Cara Johan Cruyff lan Ajax mikir 'njaba kothak' kanggo nggayuh puncak

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Cara Johan Cruyff lan Ajax mikir 'njaba kothak' kanggo nggayuh puncak[besut]

Johan Cruyff lenggah ing lapangan Wembley sadurunge Ajax
  • Yen pancene ora ana individu sing luwih gedhe tinimbang klub, banjur mbok menawa Johan Cruyff paling cedhak kanggo nantang cliché lawas.
  • Sambungane marang Ajax, klub kutha asalé, yaiku - yen ora unik - mula mesthi ana daya tarik langka. Iku minangka pranala sing ora bisa diluwihi sing ngluwihi 250 gol ing 318 pertandingan, uga ngluwihi 3 Piala Eropah berturut-turut lan malah ngluwihi telung taun minangka manager ing pungkasan taun 1980-an.
  • Bebarengan karo ketajaman fisik prestasi Cruyff lenggah, ora bisa ditemokake kanthi apik, sing ndadekake dheweke dadi tokoh integral ing kabeh sing dianggep Ajax. Ing donya saiki, paling klub bakal ngakoni nduweni filosofi sajinis, nanging ana sawetara sing nduweni budaya sing jero lan bisa diakoni. Cruyff minangka penyebut umum - loro ing Ajax lan, bisa dibantah, ing Barcelona.
  • "Yen sampeyan katon maneh, sampeyan ora bisa ngomong babagan pentinge, " David Endt, manajer umum Ajax antarane taun 1997 lan 2013, ngandhani CNN. "Iku luwih saka iku, dheweke minangka merek dagang saka klub kita, kang nuduhake ing game, kanthi kemampuan, kabeh Ajax - wani, cara nyerang babagan sepakbola.
  • "Aku weruh dheweke dolanan nalika umur 16, 17, 18 taun, nanging dheweke ora ngerti carane akeh utawa apa pengaruh dheweke."
  • Rong taun sawisé tilar donyané taun 2016, klub Amsterdam Arena diarani Arena Johan Cruyff ing upeti.
  • "Iku tandha gedhe yen dheweke wis ngurmati dheweke karo sing, " ujare Endt. "Nanging luwih becik tinimbang ngurmati wong kanthi jeneng, kudu ngetutake filosofi, pikirane ing bal-balan, sing kadhangkala ana ing njaba kothak. Mungkin [lawane] bisa luwih kuwat, nanging banjur bisa ngalahake wong-wong mau amarga iki bal-balan, sampeyan ora perlu kabeh otot-otot iki. Sampeyan kudu otak lan intelijen kanggo muter lan iki mbokmenawa minangka bagean utama, sing wis digawa. "
  • Sistem taktik Ajax - formasi 4-3-3 sing kondhang, lengkap kanthi penekanan ing kepemilikan, nyerang sayap lan pengembangan diri, tetep dumunung ing "total bal-balan" klub - cara sing pisanan ditliti dening Rinus Michels, sing ngurus Cruyff sing enom nalika taun 1960-an.
Johan Cruyff lenggah ing lapangan Wembley sadurunge Ajax
  • Perspektif Endt dienggo bareng karo mantan kiper Ajax, Edwin van der Sar, sing saiki dadi eksekutif klub.
  • "Gaya main iku unik banget - menehi pasuryan ing donya bal-balan, " ujare. "Saben pelatih nyoba kanggo menehi warna dhewe, nanging aku mikir filosofi Ajax wis jelas kanggo akeh, akeh taun."
  • Van der Sar munggah ing klasemen klasemen wiwit nggabung dadi pemain 19 taun dadi sosok luar lapangan sing nuduhaké prasetya Ajax kanggo njaga werna pisanan sing ditanam ing jaman Cruyff.
  • "Ana aspek sing ora bisa disentuh, yen sampeyan ora bisa nyalin, " ujare Endt nandhesake semangat sing bisa ditindakake dening wong sing bener-bener dipikirake ing budaya klub sing misuwur ing donya. "Sampeyan bisa teka lan ndeleng manawa padha latihan kaya iki lan iki, nanging ana luwih saka iku, apa sing aku sebut lemah lan udhara sing diarani."
  • Ing akal, prinsip-prinsip alami Ajax bisa uga disorot nalika taun 1995, nalika klub kasebut njuluki judhul Eropa papat kanthi ngalahake AC Milan. Luwih saka rong dasawarsa sawisé cruyf menang Cruyff ing taun 1971, '72 lan '73, bukti menawa metode Ajax isih digawé. Sembilan regu 16 pemain kanggo final wis nggawe debut bal-balan profesional ing Ajax.
  • Line-up wiwitan kasebut ndadekake Van der Sar, Ronald lan Frank de Boer, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Edgar Davids lan Marc Overmars. Patrick Kluivert teka ing bangku kanggo ngalahake pemenang. Iku sing dadi pemain bal-balan Walanda.
