China ora bakal mbebasake 'rangsangan runaway' kanggo nylametake ekonomi

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

China ora bakal mbebasake 'rangsangan runaway' kanggo nylametake ekonomi[besut]

Foto iki sing ditindakake tanggal 8 April 2018 nuduhake buruh ngadeg jejere kapal sing ana ing pelabuhan ing Qingdao ing China
  • Kekurangan ekonomi China nyebabake weker ing saindenging jagad, nanging pamarentah Presiden Xi Jinping bisa uga arep nggoleki karusakan.
  • Beijing ana sing ngumumake 1, 3 triliun yuan ($ 193 milyar) kanggo ngukur ukuran anyar sing dirancang kanggo ngrangsang ekonomi, kalebu pemotongan pajak kanggo bisnis cilik lan tarif sing suda. Iku paling anyar ing gawe rembugan pemerintah kanggo ningkatake wutah ing sasi anyar, kayata ningkatake prasarana pangeluaran lan kebijakan moneter looser.
  • Perkembangan ngrembaka ing ekonomi paling gedhe nomer loro ing donya dikombinasikake karo perang perdagangan karo Amerika Serikat sing wis nyenengake investor lan ngelingake peringatan saka perusahaan ndhuwur kaya Apple (AAPL).
  • Para ahli pitakon apa langkah-langkah Beijing bakal cukup kanggo ngrangsang ekonomi.
China nyatakake ekonomi sing diperlokaké ing tangan
  • "Iku bakal njupuk luwih akeh kanggo narik China metu saka apa sing ngrasa kaya resesi, " ujare Scott Kennedy, pakar ekonomi Cina ing Pusat Studi Strategis lan Internasional ing Washington.
  • Tingkat pertumbuhan resmi negara kasebut kira-kira ana sekitar 6.5% kanggo 2018, sing paling lemah ing hampir telung dekade, lan nyedhaki nganti 6% ing taun iki. Nanging akeh analis sing ragu-ragu babagan akurasi tokoh pamaréntah lan ngomong wutah bisa uga luwih murah ing kasunyatan.
  • Kathah pratandha sing murup abang. Ing sasi Desember, ekspor China nandhang penurunan kejutan, nalika penjualan mobil tahunan ing 2018 ambruk kaping pisan ing sekitar 20 taun.
Wanita sing kerja ing pabrik tekstil ing Haian, Jiangsu, China. Ing sasi Desember, harga barang-barang manufaktur Cina minggah luwih cepet saka ekspektasi.

Nyegah wutah ambruk[besut]

  • Bagéyan saka masalah iki yaiku langkah-langkah easing China bisa ngalahake target sing salah. Bank sentral mbudidaya amergo jumlah bank komersial sing ditampa minangka cadangan. Sing kudu tegese bank-bank duweni dhuwit luwih akeh kanggo ngutangi bisnis, nyengkuyung investasi lan kegiatan ekonomi.
China
  • "Masalahe yen dhuwit iki ora mili menyang ekonomi sejati, " Larry Hu, ekonom China ing Macquarie investasi, ngandika ing cathetan marang klien sasi iki.
  • Bank-bank malah nyewa awis ing obligasi pamarentah China utawa ngutangi kanggo ora efisien, bisnis sing dikelola negara, sing asring digunakake kanggo ngetokake utang sing wis ana. Dhuwit iki luwih efektif yen diarahake menyang bisnis pribadi, miturut Hu.
  • Luwih tinimbang mbalek maneh, pemotongan bank tengah mung bisa "nyegah pertumbuhan kanthi bener ambruk, " ujare Christoper Balding, ahli China ing Universitas Fulbright Vietnam ing Ho Chi Minh City.

