Buktine yen kemerosotan ekonomi China? Sampeyan ora bisa ngomong

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Buktine yen kemerosotan ekonomi China? Sampeyan ora bisa ngomong[besut]

China's economy could be much weaker than official data suggests 1.jpg
  • Perusahaan lan eksekutif ing saindhenging donya kanthi sedhih nyoba ngukur tingkat keruwetan ekonomi China. Nanging nyedhak gambar sing jelas banget angel.
  • Pertumbuhan ekonomi paling gedhe nomer loro ing dunya ing taun kepungkur ing tingkat paling dhuwur ing meh telung dekade, miturut data pemerintah. Ndhuwur global merek kalebu Apple (AAPL) lan Caterpillar (CAT) wis nyalahake kelemahane ing China amarga penghasilan kuciwane.
  • Situasi bisa uga dadi luwih apik tinimbang statistik resmi China, miturut akeh analis.
  • "Nomer GDP Tionghoa diterbitake minangka sampah Absolute, " ujare Leland Miller, CEO perusahaan penasehat China Beige Book. "Iku mesthine kesepakatan sing nomer kasebut ora bisa dipercaya."
Apple
  • Tegesé nglumpuk data saka ewu perusahaan ing saindenging industri ing China kanggo ngasilake gambar dhewe saka apa sing kedadeyan, nampilake jeneng saka laporan Beige Book US Federal Reserve. Miller mratelakake yen ekonomi Tiongkok "akeh, luwih ora pati" ing wayahe tinimbang tokoh pemerintah Tiongkok suggest lan samubarang bisa wae ora bakal diuripake maneh.
  • Ngartekno dawa lan kedadeyan sing kerep banget penting kanggo bisnis nggawe keputusan investasi lan lapangan kerja, lan para investor ngupayakake entuk dhuwit. China wis nyusul kanthi tantangan saka upaya pamaréntah kanggo nanggulangi bebaya resiko lan perang perdagangan karo Amerika Serikat.
  • Sawetara ahli sing nyangka Biro Statistik Nasional China, sing laporan akeh data negara, luwih fokus marang pamarentah supaya katon apik tinimbang menehi bayangan sing akurat babagan kesehatan ekonomi.
China
  • Biro punika minangka "organ Partai Komunis kawitan lan nomer kapital statistik jujur, " Derek Scissors, sarjana penduduk ing American Enterprise Institute ing Washington, nyerat ing blog post pungkasan.
  • Iku angel kanggo nemtokake laju pertumbuhan sing sejatine China, amarga akeh data pamarentah "ora duwe pangertèn, " miturut Scissors, sing uga kepala ekonomi ing China Beige Book. Contone, angka ing ukuran ekonomi dibandhingake karo rata-rata penghasilan warga Tionghoa sing ora tally, ujare.
  • Kathah panaliten liyanipun narik kawigaten babagan metrik piyambak kangge mangertosi babagan ekonomi.
  • Riset tenan Capital Economics mriksa sawetara data kalebu angkutan laut, listrik lan kredit finansial kanggo teka karo indikator proksi. Adhedhasar iku, ekonomi China mung mung ditemokake sekitar 5% tahun lalu tinimbang tingkat resmi 6, 6%.
  • Kelambanan iki wis nyebulake bisnis bisnis Tionghoa.
  • "Ekonomi bakal tambah saya tambah akeh ing sasi sing bakal teka, " ujare Wei Bingyu, pemilik pabrik cat industri ing Beijing. Dheweke nyalahake masalah ing perang perdagangan lan masalah liyane.
  • Survei independen sing nyinaoni kesehatan sektor manufaktur ageng China ambruk nganti tingkat paling cedhak telung taun suwene.

Pelanggan Cina ngrasakake remet kasebut[besut]

  • Investor njlentrehake perekonomian kanggo pratandha-pratandha kelemahane, sing uga nyedhiyakake laba industri lan mandhiri ekspor.
Sing
  • Prilaku konsumen Cina minangka fokus utama. Pengeluaran dening wong tuku Cina tansaya meh 10% pungkasan taun, miturut data resmi. Nanging pasar mobil ageng ing nagara iki ngurangi ing 2018 kanggo pertama kaline kira-kira 20 taun, lan penjualan ritel nalika liburan Taun Anyar Imlek iki sithik luwih cepet tinimbang sedina-sepuluh taun.
  • Data resmi Cina cenderung "ngluwihi pangembangan konsumsi, " Julian Evans-Pritchard, ekonom senior China ing Capital Economics, ngandika ing cathetan anyar kanggo klien. Dheweke ngira yen mbuwang konsumen ing kutha-kutha gedhe China nyerang sekitar 3% pungkasan taun, nyatakake para pembeli kelas menengah sing ngencengi sabuk.
  • Sing ditemokake karo apa sing diarani pemilik bisnis. Zhou Chang, pemilik gedung olahraga ing tengah Beijing, marang CNN yen para pelanggané mbuwang kurang.
  • Nggunakake gym "ora kaya mangan, sandhangan, omah utawa commuting, " ujare Zhou. "Sing kudu duwe, nalika awak ora ono." Minangka ekonomi slows, "akeh gyms wis sementara mati utawa bangkrut, " ditambahake.
Sawetara bisnis Tionghoa nyalahke perang perdagangan karo Amerika Serikat kanggo kondisi sing luwih gedhe.

Apa rangsangan arep ngendi perlu?[besut]

  • Pamrentah Tiongkok nyatakake wedi amarga keluwen ekonomi wis overblown.
  • Usaha-usaha pribadhi bakal liwat mangsa sing suwe. "
  • Guo Yucheng, pemilik usaha pengolahan narkoba ing Cina lor
  • Ing pidato ing Forum Ekonomi Donya ing Davos pungkasan sasi, Wakil Presiden Wang Qishan ngundang para investor supaya mandheg babagan ekonomi. "Ana akeh ketidakpastian ing 2019, nanging sing mesthi mesthine yen pertumbuhan China bakal terus lan bakal tetep, " ujare.
  • Nanging pejabat-pejabat Cina wis nuduhake pratandha. Wong-wong wis nyoba ngedongkrak wutah liwat langkah-langkah kaya potongan pajak, mbuwang infrastruktur liyane lan kebijakan monetèr sing ora kuwat.
  • Iku isih durung cetha manawa gerakane bakal dilakoni kanggo ngilangi kelambatan amarga akeh dana tambahan sing dibebasake menyang perusahaan sing ora efisien, tinimbang perusahaan swasta, analis nyebutake.
  • Akeh perusahaan swasta ing Tiongkok biasane nyadari babagan finansial bayangan, bentuk-bentuk pinjaman sing keruh sing dicathet ing lembaran imbangan resmi bank-bank. Regulator wis ngeculake praktik kasebut ing taun-taun pungkasan.
China
  • "Iku angel banget kanggo entuk pengaruh leverage minangka bisnis pribadi, " ujare Guo Yucheng, pemilik bisnis manufaktur obat-obatan ing propinsi lor Jilin.
  • Dheweke bubar gabung karo perusahaan sing diduweni pemerintah kanggo nambah kesempatan kanggo entuk akses menyang pendanaan. Dheweke pratelan bakal njupuk rong taun kanggo langkah kaya potongan pajak kanggo nggawe prabédan nyata kanggo perusahaan sing berjuang.
  • "Ana pirang-pirang bisnis, kaya kita, sing mung nyoba kanggo saben wulan, " ujare Guo. "Usaha pribadi wis liwat mangsa dawa."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]