Amerika mundhakaken tekanan ing Eropa kanggo njeblug Huawei

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Amerika mundhakaken tekanan ing Eropa kanggo njeblug Huawei[besut]

BERLIN, JERMAN - JANUARY 15: Wanita sing nyepeng piranti seluler nganggo logo Huawei katon ing ilustrasi foto iki ing tanggal 15 Januari 2019. (Foto dening Xander Heinl / Photothek via Getty Images)
  • Sekretaris Negara AS Mike Pompeo ngelingake negara-negara Eropa, Senin sing nggunakake teknologi saka Huawei bisa ngrusak hubungane karo Amerika Serikat.
  • Ngomong ing Hongaria, sing paling mandheg ing demo lima negara Eropa, Pompeo ngendika yen Amerika Serikat nduweni kewajiban kanggo menehi tandha marang pemerintah liyane kanggo risiko mbangun jaringan kanthi peralatan saka raksasa telekomunikasi Cina.
  • "Apa utamané yaiku babagan apa sing kita mangerteni babagan risiko sing ana ing jaringan Huawei, " ujare. "Risiko nyata kanggo wong-wong dhewe, kanggo nyegah pangayoman privasi kanggo wong-wong pribadine, risiko China bakal nggunakake data iki kanthi cara sing ora ana ing kapentingan paling apik ing Hungaria."
US kepengin mungkasi Huawei
  • Yen negara nggunakake peralatan Huawei, "nyebabake luwih angel kanggo kita partner bebarengan, " ujare Pompeo.
  • Pemerintah AS wis curiga yen Beijing bisa nggunakake piranti Huawei kanggo spying nanging ora nyedhiyani bukti umum kanggo ndhukung masalah kasebut. Washington saiki ndesain negara-negara ing saindhenging donya supaya Huawei metu saka jaringan nirkabel generasi sabanjure, sing dikenal minangka 5G.
  • Ana keprihatinan khusus babagan keamanan 5G amarga bakal digunakake kanggo nggawa jumlah data sing akeh bisa nyambungake robot, kendaraan otonomi, lan piranti potensial liyane sing sensitif.
  • Huawei, sing uga salah sijine produsen smartphone paling gedhe ing donya, wis bola-bali nulak produk kasebut minangka risiko keamanan nasional. Uga nyatakaké yèn perusahaan kasebut minangka perusahaan pribadi sing ora duwé hubungan karo pamaréntah Tiongkok.

Ketidakpastian liwat Huawei antarane Eropa[besut]

  • Huawei sebagian ditindakake ing pasar AS, nanging perusahaan kasebut nduwe bisnis ing Eropah amerga nduweni 40% pasar peralatan telekomunikasi.
  • Washington wis nyoba ngurangi genggeman kasebut.
CEO telekomunikasi UK: We
  • Operator seluler global Vodafone (VOD) ngandhakake akhire sasi pungkasan sing nyopot panyebaran peralatan Huawei ing jaringan inti ing Eropa, amerga ketidakpastian politik ngubengi perusahaan Cina.
  • Ing Kingdom United, Huawei mbuwang $ 2 milyar kanggo upaya ngatasi masalah keamanan lembaga pemerintah. Operator telekomunikasi BT (BT) ngendika yen ora bakal tuku peralatan Huawei kanggo inti saka jaringan 5G nanging bakal terus digunakake kanggo bagean liyane, kayata stasiun basis seluler.
  • Kanselir Jerman Angela Merkel ngandika pekan lalu sing "ana diskusi gedhe babagan Huawei" ing Jerman amarga negara berkembang jaringan 5G. "Kita kudu ngobrol karo China kanggo mesthekake yen perusahaan ora mung nyerahake kabeh data sing digunakake kanggo negara Tiongkok, " ujare dheweke, nambahake yen "safeguards" perlu kanggo nglindhungi data.

Apa sing bakal Kanada?[besut]

  • Loro sekutu AS sing ana ing sajabaning Eropah wis distanced piyambak saka Huawei. Australia lan Selandia Baru mbatesi perusahaan pungkasan taun saka nyedhiyakake peralatan kanggo jaringan 5G.
Kanada
  • Huawei wis mbantah apa sing disebut "kaputusan ora tanggung jawab" dening sawetara negara sing ngandika adhedhasar "anggepan ideologi lan geopolitical" tinimbang keprigelan sing sah babagan teknologi.
  • Kanada ngira-ngira langkah sing padha supaya bisa ngalangi Huawei sanajan bisa nyebabake geopolitical tightrope antarane Washington lan Beijing. Polisi Kanada nahan Huawei Chief Financial Officer Meng Wanzhou ing Desember atas jenenge panguwasa AS. Meng iku putri pangadeg Huawei Ren Zhengfei.
  • Penangkapan dheweke wis nandhang hubungan diplomatik antarane China lan Kanada.
  • Departemen Kehakiman AS ngupaya ekstradisi Meng, nyalahake dheweke lan Huawei penipuan bank lan nglanggar sanksi AS marang Iran. Meng lan Huawei wis mbantah tuduhan kasebut.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]