5 Langkah Kanggo Nggawe Sampeyan Wis Siap Pensiun

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

5 langkah kanggo nggawe sampeyan wis siap pensiun[besut]

5 steps to making sure you're ready to retire 1.jpg
  • Bakal endhog nestamu suwene?

Ngalamunake menehi tandha ing karya lan gabung karo jajaran pensiun?[besut]

  • Pensiun bisa apik - yen sampeyan lagi siap. Dadi sadurunge sampeyan nglakoni karir, sampeyan kudu nggawe sampeyan siap 100%.
  • Ora yakin piye carane? Njupuk limang langkah iki bisa nggawa sampeyan ing dalan kanggo pensiun sing seneng lan aman.

Koordinasi karo pasangan sampeyan[besut]

  • Yen sampeyan minangka bagéyan saka pasangan, pensiun ora mung mengaruhi panjenengan; Iku owah-owahan gaya urip sing penting kanggo kabeh kulawarga. Sadurunge njupuk kabisat, entuk kaca sing padha karo pasangan sampeyan.
  • Apa sampeyan loro pensiun, utawa bakal pasangan sampeyan bisa maneh? Yen pasangan nganggep karir, sampeyan bakal duwe tanggung jawab kanggo tugas liyane ing omah - lan sampeyan pancen ora? Pitakonan iki kudu dijawab.
  • Sampeyan uga kudu mikir carane keputusane bakal mangaruhi financial kulawarga - utamané nalika nerangake keuntungan Keamanan Sosial. Yen sampeyan ngundhuh keuntungan Sosial Keamanan saklawasé, sampeyan bakal ngurangi keuntungan saben wulan sing ditampa kanggo sisa urip sampeyan - uga wong sing slamet bisa ngolehake pasangan sampeyan yen dheweke bisa ngalahake sampeyan.
  • Pratinjau strategi ngakuake Keamanan Sosial karo pasangan sadurunge ngajukake keuntungan sing ngoptimalake penghasilan gabungan, amarga sampeyan ora bisa kanthi gampang ngganti rencana sampeyan yen keuntungan wis diwiwiti.

2. Ngerteni ngendi sampeyan bakal teka[besut]

  • Yen sampeyan ora duwe paycheck maneh, sampeyan butuh dana saka sumber liyane.
  • Kanggo akèh wong, income pensiun saka Social Security lan tabungan. Sapisan begja - biasane buruh pemerintah - duwe rencana pensiun manfaat ditetepake kanggo nyedhiyakake jaminan sing dijamin. Kanggo liyane saka kita, cukup dhuwit nandur modal kanggo nambah Keamanan Sosial penting.
  • Kanggo mesthekake sampeyan ora bakal teka maneh, nambah kabeh sumber potensial dana pensiun - saka pensiun, Keamanan Sosial, lan penarikan saka akun pensiun kayata 401 (k) s lan IRAs - lan nemtokake apa total income saben wulan bakal.
  • Perkirake income Keamanan Sosial kanthi ngunjungi mySocial Security kanggo nemokake jumlah entuk manfaat ing umur pensiun. Sawise sampeyan mlebu, ana estimator pensiun gratis kanggo mbantu nemtokake keuntungan sing bakal adhedhasar umur sampeyan pensiun. Yen sampeyan ora siap nggawe akun, SSA uga nduweni kalkulator cepet sing trep kanggo ngetungake keuntungan kanthi ngetokake penghasilan taun saiki, tanggal lair, lan tanggal pensiun mangsa ngarep.
  • Kanggo nemtokake penghasilan sing bakal ditampa saka investasi, sampeyan bisa nggunakake aturan 4%, sing ngijini sampeyan mbatalake 4% saka akun sampeyan ing pensiun taun pisanan lan banjur nyetel jumlah penarikan saben taun adhedhasar inflasi. Nanging, ana kasempatan sampeyan bakal metu saka dhuwit kanthi ngetutake aturan 4%, supaya sampeyan bisa njupuk taktik liyane, kayata ing ngisor iki saran saka ahli saka Pusat Penelitian Pensiun kanggo nemtokake persentase akun imbangan sampeyan mundur saben taun.
  • Nalika sampeyan nambahake income Keamanan Sosial, income saka investasi, lan dhuwit liyane sing bakal teka, sampeyan bisa nggawe pilihan informed babagan apa sing layak kanggo urip ing dana sing kasedhiya.