Rintangan liyane mlebu[besut]

  • Bukti sing mbesuk yen lelandhesan lelangan kasebut ndadekake rangsangan luwih ngukur kabeh, nanging tartamtu.
  • Ing sasi-sasi anyar, Beijing wis nerusake kanthi rencana kanggo miliaran dolar proyek anyar sepur lan pemotongan pajak kanggo bisnis cilik. Pejabat uga ngandhani langkah-langkah kanggo mbantu industri mobil sing berjuang.
Apple menang
  • Nanging, upaya Beijing ora kick langsung.
  • "Sampeyan bakal njupuk sawetara sasi liyane easing sadurunge ekonomi lan pasar saham miwiti aran kasedhiya, " ngendikane Chen Long, analis ing riset perusahaan Gavekal.
  • Saham Cina wis nyedhaki 2018, nandhang kacilakan lan kekuwatan perdagangan karo Amerika Serikat. Lan nganti langkah-langkah stimulus entuk pengaruh sing nyata, "momentum pasar bakal terus tambah akeh, " ujare Long.

Pawulangan saka 'big bang'[besut]

  • Rencana China wektu iki mung owah-owahan cilik dibandhingake karo stimulus "big bang" sing diluncurake kanggo nanggepi krisis keuangan global. Taun 2008 lan 2009, Beijing nyuntikake hampir $ 600 milyar menyang ekonomi kanggo nglawan efek saka kelembaban global.
  • "China isih duwe amunisi" ing babagan gerakan sing bisa nggawe, ujare Jeff Ng, ekonom Asia sajrone riset ekonomi Continuum tenan. Nanging dheweke ngelingake yen "ana efek samping."
Lali perang perdagangan, China
  • Salah sijining masalah yaiku utang ageng ing sistem keuangan negara. Perekonomian Tiongkok ngembangake kanthi cepet ing taun sawisé krisis finansial global thanks kanggo binge utang sing bola-bali. Nanging sing ngiwa iku nyusoni sing Hangover.
  • Presiden Xi lan pejabat-pejabat paling dhuwur ing taun-taun pungkasan nyebabake sistem finansial China kanggo nyuda pangsa pasar sing luwih resik, kampanye sing asring diarani "deleveraging". Nanging nalika ekonomi mudhun, prioritas wis pindah.
  • "Mesthine kahanan sing luar biasa sing ditandhangi dening China ing tengah-tengah ketegangan perdagangan, China wis mungkasi upaya pambusakan kanggo njaga pertumbuhan, " ujare Janet Mui, ekonom ing perusahaan investasi Cazenove Capital ing London.
  • Losses ing pasar saham nambah tekanan ing panguwasa supaya tetep nambah rangsangan, ujare.

Risiko saka 'rangsangan runaway'[besut]

  • Nanging akeh banget rangsangan ngalami risiko ningkatake tingkat utang China sing wis ngremukake.
  • Sampeyan uga bisa meksa tekanan ing mata uang negara, sing senadyan rapat umum anyar isih mudhun banget marang dollar ing taun kepungkur. Sing bisa nyebabake kuwatir kanggo investor nggolek dhuwit dhuwit metu saka China lan nambah ketegangan perdagangan karo pamarentah Trump, sing wis bola-bali ngakibatke Beijing ngeculake mata uang kanggo ngembangake eksportir Tiongkok.
Pegawai polisi nonton kapal kargo ing pelabuhan ing Qingdao ing 2018. China
  • "Para pembuat kebijakan Tiongkok prihatin karo rangsangan dhasar sing dhuwur, " ujare Darren Tay, sawijining analis risiko negara ing perusahaan riset Fitch Solutions. "Kebijakan babakan dhuwit sing cepet banget bisa uga bisa nyebabake yuan cepet ngremenake."
  • Injeksi berulang kas ing perekonomian uga nambah bahan bakar ing pasar properti abang-panas China lan bakal ngrusak sektor industri.
  • Ing wulan Desember, harga barang-barang industri lan industri Cina tansaya tansaya tambah luwih cepet tinimbang sing dikarepake. Sawetara analis ngandharake yen China lagi wiwit nandhang overflacity - prodhuksi sing ngluwihi mupangat lan nyuda harga global.
  • "Kita pracaya banget Beijing nuwuhake risiko kasebut, saengga ora nyana rangsangan runaway wektu iki, " ujare Tay.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]