyane minangka pembalap Lyft.
  • Dheweke biasane mimpin limang nganti 10 jam seminggu kanthi gol nggawe tambahan $ 100, ujare.
  • "Nalika sampeyan ngajar pelajaran, nalika sampeyan karo bocah-bocah lan nalika sampeyan ndeleng owahan, sampeyan lali bab kabeh financials, " Bowers ngandika.
  • Nanging dheweke kepengin duwe wektu sethithik kanggo "mulih, ngaso, ngendhalekake lan nggarap skills liyane minangka wong, " ujare.
  • "Kita ora njaluk dhuwit yuta, " ujare Bowers. "Kita njaluk ekstra $ 200 nganti $ 300 saben paycheck supaya aku bisa nyimpen supaya aku bisa tuku omah lan manggon ing komunitasku lan ora mlumpat saka omah menyang omah."

Dheweke ora duwe akun tabungan ing 9 taun ngajar[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 6.jpg
  • Nalika Kelsey Brown ninggalaken tugas ngajar dheweke ing North Carolina, dheweke ngarep-arep bisa luwih apik.
  • Dheweke pindhah menyang Denver ing 2014 lan miwiti nggawe luwih saka $ 28.000 dheweke wis sadurunge. Siji dina dheweke nyadari dhuwit ekstra ora nambahake kaya dheweke wis ngarep-arep.
  • "Minangka taun, aku isih ora duwe akun tabungan, nanging aku ora ngerti ngendi dhuwitku arep, " ujare 31 taun.
  • Guru Spanyol, saiki ngajar taun kesembilan, digawe $ 56.000 sadurunge pajak taun pungkasan. Nanging, biaya sing tambah akeh nyewa ing Denver wis angel diterusake.
  • Sekolah insentif siji-wektu entuk nalika level prestasi tartamtu uga ndadekake angel kanggo ngerti sepira dheweke bakal nggawe.
Ing saindhenging AS, para guru protes lan menang. Saiki sawetara legislatif nyalahake anggepan
  • "Sampeyan ora bisa nggoleki apa-apa sing bakal dilakoni saben taun amarga duwe bonus sethithik sing bakal teka, " ujare Brown. "Rong taun kepungkur, aku luwih saka gaweanku saiki."
  • Pasangan anyar sing kerja ing telung lapangan kerja ngluwihi tugas ing Sekolah Menengah Atas. Coklat-pelatih coklat tim lacrosse varsity wanita sawise sekolah, ngoordinasi program pertukaran menyang Madrid lan melu camp musim panas basa Spanyol.
  • Kabeh sing nggawa ekstra income, nanging teka ing biaya pribadhi.
  • "Aku diobong, ana dina sing aku lakokake ing gedhong iki yen aku bakal ana nganti jam 8 sore, " dheweke kandha. "Ana sawetara dina aku, aku ora ngerti suwene maneh aku bisa."
  • Coklat nikah ing Nopember lan dheweke bisa nginep mung 30 menit ing wayah wengi karo bojone.
  • Dheweke tangi jam 4 esuk ing dina sekolah, mlaku-mlaku lan ora bisa bali menyang omah nganti jam 5 sore "Kita manggon ing akhir minggu, " dheweke kandha.

