5 Perkara Sing Kudu Dilakoni Sadurunge Sampeyan Pensiun

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

5 perkara sing kudu dilakoni sadurunge sampeyan pensiun[besut]

5 things you must do before you retire 1.jpg
  • Path tetep menyang pensiun ngimpi

Yen sampeyan lagi kepenginan kanggo pensiun, sampeyan ora duwe. Buruh ora akeh banget ngimpi nyingkirake proyek-proyekane lan nglangen kebebasan dina sing ora cetha. Nanging sadurunge sampeyan narik pemicu ing pensiun, manawa kanggo ngatasi gerakan kasebut supaya sampeyan ora nyalahake kaputusan sampeyan mengko.[besut]

1. Nemtokake tabungan pribadhi[besut]

  • Muga-muga, sampeyan wis ngenteni akeh taun kerja sampeyan kanthi cara nyetir dhuwit ing IRA utawa 401 (k). Yen sampeyan lagi mikir pensiun, saiki iki wektu kanggo netepke imbangan sampeyan lan ndeleng apa sing bener tegese ing syarat-syarat sing bisa digunakke ing dina-dina. Iku gampang banget kanggo katon, ngomong, keseimbangan IRA $ 500.000 lan mikir, "Wow, sing akeh dhuwit." Nanging yen kita nglamar tingkat mundur 4% saben taun, sing wis suwe standar, sing $ 500, 000 diterjemahake mung dadi income saben taune $ 20.000, menehi utawa njupuk sawetara penyesuaian kanggo inflasi.
  • Mesthi, angka kasebut ora nyatakake sumber income liyane sing bisa sampeyan nemokake, kaya income utawa penghasilan rental saka proyek part-wektu. Uga ora nyebabake Keamanan Sosial. Titik, Nanging, kanggo nggoleki angka sing katon ing statement rencana pensiun lan nemtokake manawa babagan sing bakal menehi sampeyan ing laku.

2. Nuduhake anggaran pensiun[besut]

  • Mungkin sampeyan kerep digunakake minangka budget lan nlacak belanja sampeyan. Nalika iku mesthine minangka kebiasaan positif kanggo ngrayakake, yen sampeyan mungkasi nggarap, expenses sampeyan bakal owah - luwih apik lan luwih elek. Nalika sampeyan bisa nyimpen dhuwit kanggo perkara kaya komuter lan transportasi (pensiun bisa ngidini sampeyan ngetungake saka omah klambi loro menyang kendaraan siji, saéngga nyimpen dhuwit kanggo pangopènan lan biaya asuransi), sampeyan bisa ngluwihi dhuwit luwih akeh babagan perkara, kayata sampeyan bakal duwe tambahan wektu gratis ing tangan sampeyan.
  • Sadurunge sampeyan pensiun, gawe budget anyar sing nyathet biaya sing sampeyan ngarepake nemoni yen karirmu wis cedhak. Sampeyan bakal mbokmenawa kudu ngowahi anggaran sing nalika sampeyan tindak, nanging nduweni siji ing panggonan bakal menehi pangerten sing manawa manawa telur sarang bakal cukup ing taun-taun kebakmu, utawa sampeyan kudu nyimpen luwih akeh dhuwit sadurunge nggawe pejabat pensiun.

3. Maca jangkoan kesehatan[besut]

  • Kita kabeh ngerti yen kesehatan bisa larang ing sembarang tahap urip, nanging sampeyan bisa uga kejutan kanggo mangerteni yen rata-rata wong lanang 65 taun iki bakal nglampahi $ 189, 687 babagan perawatan medike sauntara pensiun, nalika rata-rata wanita 65 taun bakal nglampahi $ 214, 565. Ouch. Luwih elek, tokoh-tokoh kasebut ora nyatakake perawatan long-term - soko 70% wong sing umur 65 taun lan luwih akeh perlu.
  • Kabar apik, Nanging, yaiku yen luwih sampeyan sinau dhewe babagan biaya kesehatan senior sing bisa katon, sing luwih apik sampeyan bakal ngatur lan tetep sethithik. Bebarengan karo garis kasebut, kudu nggoleki asuransi perawatan jangka panjang, sing bisa mbantu biaya-biaya astronom sing adhep-adhepan karo wong-wong sing wis tilar donya nalika kudu nglirwaake omah sing diwenehake utawa dibantu.

4. Ngembangake strategi kanggo ngaku Keamanan Sosial[besut]

  • Yen sampeyan kaya paling sithik, Keamanan Sosial bakal nyedhiyakake bagean gedhe saka pendapatan pensiun. Nanging nalika paedahing kawruh piyambak dikalkulasake adhedhasar suwene sampeyan entuk karir, umur ing ngendi wae sing diwènèhi file kasebut bisa nimbulaké angka kasebut, mundur, utawa tetep padha. Mulane, penting kanggo nggawe strategi kanggo nggoleki keuntungan tinimbang dadi wuta.
  • Contone, yen sampeyan ngajukake keuntungan ing umur pensiun sampeyan, sing ana 66, 67, utawa 66 lan sawetara wulan, sampeyan bakal entuk manfaat saben wulan sing sampeyan duwe hak adhedhasar riwayat karya. Yen sampeyan ora nate umur pensiun maneh, manfaatmu bakal entuk dhuwit. Lan yen sampeyan ngajukake sadurunge umur pensiun, sampeyan bakal ngalami pangurangan, nanging sampeyan uga bakal entuk dhuwit kanthi cepet. Ora ana jawaban sing bener utawa salah nalika nerangake umur pemilihan, nanging sampeyan kudu ngerti umur pensiun sampeyan lan ngerti konsekwensi ngenani manfaat ing macem-macem titik ing wektu.

5. Priksa apa sing bakal dilakoni karo wektu sampeyan[besut]

  • Sanadyan gagasan supaya kabeh wektu luang ing donya bisa katon apik, yen sampeyan nemokake dhewe ing kahanan kasebut, kasunyatan bisa nyekel sampeyan kanthi hard. Bebener iki pancen angel nyedhaki jadwal karya full-time kanggo total kekurangan struktur, sing nerangake ngapa kok akeh pensiun pungkasane dadi korban depresi.
  • Yen sampeyan luwih seneng supaya nasib sing ditindakake, golek rencana kanggo mbuwang wektu bebas sing anyar, lan manawa sampeyan tetep karo budget lan income. Sampeyan bisa uga mikir sampeyan bakal go golf kaping pindho saben minggu lan lelungan sapisan sasi, nanging yen tabungan ora bisa ndhukung gaya urip, sampeyan bakal kudu teka karo rencana sing beda.
  • Pranala njaba:
  • • Motley Fool Issues Rare Triple-Buy Alert
  • • Iki Simpenan Bisa Kaya Tuku Amazon ing 1997
  • • 7 saka 8 Wong Ora Kudu Ngenani Pasar Triliun-Dolar Iki
  • Pensiun bisa dadi periode urip sing nyenengake, sing nyedhiyakake sampeyan nyiapake. Nggawe gerakan tombol iki sadurunge nelpon iku quits ing ngarep, lan karo sembarang luck, sampeyan bakal angin munggah paling taun Golden.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]