Carane Nyekel Tabungan Pensiun Ing 50-an Panjenengan

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Carane nyekel tabungan pensiun ing 50-an panjenengan[besut]

Retirement planning mistakes you probably don't realize you're making 1.jpg
  • Planning young: a roadmap retirement

Yen sampeyan wis nyedhak umur pensiun lan tabungan sampeyan katon sethithik banget, sampeyan ora piye. Enom puluh enem persen boomer bayi ora duwe apa-apa sing ditindakake kanggo pensiun, miturut studi saka Institut Pensiun Tertaman, sing artine meh setengah saka pensiun sing bakal pensiun kudu ngecek tabungan yen dheweke ora pengin nyambut gawe kabeh.[besut]

  • Kabar ala yaiku yen sampeyan ana ing 50an lan saiki wis mulai nyimpen, bakal dadi dalan sing angel kanggo nylametake cukup kanggo nikmati pensiun sing nyaman. Kabar apik iku bisa dilakoni, lan sanajan sampeyan ora bisa nyimpen setengah yuta dolar nalika sampeyan nguripake 65, sampeyan bisa ngetokake potongan owah-owahan sing apik - sing luwih apik tinimbang apa-apa.

Njupuk uap sawise wiwitan pungkasan[besut]

  • Salah siji buruh keuntungan ing 50-an sing duwe karyawan luwih enom yaiku manfaatake kontribusi 401 (k) lan IRA. Yen sampeyan ana ing umur 50, watesan kontribusi tahunan 2018 kanggo 401 (k) s lan IRAs yaiku $ 18.500 lan $ 5, 500. Nanging kanggo umur 50 taun, watesan tahunan yaiku $ 24, 500 lan $ 6, 500.
  • Nalika iku minangka keuntungan gedhe kanggo ngupayakake yen sampeyan bisa, kemungkinan sing yen sampeyan berjuang kanggo nylametake pensiun, iku ora bakal bisa dumadakan wiwit nyimpen saklawase $ 25.000 saben taun. Ing kasus kasebut, apa sing paling apik kanggo sampeyan yaiku nemtokake apa sing bisa disimpen, nyetel gol kanggo dhewe, lan tetep.
  • Langkah kapisan kanggo nggawe budget jero kabeh biaya saben wulan kanggo ndeleng endi awis sampeyan lan akeh sing kudu disimpen ing pungkasan sasi. Iki uga wektu sing apik kanggo ndeleng lokasi sampeyan bisa nggawe potongan. Tanggung jawab karo sampeyan dhewe kanggo nemtokake manawa biaya kasebut dibandhingake karo pensiun. Takon dhewe yen sampeyan pancen kudu mangan saben minggu utawa apa sampeyan pancene kudu njupuk kulawarga ing liburan apik saben musim panas. Yen sampeyan luwih serius babagan nyimpen, sampeyan bisa uga milih kanggo ngetungake menyang omah sing luwih cilik supaya bisa nyepetake ratusan ringgit saben sasi ing hipotek.
  • Sawise sampeyan ngerti kira-kira sampeyan kudu kontribusi kanggo dana pensiun saben sasi, miwiti crunching sawetara nomer. Kalkulator kalkulator wis mbiyantu menehi sampeyan ngira yen tabungan sampeyan bakal ditemtokake nalika sampeyan pensiun, lan uga akeh sing kudu disimpen kanthi pensiun. Elinga yen angka-angka iki mung prakiraan, nanging bisa menehi gagasan kasar babagan sampeyan ngadeg lan suwene sampeyan bakal tetep.
  • Yen angka sampeyan ora arep dikepengini, aja keprungu. Saving iku kerja keras, lan ngalahake dhewe amarga kasunyatan yen sampeyan ora nyimpen sadurunge bakal ora gampang. Yen sampeyan wis ngetung biaya saben wulan minangka sampeyan bisa lan isih berjuang kanggo nyimpen, sampeyan duwe sawetara pilihan liyane.