  • Danny Blind, sing bakal mimpin akademi klub lan ngatur tim kapisan, minangka kapten tim kasebut. Kanggo wong, Nanging, iku Jari Litmanen sing nggawe tim tik. Ing efek, playmaker Finlandia nggantos Dennis Bergkamp kanthi nomer 10 peran penting kangge gameplan Ajax.
  • "[Litmanen] bisa mikir minangka gelandang, " ujare Blind. "Dheweke bisa mikir ing wekdal sing tepat ing kahanan sing tepat nalika [dadi] gelandang lan nalika [panjenengané] minangka penyerang. Kadhangkala sampeyan kudu mbela." Litmanen luwih lengkap tinimbang Bergkamp. "
  • Bale tandha abad ing Real gol ing Madrid derby menang
Edwin van der Sar lan Danny Blind kapilih ing Ajax
  • Dheweke ngelingi final minangka puncak saka apa sing wis ana sadurunge; piyambakipun ngerteni kemenangan semifinal 5-2 nglawan Bayern Munich minangka puncak estetika.
  • "Aku tansah ngelingi game kasebut amarga cara kita kepengin main karo tim kasebut ing taun 90-an, yaiku, " dheweke nerangake. "Kanthi ditemtokake, tansah mburu ing München nalika dolanan, ora ngerti apa sing kudu dilakoni."
  • Final - hubungan tegang nglawan tim kalebu Paolo Maldini, Marcel Desailly lan Franco Baresi - minangka kaloro kaloro sawisé tim kasebut ketemu ing kompetisi 1994/95, kanthi Ajax menang rong pertandhingan sadurunge.
  • "Ora ana game sing apik, aku ora pengin ngomong yen boring amarga final, " tambah Buta. "Ana apa-apa, lan akeh sing ora bisa dipercaya, nanging ora kaya game München utawa salah sawijining game gedhe.
  • "Mlebane mung siji gol saka Kluivert, wayahe banget amarga wektu [gol]. Kanggo Milan bali menyang game ora mungkin, iki wayahe luar biasa lan cangkir sing pantes."
  • Kaputusan kanggo ngandelake prodigy homegrown enom iku symptomatik saka ethos lama klub.
  • "Kami ora ketinggalan nalika ndhaftarake Ronaldo ing Brasil, " ujare Van der Sar bab wiwitan musim bersejarah. "Louis van Gaal ngendika marang kita supaya ora kuwatir, lan kita duwe Kluivert, striker saka Under-19s."
  • Malah ing Piala Eropah pisanan Cruyff menang ing taun 1971, dheweke diubengi karo pembantu seumur hidup; Sjaak Swart minangka rekor pemain klub, nalika pemain sayap kiri Piet Keizer mung main kanthi profesional kanggo Ajax.
  • Dolan maring CNN.com/Sport kanggo warta, fitur lan video liyane
Cruyff bali menyang Ajax minangka mantra kapindho ing pungkasan kariré, sadurungé dadi klub
  • "Minangka bocah enom, sampeyan ngimpi dadi pemain bal profesional, " Van der Sar reminisce kemenangane dhewe. "Sampeyan ngimpi main ing Liga Champions, main kanggo negoro sampeyan, lan menang Liga Champions." Cara sing dikembangake minangka skenario sing luar biasa kanggo kita, Lapan puluh persen saka kita tansaya maju, supaya kita bisa ngembangake, dadi luwih apik, nindakake lan tekan ing puncak ing umur sing enom banget. Kanggo nindakake ing klub sing didhukung lan ing ngendi wae, saya gedhé banget. "
  • Reaksi saka setya Ajax, mbok menawi budaya klub luwih apik tinimbang paling akeh. Minangka Blind lan Van der Sar nuduhake pengeling-eling sakwise, dheweke nggawe kanthi cara sing cetha - amarga para fans mung bisa nindakake.
  • Ing kantor Van der Sar lenggah foto piala pemenang Liga Champions ing 1995 sing ngrayakake ing tongkang. Ana pembuangan sing mlumpat menyang kanal kanggo dadi pahlawan. Iki minangka gambar sing mbedhah Amsterdam lan Ajax.
  • Van der Sar - fotone akting minangka pangeling saben dina - ngelingake perayaan ing Museumplein kutha, papan umum ageng sing dikubengi dening telung museum.
  • "Ana 200.000 wong ana, " ujare. "Banjur kita tindak ing prau lan aku mikir: 'OK, kabeh wong wis ilang, kabeh wong wis mulih.'
  • "Banjur kita tindak ing jembatan pisanan lan sampeyan kudu bebek, sing teka munggah lan 200 meter sadurunge jembatan sabanjuré rampung kanthi wong-wong iku pengalaman sing ora bisa dipercaya."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]