5 perkara kanggo ngerti tanggal 12 Februari: Tutup, Dems & Israel, Virginia, Shell, serangga

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

5 perkara kanggo ngerti tanggal 12 Februari: Tutup, Dems & Israel, Virginia, Shell, serangga[besut]

Washington braces for Trump to weigh in on shutdown dealPolitics 2.jpg
  • Yen sampeyan manggon ing sisih lor AS, luwih apik sampeyan bakal nyemprotake jas amarga sampeyan mbokmenawa ana ing sajroning bebaya badai, watch utawa penasehat. Punika liyane sing kudu sampeyan mangerteni kanggo Munggah Nganti cepet lan Metu Door. (Sampeyan uga bisa njaluk "5 Things You Need to Know Today" dikirim menyang kothak mlebu saben dina. Mlebu ing kene.)

1. Warta keamanan wewatesan[besut]

  • Ana kesepakatan ing meja, nanging bakal Presiden bareng karo? Iku pitakonan Washington wis tangi nganti esuk iki, sawise kongres negosiator ngandika pungkasan wengi padha 'd tekan persetujuan ing asas kanggo supaya liyane mati pamaréntah. Kasepakatan kasebut bakal kalebu $ 1.375 milyar dolar kanggo pendanaan penghalang kanggo nutupi babagan 55 mil saka barrier anyar ing Lembah Rio Grande, sing dadi prioritas kanggo Gedung Putih, sumber marang CNN. Nanging sing luwih cendhak saka $ 5.7 milyar Presiden Trump kepengin kanggo tembok wewatesan. Trump durung ngomong akeh bab persetujuane ing rally ing El Paso, Texas, (senadyan pionir Fox News disebut "sampah"). Nanging pejabat House White ngandika Presiden bisa mung njupuk menehi hasil lan gabungke karo dana Federal liyane kanggo miwiti mbangun tembok.

2. Demokrat lan Israel[besut]

  • Republika Demokratik Tentara Ilhan Omar saka Minnesota apologized kanggo tweets dheweke sijine sing akeh dianggep anti-Semit. "Anti-Semitisme nyata lan aku ngucapke matur nuwun marang kanca sekutu lan kolega sing nyinau babagan sejarah nglarani bangsa anti-Semit, " ujare Omar ing statement. Kontroversi babagan tweets Omar - sing ngusulake dukungan GOP Israel dipicu dening sumbangan saka grup lobi pro-Israel - nyoroti pembagian sing akeh ing Partai Demokrat Israel. Akeh dems '2020 presiden contenders, njupuk sing isyarat saka basis maju, koyone gelem break karo pro-Israel sikap politik manca sing dipandu partai kanggo generasi. Nanging tweets dening Omar, salah siji saka wanita Muslim pisanan ing Congress, mbedakake risiko politik arep mudhun sing dalan.

3. Virginia[besut]

  • Wong wadon sing ngakoni Virginia Lt. Gov. Justin Fairfax saka rudo pekso uga ngomong sing pemain basket Adipati ex-raped dheweke. Meredith Watson ngandika pemain kasebut yaiku Corey Maggette, ujare pengacara. Maggette, sing main ing NBA sajrone 14 taun lan saiki dadi analis basket kanggo Fox Sports West, nolak tuduhan The New York Times, sing pertama kalaporake. Tuduhan kasebut uga hubungan karo tuntutan Watson marang Fairfax, sing uga ana ing Adipati. Pengacara Watson ngandhakake, Fairfax migunakake kawruh babagan serangan Watson sing didakwakake sadurunge dening Maggette kanggo ngalahake lan ngrodhapekake dheweke ing taun 2000. Fairfax, sing uga dituduh nyerang wanita liya, nolak kedadeyan kasebut. A parlemen wis wiwit nyithak artikel-artikel impeachment kanggo push Fairfax metu saka kantor nanging wis mundur sing plans minangka Dems nelpon kanggo dheweke mundur.

4. Tuntutan Shell[besut]

  • Aktivis iklim ngancam kanggo ngugat Royal Dutch Shell kanggo nyoba nyebabake metu saka bisnis minyak. Blok kelompok lingkungan ing Walanda, ing ngendi perusahaan basis, nyebutake kepengin njaluk keputusan pengadilan sing bakal ngindhari Shell kanggo ngalih saka bahan bakar fosil lan marang energi terbarukan. Klompok ngomong Shell "sengaja obstructing" upaya kanggo njaga pemanasan global uga ngisor 2 derajat Celsius, tujuan utama persetujuan Paris. Tindakan legal bakal ngupaya kanggo njaga Shell tanggung jawab ing hukum Walanda kanggo kontribusi kasebut marang owah-owahan iklim lan kabeh karusakan lingkungan sing ana hubungane karo kuwi. Shell ngendika manawa ndhukung kesepakatan Paris lan kepengin ngetokake jejere karbon ing setengah taun 2050.

5. Serangga[besut]

  • Serangga sing arep mati - lan bisa dadi kabar apik kanggo kita kabeh. A panaliten anyar nyatakake populasi serangga sing nyebar dadi cepet saindhenge donya sing 40% spesies bisa punah ing sawetara dasawarsa. Lan yen kedadeyan kasebut, bakal ana efek "catastrophic" ing planet iki, pangandikane. Pemanfaatan pestisida dicathet minangka pelaku utama, uga habitat lan owah-owahan iklim. Penulis sinau mung ngomongake cara iki supaya bisa ngurangi pemanfaatan pestisida lan ngganti kanthi "praktek-praktek sing luwih mumpuni, sacara ekologis."

BROWSE BREAKFAST[besut]

  • Peta makeover
  • Sawetara sampeyan isih bisa ilang nalika lelungan, senadyan aplikasi smartphone sing apik. Google ngarep-arep pandhukung virtual buta bakal mbantu.
  • Pasangan patriotik
  • Rong bocah lanang ing North Carolina mandheg ing dalan kanggo ngucapake Kasugihan Kasetyan, lan media sosial mbledhos kanthi bungah.
5 things to know for February 12 - Shutdown, Dems & Israel, Virginia, Shell, insects 2.jpg
  • Jenis biru
  • Penggemar padha dicenthang yen Will Smith ora dadi jin biru nalika ndeleng "Aladdin" anyar. Saiki ing trailer paling anyar, dhèwèké biru ... lan penggemar wis dicét.
genio azul bakal smith disney trailer live action memes fans pkg digital original es viral_00001309
  • Arep mil ekstra
  • Sepasang petugas pemadam kebakaran ing St. Louis mlaku mil ing es kanggo njaluk pasien tatu menyang rumah sakit.
  • Oh, bayi
  • Sugeng Richard Gere lan Alejandra Silva. Aktor sing 69 taun lan bojoné mung nampi bocah cilik ing donya.

Nomer TODAY[besut]

  • 18 yuta
  • Jumlah wit sing tilar donya taun pungkasan ing California amarga kahanan garing lan kurang banyu lan epidemi kumbang kumbang

Lan pungkasanipun[besut]

  • Dude, c'mon ...
  • Kadhangkala buntut kanca iku dolanan paling apik. Nganti tunasmu dadi kesel dadi dolanan. (Klik kanggo ndeleng.)

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]