3. Nyetel anggaran pensiun lan weruh yen ana kekurangan[besut]

  • Supaya sampeyan ngerti yen total income sampeyan bakal duwe cukup kanggo ndhukung sampeyan?
  • Cara paling apik kanggo nyatakake kanggo nggawe anggaran. Faktor ing kabeh biaya tetep, kayata omah, pajak, lan asuransi. Nambahake pangeluaran liyane kayata lelungan, pakaian, barang-barang perawatan pribadi, transportasi, pangan, lan hiburan. Lan aja lali nambahi panyimpenan: Mung amarga sampeyan lagi ora nandur modal kanggo pensiun ora ateges sampeyan ora kudu ngetokake dhuwit kanggo tujuan liyane, kayata ndandani omah utawa darurat.
  • Anggaran sampeyan bakal ngumumake dhuwit sing kudu sampeyan gunakake. Yen sampeyan nuduhake sampeyan bakal entuk dhuwit kanggo nutupi kabeh, sampeyan bakal bisa nggoleki lan menehi kabar.
  • Yen ora, tundhuk mundhake pangarep-arep kanggo pensiun utawa ningkatake pensiun kanthi nggarap maneh, nylametake luwih, lan entuk kredibilitas retirement sing entuk kanggo nggedhekake tunjangan Sosial Keamanan.

4. Nggawe rencana kanggo kesehatan[besut]

  • Salah siji item gedhe ing anggaran sampeyan bakal biaya kesehatan.
  • Wong sing asring asring nandhang kondisi medis sing serius, lan Medicare ora nyedhiyakake jangkoan sing komprehensif, nanging akeh wong sing pracaya. Sampeyan bakal kudu njupuk akeh biaya resep dhewe; sampeyan bakal mbayar biaya premium lan koin sekaligus; lan sampeyan kudu mbayar metu saka kanthong pakean kanggo kasarasan, kayata layanan ngarep.
  • Perkiraan sing paling anyar nyatakake yen pasangan senior ing persentase paling dhuwur kanggo nggunakake obat resep bakal butuh $ 370.000 supaya bisa nyukupi kebutuhan kesehatan ing pensiun. Yen sampeyan ora duwe apa-apa, goleki opsi kaya nggarap maneh lan nandur modal ing akun tabungan kesehatan utawa mundhut Medicare Advantage paling komprehensif lan asuransi jangka panjang sing kasedhiya.

5. Coba cobanen wektu sampeyan[besut]

  • Pungkasan, sampeyan kudu mikir babagan apa sing bakal bener dilakoni nalika pensiun. Sawetara wong tuwa ngalami masalah kesehatan, kalebu depresi, nalika ilang rasa masyarakat lan tujuane. Nduwe rencana kanggo nyuda resiko dadi sepi lan dipisahake saka jagad sawise pensiun.
  • Gumantung marang kapinterane sampeyan, rencana iki bisa kalebu sukarelawan karo organisasi lokal, gabung karo punjer senior, ngurus putu, gabung karo grup travel, utawa njupuk kelas olahraga (wong sing tuwa bisa kerep nyambung gym liwat program SilverSneakers Medicare). Sampeyan bisa uga nindakake karya konsultasi part-wektu, kanggo mbayar utawa liwat organisasi sukarela kayata SCORE.
  • Pranala njaba:
  • • Motley Fool Issues Rare Triple-Buy Alert
  • • Iki Simpenan Bisa Kaya Tuku Amazon ing 1997
  • • 7 saka 8 Wong Ora Kudu Ngenani Pasar Triliun-Dolar Iki

Apa sampeyan siap pensiun?[besut]

  • Yen sampeyan wis ngliwati limang langkah iki lan isih rumangsa siap pensiun, sugeng! Mesthine sampeyan kudu duwe tabungan sing sampeyan kudu seneng taun-taun kebakmu.
  • Yen sampeyan wis nemokake sampeyan durung siap, njupuk ati - sampeyan wis njupuk langkah penting kanggo ngenali tugas-tugas kanggo ngrampungake lan bisa miwiti mriksa bab-bab mati dhaptar.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]