CBO says ekonomi ilang $ 11 milyar sak shutdown

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

CBO says ekonomi ilang $ 11 milyar sak shutdown[besut]

Presiden Donald Trump ngumumake hasil kanggo mbukak maneh pemerintah nalika 25 Januari. Dheweke setuju kanggo langkah pendanaan saksampune liwat 15 Februari sing ngidini karyawan federal bali menyang gawe. Kesepakatan kasebut ora kalebu pendanaan tembok wates sing dituntut Trump.
  • Pemerintah bisa mbukak kanggo bisnis, nanging efek saka shutdown bakal nimbulaké pertumbuhan ekonomi kanggo sisa taun, Kantor Budget Congressional ngandika ing laporan sing dirilis Senin.
  • Panyelengga gaji sing kurang, jam kerja sithik, lan kontrak sing mandheg nyebabake mundhut watara $ 11 milyar ing produk domestik bruto sawisé mateni limang minggu.
  • Babagan $ 8 milyar sing bakal ditambani nalika buruh bali, nanging $ 3 milyar utawa 0, 02% prodhuk domestik bruto ing 2019 ora bakal ditambani, miturut CBO.
  • Kanggo sasi pungkasan 2018, sing mung nyumurupi babagan minggu kegiatan sing suda, tingkat PDB bakal dadi kira-kira $ 3 milyar utawa 0, 1% luwih murah tinimbang sing diprediksi, lan tingkat pertumbuhan tahunan bakal 0, 2% luwih murah. Kanggo periode pisanan 2019, tingkat output ekonomi bakal kurang luwih $ 8 milyar saka samesthine utawa 0.2%. Tingkat pertumbuhan bakal dadi 0, 4%.
  • Akèh sing bakal ditindakake kanthi cepet kanthi cepet ing taun iki, cathetan kasebut.
  • Efek sing luwih gedhe ing ékonomi nggambaraké pangurangan pangeluaran konsumen sing didhukung déning buruh sing ora dibayar sing ngurangi tuku. Nalika federal karyawan bakal bali mbayar, paling kontraktor ora.
  • Aktivitas sektor swasta mungkin ilang amarga asil kelewatan ing sertifikasi federal, silihan, lan ijin, uga kahanan sing ora mesthi bisnis umum sing bisa nyebabake investasi lan ngupaya. CBO ora njupuk faktor sing ora langsung kasebut, lan uga ngelingake yen ana konsekuensi jangka panjang kanggo perekrutan pemerintah.
  • "Yen sampeyan nglakoni hal iki, sampeyan bisa nandhang semangat buruh federal, lan bisa nduwe dampak marang kualitas buruh federal maju, " ujare Direktur CBO Keith Hall ing briefing karo wartawan.
  • Siji bab iku mesthi: Pencet bakal dadi luwih abot yen kesenjangan pendanaan terus.
  • "Risiko marang ekonomi dadi tambah akeh ketara nalika shutdown terus, " CBO wrote ing laporan. "Sanajan efek sing tepat ing output ekonomi ora mesthi, efek negatif saka faktor kasebut bakal dadi saya penting yen penutupan parsial wis ngluwihi limang minggu."
  • Biro Analisis Ekonomi wis dijadwal kanggo ngetungake perkiraan pisanan kanggo PDB kuartal kaping papat minggu iki, nanging ngumumake yen wis ngevaluasi yen rilis kasebut bakal ditundha, diwenehake maneh ing pengumpulan data.
  • Analisis CBO adhedhasar prakiran liyane babagan ukuran gedhe shutdown njupuk saka pertumbuhan ekonomi.
  • Conto Ekonomi S & P, contone, ngumumake mundhut $ 6 milyar, sanadyan ora nemtokake manawa ana sing bakal digawe liwat aktivitas sakteruse. Ekonomi Oxford uga nampilake 0, 2% seret ing kuartal pisanan.
  • Tim ekonomi Morgan Stanley, sing njupuk efek efek ora langsung saka shutdown, pratelan sing nyebabake pertumbuhan GDP tahunan saka 0, 5% ing waktu pisanan, kanthi tingkat pertumbuhan tahunan 1, 7%.
  • Deleng uga finansial pemerintah: CBO uga ngira yen kena pajak bakal dadi $ 2 milyar ing 2019 minangka akibat saka pangopènan saka Internal Revenue Service.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]