Akting sekretaris pertahanan Amerika Serikat ngasilake kunjungan menyang Afghanistan

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

Akting sekretaris pertahanan Amerika Serikat ngasilake kunjungan menyang Afghanistan[besut]

Mantan Presiden Afghanistan: Pasukan AS ora
  • Tumindak Sekretaris Pertahanan AS Patrick Shanahan mendarat ing Afghanistan kanggo kunjungan tanpa pamrayoan Senin amargi kahanan sing durung mesthi babagan masa depan perang AS paling dawa ing sejarah.
  • Presiden AS Donald Trump wis mratelakake kanthi tujuwan babagan pangayoman militer terus ing Afghanistan, lan dhawuh militer kanggo narik metu saka Suriah ing Desember.
  • Sawijining pejabat pertahanan marang CNN ngomong yen Trump bebarengan uga mutusake kanggo mbatalake bab setengah saka 14.000 pasukan sing dikirim menyang Afghanistan.
  • Shanahan ngendikan saka pesawat dheweke ora nduweni prentah kanggo "ngundurake pasukan kita ing Afghanistan, " nanging ditugasake kanthi ndhukung pembicaraan damai antarane Washington lan Taliban.
  • Rembugan kasebut wis nyedhiyakake pangarep-arep saka pungkasan perang.
  • Zalmay Khalilzad, utusan khusus AS ngurusi prosès perdamaian Afghanistan, ngandika pungkasan sasi sing loro-lorone wis sarujuk marang rancangane, nanging akeh sing kudu "dilulusake sadurunge dadi persetujuan."
  • Juru bicara Taliban, Zabihullah Mujahid, ngendika karo US "weruh kemajuan" babagan masalah penting. Nanging dheweke nambahake yen "nganti masalah mundurake pasukan asing saka Afghanistan disepakati, kemajuan ing masalah liyane ora mungkin."
  • Akeh penasihat militèr lan kongres militer Trump wis menehi saran marang Presiden nglawan pasukan ing Afghanistan. Anggota dewan pertahanan kasebut banget kritis keputusane kanggo metu saka Suriah.
  • Pendhapat Shanahan, Jim Mattis, mundur kanthi protes. Dadi Brett McGurk, utusan Amérika menyang koalisi kanggo perang ISIS.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]