Dheweke mikir njupuk pekerjaan liyane minangka server[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 8.jpg
  • Sophia Leung minangka guru pisanan taun sing kudu kreatif karo ngetrapake biaya.
  • "Prodhuk sanget ing omah, kaya perlengkapan reresik, bakal menyang toko dollar tinimbang Target utawa malah Walmart, " guru matematika kelas tiga saka Sekolah Dasar Ashley marang CNN.
  • Leung umur 26 taun lan urip bareng karo pacar lan kakang adhine ing Westminster, ing sacedhake Denver. Telu nuduhake apartemen 2 kamar turu sing 700 kaki persegi.
  • Leung ora ngrancang nyerang ana amarga dheweke ora bisa menehi.
  • "Aku pancene pengin banget amarga aku ndhukung misi ... nanging secara harfiah aku ora kuwat, " ujare Leung. "Kanggo kula kalah ing $ 200 mbayar saben dina, iku bakal nimbulaké tagihan kanggo sasi."
  • Dheweke ora bagian saka serikat, yakuwi Asosiasi Guru Sekolah Dasar. Dheweke saiki ora bisa mbayar ragad biaya saben wulan $ 70, utamane nalika dheweke mung ngajar ing taun kepungkur, dheweke kandha.
Saka pesisir nganti pesisir, gelombang anyar guru
  • Nalika nglakoni pajak, Leung nemokake yen adhine digawe dhuwit luwih akeh kanthi nggarap full time server. Leung ngandika dheweke mung digawe ing $ 43.000 minangka guru.
  • "Aku wis kerja ing industri layanan sadurunge, lan aku ngerti dhuwit aku bisa nggawe server, " dheweke ngandika. "Delengen yen adhine digawe luwih saka aku minangka server tanpa gelar sarjana lan ing kene aku kerja full time ... iku dadi kejutan gedhe."
  • Leung adhine karya jam kerja fleksibel, nambani perawatan kesehatan sing gratis lan keuntungan 401 (k) sing ditawakake liwat majikane.
  • "Yen aku bisa entuk keuntungan ing panggon liya lan duwe jadwal luwih fleksibel, kenapa aku ora bakal nglakoni?" Leung ngandika.
  • Leung ngandika yen dheweke tresna marang ing kelas karo murid dheweke lan dheweke entuk gelar master. Nanging, beban financial minangka guru wis dheweke wondered apa dheweke bisa saged tanpa njupuk proyek liyane.
  • "Aku weruh akeh kanca sing saiki umurku mapan ing karier ora kudu kerja sing kapindho, " dheweke kandha. "Iku ndadekake aku kepengin weruh yen iki lapangan sing bener kanggo aku."

Dheweke minangka guru seni paling anyar ing negara, nanging dheweke mikir arep ninggalake[besut]

Living with roommates and working multiple jobs, here's how Denver teachers are affording to work there 10.jpg
  • Kevlyn Walsh 30 lan urip bareng karo dheweke. Iku menehi dheweke kesempatan kanggo nyimpen babagan $ 1, 000 saben sasi lan fokus ing mbayar mudhun tagihan.
  • "Aku weruh yen akun bank saya akeh dhuwit, " Walsh marang CNN.
  • Guru seni digital wis nggarap telung proyek liyane. Nalika dheweke ora ana ing kelas, Walsh dianggo minangka hostess restoran, mlaku bisnis Etsy lan nggawé karya desain grafis kanthi bebas. Walsh mung $ 47.000 sadurunge pajak saben taun.
  • Nggarap pirang-pirang proyek ing saben dina berarti Walsh kudu nggawa owah-owahan sandhangan lan dhaharan karo dheweke supaya dheweke siap transisi saka guru menyang hostess. Sekolah metu ing jam 3:15 am lan dheweke kudu ing restoran jam 4 sore
Aku
  • "Aku drive menyang restoran, aku ngganti jubahku ing jedhing ... banjur aku kerja liyane 4 nganti 5 jam ing restoran lan banjur aku bisa mulih ing sekitar 9, " Walsh nerangake.
  • Walsh tresna ngajar desain fotografi lan grafis kanggo para topclassmen ing Sekolah Menengah Atas. Ing taun kapisan dheweke ngajar, dheweke menangake Rookie Educator of the Year of Art ing taun 2017.
  • Senadyan penghargaan lan semangat dheweke, Walsh lagi ngarahake pindah menyang distrik liya utawa ninggalake profesi guru yen guru ora bisa mundhak nalika serangan.
  • "Aku wis melu kesatuan wiwit taun kepungkur amarga aku wiwit ngrasakake lan nyatakake yen gajiku sithik lan aku pengin nglakoni apa-apa, " dheweke kandha. "Kita kudu mbayar luwih akeh utawa aku bakal ninggal."
  • "Aku ora ngerti yen aku bakal tetep ngajar, " dheweke kandha.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]