Australia Wis Akeh Kalah Ing Perang Perdagangan AS-China

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Australia wis akeh kalah ing perang perdagangan AS-China[besut]

The first country to legalize pot is taking it slow 1.jpg

Perang perdagangan AS-China: Perekonomian Australia bisa ditindakake kanthi cara nyerang[besut]

  • Apa US bisa menang perang perdagangan karo China?

Siji negara bisa ilang luwih akeh tinimbang perang perdagangan antarane Amerika Serikat lan China.[besut]

  • Australia bisa ditarik nyerang nalika ekonomi loro paling gedhe ing donya nerusake tarif kanthi swathes saben ekspor liyane ing perselisihan sing nuduhake tandha-tandha ora bisa rampung ing wektu sing ora suwe.
  • Australia tansaya ngedol barang-barang ing negara-negara ing saindenging jagad - utamane kanggo China, sing nyedot watara katelu ekspor Australia saben taun.
  • "Kasile Australia wis akeh gumantung ing sisa-sisa donya, " ngendikane Paul Dales, ahli ekonomi Sydney ing bidang riset Capital Economics. "Iku ekonomi cilik, sing mbukak lan ditarik sekitar."

Nikmat banget[besut]

  • Australia wis luwih saka separo abad tanpa resesi, lan analis nyebut China minangka alesan utama sing menang.
  • Negara sugih sumber wis entuk manfaat banget saka nafsu makan China kanggo barang sing kalebu saka bijih besi lan tembaga kanggo susu lan anggur. Pengunjung Cina uga ngluwihi miliaran dolar saben taun ing Australia.
  • Kebutuhan saka China kanggo bahan baku Australia wis mbantu ngedongkrak keuntungan perusahaan tambang kaya BHP Billiton lan Rio Tinto.
  • Nanging keprungu swara. Dolar Australia wis ilang meh 10% marang mitra AS wiwit akhir Januari, kang analis nyebutake sebagéyan amarga wedi yen perang perdagangan escalating bakal ngrusak wutah global lan ngupaya barang-barang Australia.

[[File:|frame|none|Operasi pertambangan bijih besi ing wilayah Pilbara Australia.]]

  • Contone, US tarif ing baja Cina mlayu mudhun menyang Australia liwat wesi baja iku sells kanggo Cina pabrik sing gawé produk baja.
  • Nambahake kuwatir, ekonomi Tiongkok wis mulai alon ing sasi anyar, sing nyebabake harga ekspor Australia utama kaya bijih besi lan tembaga.
  • Gubernur bank sentral Australia wis ngelingake yen "ana sing keliru ing China" iku salah sawijining risiko ekonomi paling gedhé kanggo Australia.
  • Dolar Australia sing ora pati dipercaya bakal mbiyantu industri-industri ing sasi sing bakal teka, saengga ndadekake ekspor luwih competitive. Nanging sing ora bisa diekspor menyang China, sing mata uang uga wis nyuda banget ing sasi anyar.

[[File:|frame|none]]

  • Pertambangan perdagangan AS-China bisa nyebabake sawetara keuntungan kanggo Australia yen tarif pambalasan Beijing marang barang-barang Amerika kayadene woh lan gas alam bisa ngasilake importir Tiongkok kanggo pindah menyang pemasok Australia. Dale ngandika ora ana bukti akeh sing kedadeyan iki.

Tumindak seimbang[besut]

  • Pamrentah Australia ana ing titik sing angel amarga ora bisa ngganggu salah sawijining Amerika Serikat utawa China amarga bisa ngalahake perang perdagangan.
  • "Wong-wong kudu nyoba lan tetep loro-lorone seneng, " ujare Dales.
  • Ekspor Australia menyang China luwih saka sepele tinimbang apa sing didol menyang Amerika Serikat. Nanging perusahaan lan dana Amérika iku investor ageng ing ekonomi Australia - luwih akeh tinimbang mitra Cina.
  • Hubungan antarane pemerintah Australia lan Tiongkok wis surut sasi taun kepungkur. Parlemen Australia ing sasi Juni nglibatake undang-undang sing dimaksud kanggo ngatasi intervensi manca ing politik. China nyatakake Australia kanthi ora adil.

[[File:|frame|none|A baja welding buruh ing perusahaan engineering ing Qingdao, China. Australia nyadarke biji wesi sing digunakake dening pabrik Tionghoa kanggo ngasilake produk baja.]]

  • Laporan kasebut nyebutake yen Beijing wis wiwit ngidini ekspor Australia kanthi ngusulake pengiriman anggur lan barang liya ing pelabuhan, sing sawetara ahli curiga minangka langkah retaliatory.
  • "Apa sing kita weruh iku kerjasama sing ditutup, " ngendikane James Laurenceson, ahli hubungan China-Australia ing Universitas Teknologi Sydney.
  • Ketegangan bisa nyebabake upaya nganyari persetujuan perdagangan bebas antarane loro negara kasebut, ujare.
  • Risiko liyane yakuwi nyengkuyung persengkitan dagang global sing nyurung negara-negara liyane kanggo ngamanake kebijakan proteksionis.
  • Laurenceson nunjuk marang critane Presiden Donald Trump saka Organisasi Perdagangan Donya, sing nyatakake bisa mundur saka prinsip perdagangan bebas internasional.
  • "Sing keprihatinan kanggo Australia, " ujare. "Amarga dumadakan sampeyan entuk perang dagang karo kabeh mitra dagang sampeyan."

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]