Nggawe paling Keamanan Sosial[besut]

  • Salah siji pilihan sing ditanggepi yaiku kanggo nanggepi ngupayakake keuntungan Keamanan Sosial, sing bakal ngasilake cek fatter saben sasi. Sampeyan bisa miwiti ngupayakake keuntungan sakdurunge umur 62, nanging saben taun sampeyan ora ngenteni umur pensiun sampeyan, utawa ing umur sampeyan nampa 100% saka jumlah entuk manfaat sing sampeyan duwe hak, bakal nampa dorongan ing keuntungan. Contone, yen FRA sampeyan 67 lan sampeyan ngenteni nganti umur 70, sampeyan bakal entuk tambahan 24% ing sisih ndhuwur 100% sing sampeyan duwe hak.
  • Yen sampeyan wis dikuwatke kanggo awis sajrone pensiun, dhuwit ekstra iki bisa nggawe bedane utama. Contone, kandha yen FRA sampeyan 67 lan jumlah sing entuk sampeyan (utawa jumlah sing bakal ditampa yen sampeyan nganti 67 taun ngaku) $ 1, 200. Yen tinimbang nanggepi ngaku nganti sampeyan tekan umur 70, sampeyan bakal nampa $ 1, 488 saben sasi. Tambahan $ 288 saben sasi ora katon kaya prabédan sing signifikan, nanging nambah nganti saklawasé $ 3, 500 liwat taun - kang akèh dhuwit nalika sampeyan nyoba nggawe saben dolanan.
  • Saliyane nunggu kanggo ngaku Keamanan Sosial, sampeyan uga bisa nyegah pensiun sawise sawetara taun lan terus bisa ngaso anggere sampeyan bisa. Iki ora dadi pilihan paling apik, nanging bisa mbantu sampeyan nyimpen dhuwit kanthi wektu sing relatif singkat. Amarga ora mung sampeyan terus kontribusi kanggo dana pensiun sampeyan, sampeyan uga ora ngirangi tabungan sampeyan durung.
  • Contone, ngomong sampeyan umur 50 taun karo tabungan nol lan sampeyan pengin pensiun ing 65. Yen sampeyan nyumbang $ 300 saben sasi lan entuk 7% rega taunan kanggo investasi sampeyan, sampeyan bakal duwe total $ 93, 859 disimpen sawise 15 taun. Nalika kuwi jumlah dhuwit sing apik (lan adoh luwih apik tinimbang apa-apa), bakal mung sawetara taun kepungkur nalika pensiun. Nanging, yen sampeyan lagi telat pensiun nganti 10 taun lan kerja nganti 75, terus kontribusi $ 300 saben sasi entuk bali 7%, sampeyan bakal mungkasi $ 236, 241. Lan yen sampeyan uga ngenteni nganti umur 70 taun kanggo nyatake Keamanan Sosial, sampeyan bakal entuk manfaat ing kono uga.
  • Yen juragan nawakake kontribusi sing 401 (k), sampeyan bakal entuk luwih dening makarya sawetara taun maneh. Ing kahanan iki, yen majikan cocog kontribusi saben wulan $ 300, nggawa kontribusi total sampeyan ing $ 600 saben sasi, sampeyan bakal mbayar $ 472, 482 miturut umur 75, dibandhingake mung $ 187, 718 yen sampeyan wis pensiun ing 65.
  • Pranala njaba:
  • • Motley Fool Issues Rare Triple-Buy Alert
  • • Iki Simpenan Bisa Kaya Tuku Amazon ing 1997
  • • 7 saka 8 Wong Ora Kudu Ngenani Pasar Triliun-Dolar Iki
  • Nalika sampeyan isih ana ing tabungan lan bisa ndeleng pensiun ing panggonan, gampang kanggo nyerah marang tujuan keuangan sampeyan. Nanging sampeyan bisa uga seneng karo pensiun sing luwih nyaman sanajan sampeyan entuk wiwitan kasimpen, amarga perencanaan sing sethithik lan akeh tekad bisa entek.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]