Demokrat Iowa ngumumake owah-owahan kanggo proses panitaran 2020

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Demokrat Iowa ngumumake owah-owahan kanggo proses panitaran 2020[besut]

Para pandhita Caucus mlebu nalika dheweke teka ing Kaukus Partai Demokratik ing Stasiun Pemadam Kebakaran Jackson tanggal 1 Februari 2016, ing Keokuk, Iowa.
  • Demokrat Iowa, ing bidhang kanggo nggawe proses kaukuhan 2020 luwih gampang, ngumumake owah-owahan sing nyapu ing dina Senin, mbikak apa sing disebut ketua partai "owah-owahan sing paling penting" wiwit diciptakake para kaukus ing taun 1972.
  • Pangowahan ndhuwur iku minangka "kaukus maya, " sing bakal ngidini sedaya Demokrat Iowa supaya kaukus ing waktu tartamtu kanggo enem dinten tumuju kaukus sabanjuré ing tanggal 3 Februari tinimbang mung ing wayah awan Senin tradisional. Owah-owahan kasebut sawise para Demokrat ing saindenging negara wis ngusir owah-owahan kaukus supaya bisa luwih gampang diakses wong sing ora bisa gratis ing wektu tartamtu, kayadene wong tuwa siji, pekerja shift lan wong sing ora duwe karep.
  • Troy Price, ketua Partai Demokrat Iowa, marang para wartawan Senin sing owah-owahan sing digawé kanggo nggawe caucus 2020 minangka "paling gampang diakses, paling transparan, paling aman lan paling sukses".
  • Price pratelan ora ana alasan sing kudu dileksanakake ing caucus virtual nanging sing ndhaftar iku ora bakal diidini kanggo caucus ing wong.
  • Hasil caucus virtual ora bakal diluncurake nalika teka ing wayah sore sing ngidul nganti Februari 3, Price ngandika, nanging bakal digawe umum karo kluwarga asil sing luwih wiyar saka Senin wengi.
  • Ing cara, sanadyan, para kaukus virtual bakal dianggep kapisah saka wong-wong sing kokajak ing wong. Panyerepan caucus virtual bakal diisi lan dipisahake dening distrik papat distrik Iowa, lan saben distrik bakal dianugerahi delegasi 10% luwih adhedhasar pambusakan proses virtual.
  • "Yen sawijining distrik kongres ing negara iki dijadwalaké ndarbèni 250 delegasi negara, banjur bakal duwe 25 delegasi tambahan sing bakal dianugerahi kaukuhan maya, " pratelan said Monday.
  • Liyane owah-owahan sing signifikan bakal kanggo proses sing dikenal minangka realignment. Sawise pamiarsa pindhah ing kaukus, dheweke dijaluk supaya bisa misahake adhedhasar pilihan sing paling dhuwur kanggo presiden. Sing calon sing ora tekan ambang tartamtu, biasane 15%, saka total caucus-goers ing lokasi kasebut bakal dianggep ora ditampa lan Iowans sing milih wong-wong mau bakal diwenehi kasempatan kanggo selaras karo calon liya.
  • Miturut aturan anyar sing diumumake Senin, "mung anggota kelompok sing diumumake ora dilestarekake bakal diwenehi wektu sing cukup ... kanggo nyinkronake karo grup preferensi sing sregep utawa nyinkronake karo anggota liya kanggo mbentuk gugus preferensi sing bisa dipilih."
  • Iowans, Price ngandika, sing pisanan nyelarasake karo calon sing ditemtokake sregep sawise count pisanan ora diijini nyetel maneh miturut aturan anyar.
  • Price nambahake yen ing budi dadi luwih transparan, partai bakal ngidini dalan sing luwih cetha kanggo nyritakake maneh lan nggawe publik luwih akeh.
  • Rencana anyar nyatakake carane para kandidat bisa nelpon maneh sajrone 72 jam "yen dheweke ngira yen bakal ngasilake owah-owahan" para delegasi, Price ngandika, nambahake yen partai bakal nerbitake total kaukus saka urutan pertama lan kaloro.
  • Rencana - judul "Rencana Seleksi Delegasi Iowa" - saiki mbukak kanggo komentar 30 dina sadurunge pamrentah dikirim menyang komite pusat negara banjur Komite Nasional Demokrat.
  • Price lan Iowa Demokrat liyane nyatakake karo pejabat ing New Hampshire, South Carolina lan Nevada bab owah-owahane, muga-muga bisa nyebabake keprihatinan sing nyebabake Iowa mundur saka sistem kaukus. Harga kasebut nyatakake dheweke lan wong liya marang pejabat negara iki, kalebu Sekretaris Negara New Hampshire, Bill Gardner, sing bakal tetep sistem kaukus lan pracaya yen owah-owahan kasebut ora merga owah-owahan kanggo rencana ing negara liya.
  • Price ngandika yen Iowa Demokrat wis dianggep ngedhunake ambang 15% kanggo calon pengungsi, nanging dheweke nambahake manawa dheweke ngerteni math, ambang ngisor bakal "ngrusak" sistem kasebut lan mimpin "komplikasi sing luwih gedhe" ing kamar kaukus.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]